Asgari ücret 17 bin TL ortalama asgari ücretli 22 bin TL alıyor Bir taraftan fabrika işçileri bile 45-50 bin TL almaya başladı ve günlük 8 saat çalışıyorlar Polis en düşük memur maaşıda 50 bin TL olmuş Seneye reis günü kurtarmak için bir %50 daha zam yapacak herkese 50 bin TL maaş alan en kötü memur 25 bin TL zam alacak 17 bin TL maaş alan asgari ücretli 8 bin TL zam alacak Makas yine açılacak olan her zaman ki gibi garibana olacak , cahili cuhela emekliye gram acımıyorum 10 bin TL fazla onlara reisleri ile yola devam etsinler daha < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asgari ücret ve maaş makası her sene açılıyor :)
-
-
Sabah teyzenin biri şarkılar söylüyordu.
Emekli ikramiyeni aldın sanırım teyzecim, çok mutlusun? Dedim.
Ben Almancıyım, münchenden geldim dedi.
Demek ki emekliler durumdan memnun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla bende garibanlara gram acımıyorum kuru soğan yiyip hala mevcut hükümeti savunuyorlar
Hangi fabrika işçisiymiş o 45-50 bin TL alabilen?
-
@Mugetsuga adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
Hangi fabrika işçisiymiş o 45-50 bin TL alabilen?
Dün birisi ile konuştum adamlar enflasyon zammı almış üzerine Ocak ayından itibaren enflasyon farkını da almış
Konu maaşlar arasında ki uçurumun her sene artması
Eskiden memur 2300 TL alırdı biz 1900 TL alırdık ama derdik işimiz hafif vs
Şimdi maaş farkları rakamlar büyüdükçe 2-3 katına çıkmış durumda
Bir ülke ancak bu kadar kötü yönetilirdi ve hala bu adamları savunan var ciddi cehalet ülkesiyiz Afrika kabile ülkeleri bizden daha kültürlü eğitimli ben Türkiye'nin böyle olduğunu bilsem genç yaşta çeker giderdim
İki elin parmağını geçmez o dediğin fabrika işçisi ve 45-50 bin TL maaşı, hatta bence 1 kişi bile yoktur bu ülkede o maaşı alan fabrika işçisi ama "ihtimal" diye ses etmeyeyim fazla.
Maaş farkı artıyor elbette yüzdeye vurulduğu zaman ve böyle giderse bazıları 2 milyon TL alacak, bazıları 200 bin TL bile alamayacak.
Asgari ücrete zam yapılmasın isteyenlerin istediği bu sene için oluyor bakalım sene sonuna nasıl bir tablo ile karşılaşacağız
-
Matematik açısından fark yok yani açılma yok. Dediğinize göre polis 3 asgari ücret alıyor %50zam sonrası da 3 kat oluyor 75e 25
Önceden kamu ücretleri ve asgari ücret fazla arttı sanırım( hatta asgari ücret daha fazla) . Orta gelir grubu yok oldu bir bakıma . Şimdi özeleştirme geliri yok, yabancı konut satışı arazi satışı ile fazla kaynak oluşmadığı için kamudakilere fazla zam yapılamayacak . Asgari ücret arttıkça ülkede işsizlik artıyor göçmenler mülteciler için avantajlı durum yaratıyor bu da Türklerin işsiz kalmasına yada asgari ücrete yakın maaş almasına neden oluyor
Bundan sonra yaşanacak olanlar eski yapılan tercihlerin sonucu maalesef. Asgari ücret, memur maaşı, emekli maaşları artışı daha yüksek enflasyon daha fazla cinayet daha fazla boşanma cinnet hallerini gösterecektir. Şimdi de çok olacaktır . 2018 yılında devlet 1 sene zam yapmasaydı daha kolay geçirebilirdik 2018 krizini ama popülist medyatiklere uyan halk ve iktidar el ele verip ülkeyi bu duruma getirdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 21 Haziran 2024; 20:51:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mugetsugaİki elin parmağını geçmez o dediğin fabrika işçisi ve 45-50 bin TL maaşı, hatta bence 1 kişi bile yoktur bu ülkede o maaşı alan fabrika işçisi ama "ihtimal" diye ses etmeyeyim fazla.
Maaş farkı artıyor elbette yüzdeye vurulduğu zaman ve böyle giderse bazıları 2 milyon TL alacak, bazıları 200 bin TL bile alamayacak.
Asgari ücrete zam yapılmasın isteyenlerin istediği bu sene için oluyor bakalım sene sonuna nasıl bir tablo ile karşılaşacağız
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Memur için yapilacak belli, seyyanen yapilan zammi geri alirlar, taban maaş üzerinden enflasyon + refah payi verirler eşitlenir :) fabrika işçisinin fazla almasinin nedeni sendikali olmasi , fabrikanin net karinin fahiş zamlardan dolayi çok artmasina bağlı olarak daha az vergi vermek için calisanlara yüksek maaş vermeyi tercih etmesidir.
Eşitsizliğin artmasi ayni Hindistana benziyor orada asgari ücret net 100 dolar , doktor seviyesinde geliri olan meslekler net 800-1000 dolar seviyesinde. Ülkede kast sistemi kurulacaksa referandum yapsinlar bari :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bursada fabrikada çalışan tanıdık var 20 bin tl sigorta yemek yol alıyor 50 bin tl veren fabrika hangisiymiş söyleyemde oraya gitsin
-
türk metal sendikasının örgütlü olduğu tofaş, reno bosch gibi firmalarda işçi ücretleri mesailer dahil bu civarda. ama tekstilde malesef bunun yarısı kadar.
-
muhtemelen metal sendikası olan fabrikalar onlar oralarda maaşlar yüksek
-
Yaparsa akk@hpe yapar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sadece tekstil değil, tüm endüstri ortalama o mertebelerde.
Sadece çok uluslu firmalar ve metal sendikasının olduğu yerlerde maaşlar bu mertebelere ulaşabilir.
Onun haricinde normal ortalama fabrikalarda 40-50 bin liraları bir "vasıfsız işçi" alamaz.
Belki 20 yıl tecrübeli usta-vardiya amiri-ustabaşı konumlarındaki mavi/gri yakalı çalışanlar alabilir.
türk endüstrisnin belki %5 lik dilimindeki firmaların maaş, sosyal hak, bayram yardımları, çocuk yardımıc v.s v.s. gibi imkanları vardır. Kalan firmaların neredeyse tümü; maaş+fazla mesai ücreti+yemek ve servis verir.
Keza büyük fabrikalarda sezonluk işçi alıp sözleşmeli olarak 3-6 ay çalıştırıp çıkartabilir. Her çalıştırdığı işçi kendi kadrosunda değildir. Taşeron çalıştırabilir (kendi kadrolu personelinin yarı maaşına), sözleşmeli işçi çalıştırabilir.
Bugün TOFAŞ, OYAK REN., OTOSAN, bosch, bsh, arçelik firmalarına kadrolu işçi olarak girmek pek kolay olmasa gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 27 Haziran 2024; 11:30:33 >
-
40-50 bin... peh...
-
Yok kardeş en düşük memur maaşı 250 bin tl
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X