yüzde 15 zam verilir en düşük memur maaşı 22 binliraya çekilir. tıpkı emeklilerde olduğu gibi ek ödeme ile yapılır. amaç fakirliği tabana yaymak. orta sınıf kalmadı. ya ev kiralayıp yaşayacak kadar bile paran olmayacak. olacak da kıt kanaat. ya da milyonluk evleri sakız alır gibi alacaksın < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8CE804DF -- 20 Haziran 2023; 12:24:56 > |
Asgari ucret 11.402 h.o (3. sayfa)

-
-
Maaşlara zam değil hayat pahalılığının giderilmesi asıl çözümdü ama halka bunu anlatmak imkansız. Her şeye yine zam geldikten 1 ay sonra bu verilen maaş yine yetmemeye başlayacak. Son iki yıldır bir kısır döngüye girildi ve bu döngüden çıkılamıyor.
-
Geçen ay Adana merkezden gelen iş teklifini değerlendireyim dükkanı kapayıp gideyim dedim. Kiralara bakmam ile anında vazgeçtim. Adana merkezde 6000 liradan ilana koymuş sarı sitede.
Yani yerimden kıpırdasam aldığım tutarın yarısına kiraya gömmek zorunda kalacağım. Bu zamdan sonra kiraları düşünemiyorum bile. %100 zam gelmiş bir yılda ama her halde bir yılda en az zam gelen maaşlardır.
500 ve 1000'lik yeni Banknot geleceği artık kesin gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 20 Haziran 2023; 12:27:22 > -
servet transferi yapılıyor alım gücü azaldı ama asgari ücretin memur maaşı karşısında oranı arttı yani pahalılıktan etkilenen alt sınıflar değil. onların alım gücü arttı bile.
pahalılıktan etkilenen memur sınıfı ve geçmişte yüksek maaş alan emekli takımı.
yani söylemek istediğim kısmen haklısın. senin alım gücün memur isen azaldı asgari ücretli isen fersah fersah arttı
esnaf isen en kötü ihtimal etkilenmedi. işlerini 3e 5 e bile katladın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8CE804DF -- 20 Haziran 2023; 12:36:33 > -
son 2-3 seferdir asgari ücreti iyi zamlıyorlar. tabi en büyük oy kitleleri bunlar
elbette işçiler emekçiler daha fazlasını hak ediyorlar bana göre.
vatanımıza milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.
-
asgari ücret işçi emekçi maaşı değil.
hiçbir özelliği olmayan deneyimsiz insan maaşıdır.
deneyimli işinde ehil işçiler emekçiler asgari ücretin misli misli fazlasını alıyor
-
Asgari ücretli veya ona yakın maaş alan da etkileniyor ki her şeye her hafta zam geliyor hatta bazı ürünlere haftada iki kez zam geldi. Şu an en temel sorun kesinlikle döviz ve yüksek orandaki vergiler. Bunun önünü alamadıkları sürece maaşlara yapılacak zamlar sadece günü kurtarır refah seviyesini arttırmaz.
-
2022 verilerine göre ücretli çalışan sayısı 15 küsür milyon bunların 6 küsür milyonu asgari ücretle çalışıyor. %42 gibi bir rakam çıkıyor ortaya.
-
2020 yılında asgari ücret 2300 liraymış
3 senede tam 5e katladı
5e katlayan çok az şey var. asgari ücretlinin refah seviyesi artıyor. artışa karşılık memurların refahı düşüyor bu bir denklem.
dövize gelince 2020 yılında dolar 8 lira idi. asgari ücret yine fark atmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8CE804DF -- 20 Haziran 2023; 12:52:43 > -
sen de ben de biliyoruz o rakamlar palavra kağıt üzerinde asgari ücret ama gerçekte elden verilen çok daha fazlası.
