Şimdi Ara

Asgari ucret 11.402 h.o (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
4
Favori
13.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nereye kadar böyle gidecek bu? Yazık valla yazık

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok para la. Keşke 5000 Tl de kalsaydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hayat şartlarına göre en az 15000 olmalıydı Türk iş yine her zaman ki gibi işçiyi masada sattı.

• Sevinelim fakirler olarak hadi gene iyiyiz.Padişah ve soytarıları gene %,34 zam yaparak bize çok vermişler Enflasyon %15 Elini dizine dursun daha ne istiyorsunuz şükret şükür.Hüloğğğğğ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 20 Haziran 2023; 13:24:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tahminim 11500 TL olurdu ama nedense kusuratlı olmuş bu sefer 11.402 TL ne abi 11450 TL deyin düz hesap bali.

Not: Dolar bazında 483 $ flan yapıyor geçen senenin maaşına göre iyi ama bu enflasyonda erimesi uzun sürmeyecektir....

Not2: Aslında asgari ücreti atıyorum 1 yıllığına 500 $ a sabitleseler çok daha iyi olur. Dolar düşüyorsa maaşta düşecek arttıyorsa maaşta artacak hep 500 $ 'ın karşılığını alacak asgari ücretli.

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    reiz yapıyo işte hocam

• MysticDesign kullanıcısına yanıt
    Temmuz

• 1 ay sonra eski alım gücünden de kötü duruma düşeriz.

• unforgiven1127 kullanıcısına yanıt

Asgari ücret ile çalışanar zamlı maaşını 1 Ağustos itibari ile alacak. Yani 1 temmuz'da değil 1 ağustos'ta.

İlk zamlı maaşı agustos 1 den itibarenmi alacağız ynai

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Duzeltme icin tesekkurler Temmuzdan itibaren gecerli diye okumustum bir anlam karmasasi tecavuzi arif olmus

• MysticDesign kullanıcısına yanıt
    aynen

Yerel seçimlere kadar bu devran nispeten böyle döner.. Asıl kemer sıkma ondan sonra..

• ben esnaflığı şundan dolayı anlattım. Dün 8 bindi maaş bugün 12 ya 4 bin fark var bu fark benim işçilik zammımla onun artışıyla bunun artışıyla eriyor gidiyor 12 bin 8 bin değerinde oluyor bunu anlatmak için örnek verdim. Zammın bir işe yaramadığını önemli olan alım gücünün olduğunu da araba örneğiyle anlattım üstad. 17.500 TL ye 7 yaşında araba alıyorken 2014 yılında bugün yıl 2023 aynı paraya 7 yaşında araba yerine iphone 11 alınabiliyor. Yüzyıllarda geçmemiş aradan 9 yıl topu topu

• moskogsm M kullanıcısına yanıt

Hocam siz haklısınız ama şunu ifade etmek istedim. Daha doğrusu anlatım amacım şuydu.

Asgari ücretli adam arabayı ne yapsın. Türkiyenin çoğu asgari ücretli değilse bile asgari ücretin çok çok 1.5 ile 2 katı arası maaş alıyor. Bu insanların tek amacı Barinmak giyinmek ve doymak. Artı bir amaç yok. Bu çerçevede bu insanların alım gücü arttı. Artacak.

Barınma kısmına itiraz gelebilir o da eskiler için yüzde 25 şartı ile çözülmüş vaziyette.

Yönetim olaya siyasi bakıyor önümüzde yerel seçimler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8CE804DF -- 20 Haziran 2023; 13:50:58 >
  • Çok değil iki yıl önce asgari ücretin 2.8 katını alan ben 2 yılda 2 katına kadar düştüm yani 2,8 milyonluk ev alabilir olmam gerekirken 2 milyonluk ev alabilir durumdayım, 280 bin liralık gıda alabilecekken 200 bin liralık gıda alabilir durumdayım, Allah emeği geçen herkesin belasını versin, bu kadar net.

Edit: hatta 2 katına düştüğümü %35 zam alırsam diye hesapladım, ki %35 verilmeyecektir, 1.8 lere düşerim, sonra vergi dilimi sebebiyle daha 3. 4. Ayda %27 gelir vergisi kesilir 1.7 lere kadar düşerim. 280 bin liralık gıda alacakken 170 bin liralık gıda alır otururum aşağıya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daquied -- 20 Haziran 2023; 14:0:19 >
  • hakaten bizim insanımız insanca yaşamak nedir bilmiyor.

barınsın,giyinsin karnı doysun yeterli. yanına da 2 akraba,komşu dedikodusu yapsın ondan mutlusu yok hayatta.

Başka bir isteği yok.

Aynı Hindistandaki kast sistemi gibi oldu toplum.

Alt grubun asla bir ümidi ve beklentisi yok iyi yaşamak için.

o yüzden de 52 alabildi malum parti.

• Bu kültürel bir şey. Aşmak zor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.