Şimdi Ara

Asgari Ücrete Zam Yapılmazsa Sokaklar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
3
Favori
5.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hangi gazete bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hernos2 kullanıcısına yanıt

Aydınlık

• cnyttt kullanıcısına yanıt

Benim kimseye nefretim yok , eytli emeklileri kastetmiyorum ben , 25 30 sene çalışıp emekli olup asgari ücretin az üzerinde maaş alan emekliler var bu hak değil , savunma sanayii de mühendisim ben , babam ve dedem ticaret yapıyorlar ve emekliler benim maddi sorunum yok , ben demek istiyorum ki asgari ücret vasıfsız işçi maaşıdır normalde , sen 25 sene memurluk yap emekli olunca vasıfsız eleman kadar yada az fazla maaş al bu hak mı ?

Açtığım konulara bakabilirsin , emekli ikramiyesine zam gelmeli diyorum , maaşlara zam gelmeli diyorum 3 bin TL ile 3 kilo kıyma alınıyor artık, benim eşim doktor , 14 senedir üyeyim bu foruma bir mesajı mı bul hadi doktor maaşları az zam yapsınlar yazmış mıyım yada kendim için bir zam istemiş miyim , ben senelerce çalışmış emek vermiş insanların bu maaşlarla geçinmek zorunda bırakılmasına üzülüyorum, asgari ücret olayına gelirsek yine diyorum asgari ücret vasıfsız elaman maaşıdır

Bir işte usta olan , yada yetkin olan birisi zaten asgari ücrete çalışmaz çalışmıyor da , kendini geliştirmeyen bir yeteneği olmayan biride asgari ücreti bile haketmiyor benim gözümde

• ülkeyi araba, avrupalıya sattılar işte, alamancı arapçı türk kirt ne var ne yok alacak, aldı, şuan ortalama türk bir şey sahibi olabilir mi? eskiden de kolay değildi zaten 10 yıl borç ödüyordun ev için misal, köle olduk bu kadar ve bunun sonu yok

• asgariyede memura da artık zam yapılmamalıdır. bu ülke vasifsiz calisana 530 dolar odeyebilecek bir durumda degil. secim sebebiyle bu ucret bu seviyelere geldi. siz de bal gibi biliyorsunuz boyle olmadigini.

bu sacmalik yuzunden yer silen cay demleyen sokaktan cevirdigin herhangi birinin yapacagi isleri yapan vasifsiz isciyle, teknik bilgi beceri gerektiren isleri yapanlarin maaslari arasinda 2-3k fark olustu.

ulkemizde aylik maasi 25 k ya kadar olanlarin toplami nufusun yuzde 70 ine ulasiyor nerdeyse. boyle sacmalik olmaz.

ulke resmen 4-5 senedir komunizmi yasiyor haberiniz yok.

suan asgari ucretin olmasi gereken deger en fazla 13-14k. zam degil indirim gerekiyor. Memur maaşlarına da aynı şekilde indirim yapılması gerekiyor zam değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 4 Haziran 2024; 20:17:55 >
  • BeylerBeyi35 kullanıcısına yanıt

Son calıştığım yerde ilk maaşım asgari ücret 2.200 TL iken 4.300 TL + 500 TL yemek kartı alıyordum. Yani asgari ücretin 2 katı. Şu anda maaşım 25 bin TL + yemek kartını kaldırdılar son 1 senede. Şu an yemek kartı bedeli 4.000 TL. Yani aslında maaşım 21.000 TL. Şimdi burada kim haklı?

• Hep her şeye zam geliyor diye şikayet ediyorsunuz. Şimdide zam gelmiyor diye şikayet ediyorsunuz.

Biraz tutarlı olun yahu.

Ev araba alamayanların tek avuntusu tek tesellisi 56 ay vadeyle ıphone almak oluyo

bak mühendis kardeş ilk önce herkes dürüst olucak sen ben hepimiz

bu ülke

gelişmiş

gelişmemiş

gelişmekte olan bir ülkemi ilk önce buraya bakmak lazım

eğer sizler kendi maaşlarınızı değerlendirirken avrupayı örnek gösterirseniz bende aynı şekilde avrupayı referans alırım

bir kere vasıfsız işçi diye birşey yoktur bu patronların kıçından uydurduğu bir kelimedir

her iş değerlidir çünkü işdir emektir herşeyi bir kenara bırak beden gücüdür

şimdi bu avrupada vasıfsız işler yokmudur?

