Şimdi Ara

Asgari ücreti beğenmeyen 18-25 yaş grup. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
2.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

annen baban transilvanyanlı zaten hep sana bakıcak sende hep genç fit ve sağlıklı kalıcan aynen,kadınlara sorsak kiminizi doğurduğuna pişmandır zaten yeminle.

elit hayat, rahat hayat için iyi kariyer yapsaydın iyi okusaydın tutanmı vardı seni bilader ? hayattaki başarısızlıklarınızı başka şeylerden çıkarmayın, kendinizden çıkarın bir ananız babanız zamanı gelince göçsünde,anya nere konya nere anlıycaksınız o kafanızdan kıvılcımlar çıkıcak bir kısmınız intihar bile eder, akp chp lö lö demeye haliniz bile kalmıycak kimse suratınıza bile bakmıycak piskolojisi bozuktu hastaydı çalışmıyordu diyecekler aşağlıyacaklar dalga geçicekler arkanızdan olucak olan o.

artık bana değil onlara anlatırsınız ülke ab- abd gibi zengin refah jon jon değildi ondan çalışmadım artık size nereleriyle gülerler bilemem. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Temmuz 2024; 20:14:52 >

• Bu grup yüzünden disarda yeme icme fiyatlari korkunc derecede arttı. Maasi aliyorlar ailesiyle yasiyor 0 gider, her aksam disari cikip parayi sifirliyorlar. Bu grup 2021-2023 yillarinda ucuz kredi cekip disarda daha cok para harcardi. Turkiyede bu kadar kolay para harcayan bir grup varken yeme-icme sektörü talepten dolayi zam yapmaya devam eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M0meNtS kullanıcısına yanıt

Lan ne çalışacak billurmu geciyorsun sen 17 bine calisilirmi? kafayimi cizdiniz siz nerede yaşıyorsunuz?Belediyeden bedavami yiyip iciyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçinmek zor asgari ücret yetmiyor ama muhtaçsan mecbursun çalışmaya.
    Asgari ücrete çalışmam diyen vasıfsızlar (ben de vasıfsız sayılırım) ne hayal ediyor acaba
    Fakirsen muhtaçsan asgariye çalışacaksın
    adamın zanaatı yok eğitimi yok asgari ücrete çalışmam diyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Zamanım ve sabrım sınırlı, uzun mesajları okuyamam diyenler, (*) işaretli kısma sıçrayabilirler!

Kusura bakmayın ama çırpındıkça batıyorsunuz, farkında değilsiniz.

"Hayat kolay değil zorlu ve meşakkatli" ...

Peki hayatı kim bu hâle getirdi?

Dr. Vecdet Öz'den bir alıntı yapmıştım; ki o alıntının gerçekliğini yaşı 50+ olanlar eğer partizanca davranmıyorsa doğrulayacaktır, genç olanlar da anne-babasına sorsun:

Bu ülke; bir babanın tek maaşla kira ödediği, ailesini gül gibi geçindirdiği, her yıl tatile götürdüğü, iyi bir sosyal hayat yaşattığı, evlatlarını sıkıntı çekmeden okuttuğu ve evlendirdiği, yaşlandığında ise emekli ikramiyesi ile ev alıp emekli maaşıyla huzur içinde bir yaşam sürdüğü müreffeh günlerden, ailece canhıraş çalıştıkları halde bir türlü sefaletten kurtulamadıkları stres içinde, asosyal ve insanlık dışı bir yaşama mahkum edildikleri garabet dolu günlere geldi.

Evet, tekrar soruyorum: Hayatı kim "zorlu ve meşakkatli" hâle getirdi?

Daha yeni, "Türkiye'nin Nabzı - Temmuz 2024" araştırmasında insanlara sormuşlar; halkın yüzde 81,3'ü ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyormuş. Yani, Cumhur ittifakının bile önemli bir kısmı iktidarın ekonomi yönetimini kötü buluyor. Bu gerçekleri görmek işinize gelmiyor, değil mi?

