Şimdi Ara

Asgari ücreti beğenmeyen 18-25 yaş grup. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
3.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeter artık sizin şu 2000 liler şımarık muhabbetiniz. 17000 lirayla gençler ne yapsın . Ev kuramıyor millet evlenebilen yok. Doğurganlık 1.8 e düşmüş. Günde 11-12 saat çalışıp 17000 liraya çok şükür diyip üstüne ev mi geçindirsinler!
    17000 yatırım yapılacak para değil. 2-3 sene eve destek olayım artan parayla da birikim yapayım denilecek para da değil. 10 bini eve verip ve harcasan ,kalan 7 yi biriktirsen ne yazar ?
    Bu kalan 7 bini de ayda 3 -4 binini kredi kartına yatırıp kalanıyla da fuzuli harcama yapıyorlar.

Bizgençken .... deyip de bana martaval anlatmayın. 30 sene önce hem kiralar bedavaydı hem kaçak ev yapmak ve aile kurmak çok daha maliyetsizdi.

Kapıda arabam var ama kullanmıyorum neden? Yeni mühendis maaşıyla arabayla git gel yapayım desem lpg ile dahi ayda 5bin liraya geliyor. 17000 alan adam ne yapsın araba dahi süremiyor işe gitmek için bile. Brent petrol 25$ iken, tl güçlüyken siz çatır çatır bindiniz ama.

Ben bu 5 sene içinde telefon değiştirenlere kızıyorum ama zamanında "kızaklı nokya aga bak matrix neo nun nokyası bu bak mükemmel "diyip sidikli nokyalara 500 600$ ları da siz ödediniz. " N73 aldım aga bak 3g görüntülü görüşme gelcek 3 sene sonra gömdüm 500$ ı aldım en yeşmişüç nokyayı. Karl zeiz var "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diktatör58 -- 29 Temmuz 2024; 0:36:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

17 bin dediğin paranın alım gücü 2 sene öncenin 1500 lirası yani para değil pul o paraya 1 ay değil 1 hafta çalışılır.Neyini savunuyorsun?Bende öyle yapiyorum asgari ycret benim haftaligim zaten.Yasim 38 Türkiye'nin en kurumsal şirketlerinin birinde yoneticiyim ve 4 evim 1 dükkanım 1 arabam var.Zamaninda yaptık ama bu zamanda hiç bir .ok olmaz.Genclere tek tavsiyem kaçın yurtdışına hayatınızı kurtarın.

• Diktatör58 D kullanıcısına yanıt

hayattan beklentilerine göre değişir, hiç yaşamamaktan, zombi gibi yaşamaktan iyidir sen ++++ ları paylaşıyon burada bilader.

millet çatır çatır evleniyor bir çoğununda maaşı düşük ne mühendisi beyaz yakası, yıllarca çalışmış evlilik parası biriktirmiş evler arabalar yatlar katlar geziler lüks salonlar dersen evde kalırsınız Asgari ücreti beğenmeyen 18-25 yaş grup.  şu an küçük dayı kızı evleniyor evleneceği çocuğunda ne evi var ne arabası oda onun gibi 5+ yıldır avm de tezgahtar ,evi bile full düzdüler eylülde düğün allah geçim versin "+++++" ları ilerde çalışır biriktirir alırlar karı koca no problem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Temmuz 2024; 0:37:31 >

Eskiden kadınların çalışması nadirdi. Şuan çalışmaması %50 ihtimalden düşük. Çok eskilere gidince neredeyse hiç yoktu. Sen de diyorsun eve 2 asgari maaş girince ev geçinebiliyor. Bu durumda da hoş geldin 1.8 doğum oranı

Yine yıllarca çalışıp biriktirmiş " mühendis , beyaz yaka" diyorsun. Bu kişiler de 25-30 yaşında evlenebiyor. Eskiden böyle değildi.

Neresinden tutarsan tut kazanılan para eskiye göre para değil. Yıllarca birikim yapmak gerekiyor

Okunmamış için de benzer durum geçerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diktatör58 -- 29 Temmuz 2024; 0:42:48 >
  • cahil kerimcem konu açmış Asgari ücreti beğenmeyen 18-25 yaş grup. 

Tam bloklanacak üyesin tam.

Bu düşünce getirdi zaten ülkeyi bu hale. Her şeye iyi diyen, sorun varsa sorun sendedir diyen kafa. Azalarak bitmeniz dileğiyle. Allah sana da hidayet versin de kötüyü savunmanın ne kadar yanlış olduğunu acı bir şekilde öğretsin ki anla.

Asgari ücreti beğenmeyen 18-25 yaş grup.

Senin yaşadığın hayal dünyandan değil bu haber. Bak oku bakalım. İyi miymiş her şey güllük gülüstanlık mıymış. Ekonomi süper miymiş.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

ülke yerin dibinede girse hayat devam ediyor 60+ yaş büyüklerinizin dönemlerinde bundan belki 10+ daha fakirlik yokluk vardı o büyükleriniz daha çocuk yaşında 9-10 yaşından beri sırtından ter gele gele çalışıp eve ekmek getirmiştir, hatta maaşınıda babasının eline saymıştır daha sizin daha yokluk fakirlik neye denir ondan bile haberiniz yok.

fakirlik kıstasınız maria, john, hans, emma gibi yaşayamamak gezip tozamamak.Asgari ücreti beğenmeyen 18-25 yaş grup. 