çaycılık temizlik kurye v.s peki bu adamlar salakmı ücretleri belirlerken bizdeki gibi uçurum farklar koymamışlar?

mesela fransa ispanya veya italya bir polis maaşı nedir aynı şekilde asgari ücret nedir gerçi onlarda saatlik asgari ücret varda neyse konu dağılmasın

bak senin için demiyorum ama çok fazla gerek ekşide gerek forumlarda birilerini sürekli ezerek aşağılayarak kimse bir yere varamaz

neymiş bu ülke 500 dolar asgari ücret veremezmiş neye göre kime göre veremez?

ama aynı kişiler kendi maaşlarını örnek verirken avrupada öğrenmen maaşı şu kadar yada hemşire maaşı bilmem kaç euro demeyi biliyor

ne istiyorsunuz günlük 8-9 dolara insanlar ömrünümü tüketsin

bana hiç asgari başlangıç maaşı demeyin o işleri herkes geçsin ankaranın doğusunda geçmiştede şimdide hep asgari ücretli işler vardı

buğün asgari 100 dolar olsun milyonlarca insanı aylık 100 dolara çalıştırıcak kanı bozuk işverenler var çünkü ülkede iş dağılımı dengesiz

bak sana güzel bir örnek vereyim şehrimde teknoloji üzerine bir fabrika var aklına gelen bütün otomotiv firmalarına kablo tesisatını hazırlayıp yolluyor yurtdışıda dahil

neyse ben 2003 de burada biraz çalıştım asgari ücretle içeride yıllardır çalışan ustalar vardı 10-15 senelik adamlar bunlar o zamanda bunlar asgariden o günün paraları tabi 50-100 lira fazla alıyorlardı

şimdi o ğünlerden beri aralıksız çalışan tanıdıklarım var güncel asgariden 1000 lira fazlasına çalışıyorlar hadi çık bakalım işin içinden hani asgari başlangıç maaşıydı?

21 senedir değişsen hiçbir şey olmamış herşey aynı kalmış ayrıca bu firma milyon dolarlarla oynuyor ismini ihracat rakamlarında her sene görüyorum

ülkedeki ücretleri adil bir dengeye getirmeden bu ülke ne enflasyon belasından kurtulabilir nede refaha kavuşabiliriz benim görüşüm budur her zaman her konuda adalet

İnsan fazlası varsa veya insan çoksa üretimde kullanmak gerek . Fabrika demek üretim demek . Hammaddeyi üretmezsen ucuzluk yaratamazsin Çin'den hindistandan mısırdan meksidan çeşitli ürünler hatta Arjantin gibi yerlerden hayvan bile alıyoruz . Niye ? Çünkü burda maliyetler fazla

Mesele zorlukla alakalı değil ki. Fabrikada 17bine çalışmak isteyen olur mu olmaz mı mesele o . Hapisten çıkanlar katiller tecavüzcüler gaspcılar ilk okul terklere yetenek ve bilgi gerektirmeyen iş bulman gerekiyor . Fabrika zor iş o yüzden pahalı ücret dersen bu adamları sokakta gasp hırsızlık tecavüz mafya olaylarından alamazsın üstelik yine ürünler pahalı olacak

• hendrickk H kullanıcısına yanıt

Tam tersi İstanbul'a kimse fabrika kurmaz . Fabrika olmayınca zaten iş oluşmaz .. ancak turizm eğitim sektörü olur istanbulda

Asgari ücret azalsa bimde 10bine çalışan bulunabilir mi zannediyorsunuz tabii ki kimse çalışmaz tabii ki Turkce bile bilmeyen siyahi kaçak Göcek elemanlardan hizmet almak normal görülürse bilemem

• Kassady kullanıcısına yanıt

Seçim popülizminin doğal bir sonucu . Halkta kendine çok verilince basıyor oya. Ama herkes bir şekilde aldığı için enflasyon %100leri geçmiş oluyor şimdi gene zam istiyor ama yaprağı alıyorlar artık

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Bu nüfus kalabaliginda her turlu claisacak insan bulunur. Gocmene falan da gerek yok. Bim az elemana cok is yaptiran biryer olmasina ragmen surekli eleman degisikligi olmasina ragmen mutlaka calisacak birileri i buluyor. Yurtdisinda da mc donalds cok dusuk ucret veriyor ona bakarsan hic personel sikintisi cekiyor mu ? Veya calisnalar afgan suri falan mi full ? Boyle bir durum yok.