"Batıda 20 yaşını her geçen genç kendi ayakları üstünde durmak zorundadır" ...

Zorunda mıdır, yoksa çok önem verdiği özgürlüğünü eline almak için zaten bunu kendisi mi ister; orası tartışılır.

Peki, bizim gencimiz kendi ayakları üzerinde durmak isteyip de ayrı eve çıkmak, kendi bütçesini kendisi oluşturmak isterse ne olacak? Yok mu buna hakkı?

Eee, sizin propagandanız "aile ile yaşarken masrafı az olur, 17.000 TL yeter" fikrine dayanmıyor muydu? Ayrı eve çıkarsa, 17 bin TL ile ne yapabilecek?

Batının genci bunu yapsın, bizimki kırıp dizini otursun ailesinin yanında mı diyeceksiniz?

"Kendinize yazık edersiniz" diyorsunuz... Sizin gerçekten böyle bir kaygınız olsaydı, ekonomiyi batırıp da tüm ülkeye yazık edenlere yönelik iki çift lafınız olurdu. Ayrıca, belki de hiç aklında yokken, insanların kafasına intihar fikrini sokuşturmaktan da kaçınırdınız.

Yaptığınız propagandanın amacına ulaşamadığını gördükçe, haddini bilmezlik ve saldırganlık seviyenizde artış oluyor.

* Sırf sizinle aynı fikirde değil diye, karşınızdaki kişiye "psikolojik destek alma" önerisinde bulunmanız...

* "Yaşlı anan baban sana bir noktadan sonra bakamaz" diye öcü göstermeniz...

* Durduk yere insanların kafasına intihar fikrini sokmanız...

Görünüşe göre, "propaganda için her şey mübah" zihniyetine sahipsiniz.

(*)

Bu arada... Güya ben yaptığınız propagandanın amacını deşifre ettiğimi düşünüyordum. Evet, belirttiğim amaç yine geçerli ama ikinci ve hatta diğerinden bile daha önemli/öncelikli başka bir amacınız daha varmış, sonradan fark ettim.

Şimdi her ikisini burada afişe edelim, gelen giden görsün:

Amaç 1:  (Asıl önemli olan bu!)

Gençler çok düşük de bulsa asgari ücretle çalışsın. Böylece evlere ikinci, üçüncü maaşlar girsin. Emeğin karşılığı ve hakkaniyetli olmasa bile, evin toplam gelirinde artış olsun. Aileler, batık ekonominin yarattığı can yakıcı koşulları göreceli olarak daha az hissedip, tepkilerini AKP iktidarına yöneltmesin. Tabii bu da oy oranlarındaki düşüşe engel olsun.

Amaç 2:

"Ailesiyle yaşayan gençlerin masrafı az olur" bahanesinin ardına gizlenerek, kölelik tarzındaki çalışmaya insanları razı etmek, sefalet koşullarını kanıksatmak.

Şimdi benim merak ettiğim şu: Size bu derin propaganda konusunu ve amacını bir üst akıl mı verdi, yoksa durumdan vazife çıkararak siz kişisel insiyatifle mi seçtiniz?

• Bgn22 B kullanıcısına yanıt

bekle ozaman mehdini iner belki,haha uçuyorlardı göklere hele deden ninen bodrum çeşme roma paris dolana dolana evin yolunu unutmuştur yüksek refahdan. 

canım ülke foseptik çukurunada girse ,savaşada girse, halkı kuru ekmek soğanlada kalksa, erkek olan kişi çalışmak zorunda nokta bitti,piskolojik destek alın aileniz bile kafanızı yiyordur bu konuda çünkü aile büyüklerinizi dinleyin ben trollsem, çünkü ilerde çok pişman olucaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 31 Temmuz 2024; 2:12:52 >
  • Konunun, ülke gündemi ile alakası yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.