Şimdi Ara

Asgari ücreti beğenmeyen 18-25 yaş grup. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
2.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evde oturup yemeni içmen asgari den daha karlı.

yoksa daha fazla yemek, yol, kıyafet parası harcarsın

Uzun vadede psikolojik ve bedenen sağlkk masraflarında başlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücret bekar ilkokul mezunları için belki olabilir

• 3.nesilincici 3 kullanıcısına yanıt

bekle mehdin gelicek ayda 2.000 dolar vericek size az kaldı ülke üçecek 3 ayda araba 5 senede ev canım aynen, giden sadece çöpe giden yıllarınız olucak.

• RSteel kullanıcısına yanıt

artık herkes üni mezunu bim deki kasiyer bile herkes okuyor 1980 lerde değiliz artık, hepsine masa başı yatış, yüksek maaş verilse ooooo diğer işleri kim yapıcak android robot ordularımı?

iyi statüde hayat istiyorsan adam gibi prestijli üni okuyucan boş beleş yeri bölümü değil dünya değişti artık nitelikli okumak kariyer yapmak kavramı gelişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Temmuz 2024; 11:15:17 >
  • 3.nesilincici 3 kullanıcısına yanıt

Aslında savunmaktan biraz farklı bir durum var burada. Dikkat ediyorsanız, açıktan açığa asgari ücret şöyle güzel böyle yeterli gibi şeyler söylenmiyor.

"Ailesiyle yaşayan gençlerin masrafı az olur" bahanesinin ardına gizlenerek, derinden işleme yöntemiyle, kölelik tarzındaki çalışmaya insanları razı etme, sefalet koşullarını kanıksatma çabası sergileniyor.

Hani, öğrenilmiş çaresizlik kavramı vardır ya; işte bu onun öğretilme aşaması.

Ayrıca, konu yalnızca ücretten ibaret zannedenler çok yanılır.

İşin içinde bir de patronların "valla keyfin bilir, dışarıda asgari ücretle çalışmaya razı yığınla insan var" söylemiyle kişiyi kötü koşullarda çalışmaya razı/mecbur etmesi var. Bu da en az ücret düşüklüğü kadar berbat bir durum.

• Bgn22 B kullanıcısına yanıt

allaha şikayet dilekçesi yaz çalışma şartlarınıda yaz seni uygun biryere ışınlasın ya sabır.

gördüğüm çalışan gençlerin hiç biride sefalette değil ha oyle yok hemen arabadır, evdir ,lüks markalardır, çok gezip tozmadır +++++ şeyleride yok ama gayette makul şekilde yaşıyorlar tüm para ellerine kalıyor çünkü sizin sefillik kıstasınız başka daha doğrusu bir alem.

bari şu balıkesirde çalışırken bıçaklanarak öldürülen gençten utanın çocukcağız hep çalışmış harçlığını çıkarmış ailesinden tek kuruş yardım almadan avrupayı bile gezmiş tozmuş kendi parasıyla ben öyle gencin alnından öperim alnından. 

dandikte olsa üni mezunuyum kargocu olamam ben ceo adayıyım dememiş bazı tembelllik abideleri gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Temmuz 2024; 11:59:34 >

• bütün gün çalış bir hafta sonu tatilinde yol parası ve bir kırmızı et yemeğine yetmesin. yemeden geri dön.

telefona bakında asgari ücreti beğenmeyen bla bla diyen trölleri gör ve hepsine bela oku.

bu ülkede yaşadığına lanet et.

işe git sonra gel uyu.

makarna ye işe git.

it gibi çalış.

• Koç yada sabancı mesela , hem hesaplı hemde tanımazdan gelirler

• RSteel kullanıcısına yanıt

abd ye git überlerin ve satış elemanlarının %80 +sı üni mezunu değilse gel suratıma tükür,o iş dünyada biteli 30 sene türkiyede biteli 20 sene olmuştur herkes okuyor.

nitelikli okumuycaksan hiç okuma git meslek edin çok daha iyi, yok kütahya manisa fizik bitirip nasaya tübitaka bilim adamı olma gibi hayal dünyasında yaşıyan gençlerimiz var melesef yada dandik yerde işletme okuyup ceo olma hayali kuran daha o hayallerde daha çok yaşarlar sonu intihara kadar gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Temmuz 2024; 12:48:27 >
  • yazdıkların doğru ama bu ülkede geçmez

Bak eski mesajıma

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159206271

• VolkanCOO kullanıcısına yanıt

konuştu yine zengin popolu

16-20 yaştakiler o paraya deliler gibi çalışır

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Ooo, bakıyorum da "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" psikolojisine girmişiz...

