ha şimdi hiç artmadı asgari ücret artınca araç fiyatları artacak öyle mi? artmazsa .... |
Asgari ücret 6000 olursa Araba fiyatları artar (2. sayfa)
-
-
Asgari ücretli bir ailenin çocuğu olduğunuzu düşünün. Babanız can sıkıntısından sürekli sinirli annenizde aynı şekilde. Sabah ah ne kabuslar yaşıyorlardır şimdi kimbilir neler cekiyorlardir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
asgari ücret 6000 değil 60 lira da olsa araba fiyatları artar.
-
7 yıllık öğretmen eş yardımı olmadan o parayı alamaz.
Eş yardımı, 2 çocuk yardımı ve 13 yıl: 6 bin
Arabayı bırak
Askeri ücret 6000 olsun.
Zamları saplarlar.
22 yıl oldu göreve başlayalı. Öğretmenim. 1/3 maaş derecesindeyim. 1 sene sonra en üst seviye olan 1/4 olacağım ki aradaki maaş farkı yaklaşık 4 tl. Eşim çalışmıyor. 3 çocuk var. Ben daha 6400'ü görmedim.
Ölüler zannedermiş ki diriler her gün helva yiyor.
A haber izlemeye biraz ara verin.
-
Araba fiyatlarının artması için asgari ücretin artması kriter değil , her türlü artıyor zaten...
-
Öğretmenlerin maaş tartışmalarında gördüğüm en büyük hatası maaşı söylerken asla ek ders ücretlerini hesaba katmıyorlar. Bu da bilen için ucu açık bir maaş sonucu ortaya çıkarıyor. Düzgünce maaşım+ek ders ücretim şu şu deseler daha fazla itibar edileceklerini düşünüyorum naçizane fikrim. (not:öğretmen çocuğu ve öğretmen eşiyim)
-
Bu arada insanca yaşayabilecek ücreti herkes alsın, elimizdeki araçlara 5 yıl daha bineriz sorun yok.
-
Ek ders alabilen var, alamayan var. Branş öğretmenlerinin bir çoğu ek ders ya alamıyor, yada çok az alabiliyor.
Amaç maaş hesabıysa maaş belli.
Gelir hesabıysa onun önü açık, özel ders de verebilir, araç al sat da yapabilir, pazarda limon da satabilir, köyde atadan-babadan kalan tarlayı da işleyebilir.
Bunların hepsi de gelirini artırır.
Sapla samanı karıştırmayalım.
-
Gelir hesabı demedim , maaş hesabı dedim, siz bile yazmamışsınız ek dersinizi örneğin .... ek ders almayan öğretmen nadirdir.... Sapı da samanı da iyi biliyorum merak etmeyin.
-
Asgari ücret artmasa bile yine'de araba fiyatları artacak bu ülkedeki fiyat artışları asgari ücrete göre uygulanmıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 2 Aralık 2021; 10:57:48 >
Her konuda saçma sapan öğretmen maaşına laf ediyorsun.
Al sana öğretmen maaşı. Beynine girer umarım.
Adamların ekonomi modeli şu. Alın size ucuz iş gücü. Daha ucuzunu bulamazsınız. 250dolara çalışacak milyonlarca köle var bizde. Gelin bize yatırım yapın. 20yil boyunca katma değer katamadik. İnşaatla da bir yere kadarmış. Gelin sömürün benim gz milletimi, kurtarın bizi krizden. Çözüm bu. Milleti köle gibi satıyor.
Bu şartlarda 4bin bile olmaz asgarî ücret. 3600-3800 beklentim.
Asıl sıkıntı şu; medyada yer alan haberler nasıl bir umut verdiyse insanımıza, asgari ücretin gerçekten 5000 TL falan olabileceğine inanılıyor.
Net olarak 3500i geçmez geçemez
Sallamayalım lütfen. 10 yıllık kadrolu bekar bir memurun maaşı şu an 4830 lira. Sözleşmeli Memurların maaşı ise 4300-4400 civarı. Asgari ücretliler maaş artışını taban memur maaşına göre öngörsünler bence.
-
4 bin tl net asgari ücret filan pek çok işletmenin kapanması demektir. Devlet sübvanse eder, vergi indirimi vs yaparak o ücretin verilmesini sağlarsa olabilir. Ama Yok doktora 5 bin asgari ücretliye emekliye şu kadar diye populizme girerse hiper enflasyona geçeriz. Çünkü pasa basmadan bunları veremez. Ekonomiyi düzeltip seçime gideceğim derken her şeyi mahveder.
-
Erdoğan gelmeden önce öğretmen maaşları çok düşüktü. Yatın kalkın Erdoğan'a dua edin. Yılda 150 gün çalışana okadar veriyor yine
Konudakilerin kafa yapısını cidden merak ediyorum.Yahu bizim ülkede asgari ücret yıllardır 350 ile 400 dolar arasî değişir.Hiç şaşmaz şuanki asgari ücret yarı yarıya düstü 375 doların karşılığı neyse o yeni asgari ücret olur ve olması gerekir.Yani en kötü 5000 olacak.İsten cikarmalar baslar diyorlar sakamisiniz zaten asgari ücrete yeteri kadar zam gelmezse ozaman ekonomi durur insanlar harcama yapamaz işten çıkarmalar ozaman vaslar cünkü paraları olmaz iş yerleri kapanır.Çocuga anlatır gibi anlattım umarım anlaşılır.
Alım gücünü konuşsalar daha iyi olacak sanki.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X