işçi dedin ya. bir inşaat amelesine sor bakalım günlük kaça çalışacak sana
-
482 dolar türkiyenin seviyesine göre kötü değil ama ülkede kira krizi var, ev fiyatları son 1 yılda %700 arttı. ayrıca yükselecek kuru da düşününce yıl sonuna 350 dolara düşer bu para
-
yoo almıyorlar.
ben sahadan bildiriyorum oto tamirciyim istanbulda.
yetkili servislerde asgari ücretin 1000 bilemedin 2000 tl üstüne çalıştırılıyor insanlar. baya mercedes volvo falan tamir ediliyor bu paralara. müşteriler tabi hissetmiyor bu rakamları.
sanayilerde özel servislerde maaşlar daha yüksek olabilir ancak sigorta yol yemek ve en önemlisi çalışma saatleri çok ezici.
her neyse yeni başlayan aşağı yukarı her işçi asgari ücretlere falan başlıyor.
vasıflı vasıfsız tecrübeli vs ayrımı yapan ben görmedim diyebilirm. hele sen bi asgari ücrete başla da sonra iyileştiririz falan diyorlar.
işçilerin işi zor bu memlekette.
-
çoğu Suriyeli Afgan Paki zaten artık. Muhtemelen kayıtlı işçiler de değil.
-
muhakkak dediğimin tersine şeyler vardır bunu inkar edemem ama asla yüzde 42 falan değil oran.
söz gelimi lokantadaki garson, kurye ve usta asgari ücretli görünür hepsi aynı maaşı mı alır sence.
-
o ayrı bir konu haklısın kayıtdışı da
-
Hiperenflasyona koşar adım gidiyoruz.
İngiliz Memet in de Nebatiden bir farkı olmadığını görmüş olduk.
Asıl sorunun enflasyonla mücadele olduğunu hala anlamadılar.
Allah sonumuzu hayretsin .hiç iyiye gitmiyor memleket.
Bu zam sadece Surilere yaradı.Kaçak çalışmaya devamke.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3BEBCA2B4 -- 20 Haziran 2023; 13:1:9 > -
Asgari ücrete zam yapmak hiç bir zaman çözüm olmamıştır, olamaz. Alım gücünü düşürmediğin sürece 100k da olsa asgari ücret bir işe yaramaz.. Herkes zam yapacak deniliyor ya kendi açımdan bakıyorum eskiden asgari ücret 8k iken ben 15k ya yakın kazanıyordum. Elimde bileziğim var mesleğim var. Emeğim var, var oğlu var. Bir bilgi, belge, tecrübe dolu 20 yıla yakın mesleki geçmişim var. Neyse 8k iken 15k kılçıksız kaldığında asgari ücretin iki katı olsun diyordum. Şimdi o kadar emeğin karşılığı vasıfsız bir personel ile aynı olamaz. Peki ne olacak ? 100 liraya yaptığım işi 150-200 e çıkartacağım ki asgari ücret 11.5 ise ben 20 ye yakın kazanmam lazım bu da aradaki zammı eritecek ve artış hiç bir işe yaramayacak. Yakında çuvalla para gezdireceğiz. 2014 yılında aveo araç almıştım 2007 modeldi. Aldığımda 7 yaşındaydı 17.500 TL'ye almıştım. Hala biniyorum şuan araç 250-300 bin arası gelinen nokta bu. 17.500 e araba alıyorken geçen bilader iphone 11 128 gb aldım 17.200 e geçen zam geldi bir daha 23 bin oldu :) 1 ayda telefon 5-6 bin zam yedi sen asgari ücreti arttırsan ne olur alım gücünü arttır.
-
hocam asgari ücretin artışı esnafı etkilemez 2 liraya sattığın mal 5e satarsın prblem çözülür
mesele olan sabit geliri olanlar. özel sektörde sabit gelirle iş yapanlar da bir şekilde dengeyi bulur. problem devlette çalışan sabit gelirli memurlarda oluyor.
-
bu maaş temmuzda mı verilecek ağustosda mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X