Maasini yukseltmek isteyen kendini gelistirecek. Yer silen adam hamburger ceviren adam reyon dizen adam aylık 530 dolari hak etmiyordur. Cunku 14 yasindaki cocuk bile bu isleri yapabilir.

Asgari yuksek oldugundan bu insanlarin kendini gelistirme kaygisi kalmadi artik. Çünkü kendini gelistirse birseyler ogrense alacagi para asgarinin 3-4 k fazlasi en fazla ve ust duzey sorumluluk. Bunu yapmak istemiyor kimse. Adam yer silerek 17 k aliyorm neden ön muhasebe ogrenmek icin bir suru emek harcayip sinava girsin ki 21-22 k almak icin ?

• Fiyatlara hiçbirzaman indirim gelmiyecek.Enfalasyonun anlamını yanlış bilen toplumun genel kesimindensin belli.Enflasyonun düşmesi demek Fiyatların aşağıya inmesi demek değil.Fiyatların Az artması veya sabit tutulması demek.Enfalasyon farkını insanlara vermezlerse piyasada Ticaret durur borçlar ve vergiler ödenemez hale gelir.Asgari ücrete mecvur zam yapmak zorunda kalıyorlar keyiflerinden değil bize iyilik olsun die yapmıyorlar yani.Şunu ôğrenin artık Fiyatlar inmeyecek unutun bunu.İskonto yapılır oda geçicidir ve şu anki Konjektürde mümkün değildir.Marketteki 120₺ Çikalataya %20 indirim gelir yani ondan sonra geri çıkar bu iş Türkiyede yıllardır böyle.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt

Yok öyle olmuyor. Yazlık yerlerde bim eleman bulamıyor. Öyle sandığın gibi ortalık eleman kaynamıyor. 17 bine çalışmıyor millet daha düşüğüne hiç bulamazsın. Adama 12 verince çalışacak mı sanıyorsun? Öğlen gider bir daha gelmez.

Kendini geliştirmek falan hikaye. İstediğin kadar geliştir ilkokul mezunu usta 35-40 lirayı beğenmeyip çekip gidiyor. Özel sektördeki asgari üstü maaşlar arz taleple ilgilidir demek ki sen ön muhasebe bilmenin özel sektörde getirisi yok. Nadir birşey olsaydı maaşın asgarinin 2-3 katı olurdu. Öyle ingilizce, muhasebe bilmenin piyasada artısı kalmadı. Elektrik, tesisat falan biliyorsan iş çok parada çok.

• aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Senin dediğin durum için para basılması gerek. Bu zaten bizi buraya getiren nedendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 5 Haziran 2024; 12:3:22 >
  • Bizi buraya getiren durumdan bağımsız söylüyorum.Ülke ekonomisi inanılmaz seviyede bir kaos döngüsüne girdi ve bu döngüden çıkış hiç kolay değil.Bütün ünlü ekonomistler Asgari ücrete zam yapılmaması takdirde sosyel kriz patlar diyorlar ki patlar yani şu anda piyasada asgari ücret ortalama 25.000 den başlıyor zaten ben çevremde duyamadın daha 17.000 alanı.Büyük firmalar için konuşuyorum.Kuryeler şu anda 50.000 alıyorlar.Enflasyon karşısında bu paralar zaten eridi çokdan Zam yapılmadığı takdirde dahada eriyecek ve sosyel krize dönüşücek.Yani onların keyfine değil mecbur zam yapmak zorundalar bence.He şu demek değildir gene rahatlamayacaz şu anki ekonomide kimsenin yüzü gülmeyecek bunu kabullensin insanlar ve uzun yıllar kimse gülmeyecek ben bu senaryoyu biliyorum hiçbirşey yoluna girmeyecek ama bu Asgarı ücrete zam yapmayacaklar demek değil mecbur yapmak zorunda kalırlarsa yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 5 Haziran 2024; 11:1:31 >

• aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Her şeye vergi geliyor.

Daha bu bir şey değil şunu şuraya bırakıyorum:

Hala utanmadan şahlanıyoruz diyor birileri al sana şahlanma... At bizi sırtından attı düşeceğimiz yer belli değil. Uçurumdan uçtuk zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 5 Haziran 2024; 14:5:52 >

• Ben zaten düzelicek die birşey yazmadım.Hüküket asgari ücrete zam yapmasa bile işyerleri kendiler yapıcaklar bekliyorum gene şişicek enflasyon.Dediğim gibi önemli olan piyasa asgari ücretidir.Piyasada mesleklere göre verilen maaşlar ortalama bellidir.Asgari ücret sadece sembolik göstermelik.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.