akp nin canı cehenneme hayatın gerçeklerini ve kendi gerçeklerinizi kabul ediceksiniz mecbursunuz yaşamak için, türkiyenin bundan çok daha beter günleride oldu bu daha sinek ısırığı böyle giderse aslanda ısırcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Temmuz 2024; 2:10:33 >

İnsanlar bir şekilde evlenebilse dahi çocuk yapmıyor. Yarın emekli olunca maaş alamayacak insanlar. Çalışan nüfus giderek azalacak. Ülkeyi koruyacak insan da azalacak. Alttan genç nesil yetişemeyecek çünkü doğurganlık oranı çok düştü. İnsanlarımız gelecek kaygısı sebebiyle çocuk yapmıyorlar. Gelecek kaygısının temel nedeni de ekonomimizin berbatlığı. Aç kalsan açıkta kalsan çoluk çocukla kim elinden tutacak bu ailenin? Destek mi veriliyor da çocuk yapsınlar. Neye güvenipte çocuk yapsınlar. Kendilerinin aldıkları maaş belli. Ödedikleri kira belli, elektrik-su-telefon-internet-ulaşım-gıda giderleri belli. Asgari ücretin 17bin TL olduğu zamanda bir kreş olmuş aylık 15bin TL neyin savunmasını yapıyorsun anlamak mümkün değil.

Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağar diye bir tabirimiz var bilirsin mutlaka.

doğum oranı ekonomi bazlı değil sadece genç nesil rahat free yaşamak istiyor çocukla hayatını geçirmek istemiyor doğum oranları finlilerde dip norveç isveç dede dip olmaya başladı yeni nesillere rahat batıyor kısaca.

babannenin annanenin kocasının ferarisi evleri yazlıkları hizmetçilerimi varmış 4-6 tane doğurmuş ha? hepsi garibanlığın fakirliğin başkentine merkezine doğum ekonomiyle tam alakası olsa insanlık nesli çoktan tükenirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Temmuz 2024; 2:21:49 >

Bak kendinle çelişiyorsun.

Bir diyorsun ki;

Kendini geliştiremeyen iyi eğitim alamayan derece yapamayan sürünsün bana ne.

Şimdi de diyorsun ki;

Babaannen de mi kreşe gönderdi babanı.

İyi eğitim almak için, derece yapmak için para dökmek lazım. Asgari ücretle çalışıp ne dökebileceksin ne eğitimi aldırabileceksin ne derecesi yaptırıp ne kadar iyi maaş aldırabileceksin. Sırf ziyan düşüncelerin sırf zarar ziyan. Düşünmeden sallıyorsun.

• Şu rezil şartları iyi görmek övmek ve gençlere sallamak için kaç yaşında ne işle iştigal olan bir loser olmak gerekiyor merak ettim

kuzey avrupa üstüne tonla para veriyor doğur diye yine doğurmuyorlarAsgari ücreti beğenmeyen 18-25 yaş grup.  o sadece ekonomiyle alakalı bir konu değil herkes iyi eğitim almak zorundada değil bu dünyada fakirlerde olucak zenginlerde fakirsin diyede hayatı kendine zehir edicen diye birşey yok.

türkiyede genelde o doğurmayan kesim üst gelir sınıfı zaten büyük çoğu beyaz yaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Temmuz 2024; 2:31:15 >

Avrupa hristiyan. Onların dininde bizimkine benzer bir hadis yok.

Bizim sıkıntımız ekonomi ve bireyselliği özendiren küresel çeteye karşı mücadelede yetersiz kalmamız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 29 Temmuz 2024; 2:48:14 >

• Asgari ücret gençler için yeterli.

• Kimseye yetmez asgari ücret o parayada asla 1 ay calisilmaz 17 bin ne ya sadece cep harçlığı aklı olan adam gidip o paraya çalışmaz

Cok basit bir soru,

Evlimisin kac cocugin var? Her zamanki gibi gene mabadindan mi salliyorsun.

Bence sen evli bile degilsin?

• "Eskiden çok daha fazla fakirlik vardı, ona rağmen..."   gibi cümleler görüyorum.

Dr. Vecdet Öz'den bir alıntı ile katkıda bulunayım:

Bu ülke; bir babanın tek maaşla kira ödediği, ailesini gül gibi geçindirdiği, her yıl tatile götürdüğü, iyi bir sosyal hayat yaşattığı, evlatlarını sıkıntı çekmeden okuttuğu ve evlendirdiği, yaşlandığında ise emekli ikramiyesi ile ev alıp emekli maaşıyla huzur içinde bir yaşam sürdüğü müreffeh günlerden, ailece canhıraş çalıştıkları halde bir türlü sefaletten kurtulamadıkları stres içinde, asosyal ve insanlık dışı bir yaşama mahkum edildikleri garabet dolu günlere geldi.

İşte yeni Türkiye, işte AKP yüzyılı.

asgari ücretin alım gücü yok 1 ay boyunca sarf ettiğin efora değmiyor asgari ücretin anlamı en düşük maaş başlangıcıdır ama piyasa da gelen geçen asgari ücretli işçi arıyor hiç bir hayali gerçekleştiremiyeceğin bir ücret

asgari ücreti savunmak nasıl bir kafa yapısı Asgari ücreti beğenmeyen 18-25 yaş grup. 

• Bekar birinin yaşama maliyetinden haberiniz var mı?
    Peki masabaşı oturanların iyi biryer okuduğunu mu sanıyorsunuz?
    Varsa tanıdığın kamuda da özelde de maaşın iyi olur yoksa istediğin kadar oku dur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RSteel -- 29 Temmuz 2024; 10:50:30 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.