Siz derin propaganda yöntemiyle modern kölelik güzellemesi yapmaktan utanmayacaksınız ama ben araya sıkıştırdığınız ve duygu sömürüsünden başka hiçbir amaca hizmet etmediği belli olan cümleniz için utanacağım, öyle mi?

Propaganda yöntem ve amacınızı deşifre etmiş olmam sizi sinirlendirmiş anlaşılan...

Siz yine de üslubu daha fazla bozmayın çünkü bu, fikir acizliğinin bir göstergesi olur.

Bu arada "dandik üniversiteler" deyip duruyorsunuz... Yüksek lise ayarındaki o sözde üniversiteleri bir yandan açıp diğer yandan, şu kadar üniversite açtık diye böbürlenenlerin, bunu seçimlerde malzeme olarak kullananların kimler olduğunu da söylemek ister misiniz?

Gerçi propaganda sizin işiniz ama ben yine de bir öneride bulunayım: Tıpkı Diyanet İşleri Başkanı ve bazı siyasetçilerin yaptığı gibi, az kazananların öbür dünyada ne kadar avantajlı konumda olacağını falan da aralara sıkıştırıverin. Ama az ama çok; böyle şeylerin de alıcısı var bu memlekette...

ab abd dede sizin kafalar dolu 1500 dolara çalışılırmı 1000 dolar kira gibisinden kölemiyim amelemiyim ben ayyy, malesef sonları homeless oluyor orada. 

Siz yufka yürekli Türk ebevyenlere dua edin yoksa abd ab gibi gözünün yaşına bile bakılmayıp sokağa atılıp sokaklarda pimp mi olursun fahişemi olursun uyuşturucumu satarsın öz ananın babanın umrunda bile olmazdı. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Temmuz 2024; 14:11:37 >

Yöntem olarak derin propaganda aksayınca, demagojinin dozu artırılmış.

Sıra öcü göstermeye mi geldi? Bu ücrete razı gelmez ve çalışmazsanız, kötü yola düşersiniz falan... Yalnız, bizim ülkede fakirlerden ziyade, parası fazla olanlar daha çok kötü yola düşüyor, haberiniz olsun.

Tüh yaa!.. Bilmeden size malzeme vermiş oldum. Siz şimdi propagandayı, "çok para kazanırsanız kötü yola düşersiniz, düşük ücret sizi bundan korur" yönüne doğru çevirirsiniz.

Neyse, üzülmeyin. Forumda görüyorum, acemi propagandacılar tıkanıp çıkmaza girince, imdatlarına usta propagandacılar yetişiyor. Eğer sizi tökezlemiş görürlerse, buraya da üşüşürler.

hayat kolay değil zorlu ve meşaketli,kim kolay lay lay lom dedi sana kim dediyse yalan atmış.

abd ab yaşasanız bu kafayla 1 adet homeless adayasınız.

o yönden türkiyede yaşadığınıza dua edin yani.

Batıda 20 yaşını her geçen genç kendi ayakları üstünde durmak zorundadır gider pizzacıda çalışır gider lokantada cafe de barda markette çalışır hayatını idame eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Temmuz 2024; 16:19:40 >

diyorsun ki açlık sınırının altında köle zihniyetine teslim ol.

İlerde Gladiatör olur, hürriyetine kavuşursun.

Atalarımız boşuna dememiş,bir lafa bakarım laf mı diye,bir de söyleyene bakarım Keremcem mi diye :)

• realgs kullanıcısına yanıt

o kirası,gıdası,faturası gazı elektiriği suyu olan için o açlık sınırı, babasının evinde pöfür pöfür yatan yellenen için değil o sınır  işinize gelen yerden çalışmamak için ne kadar güzel saptırıyorsunuz öyle nobel alırsınız  kendinize yazık ediyorsunuz bana değil zararı kendinize zamanı gelince o kafanızı çok duvarlara vurucaksınız ama iş işten geçicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Temmuz 2024; 16:30:24 >

fakirlik sınır ile karıştırdın sen söylediklerini.

O bedel 60 bin civarı.

Allah'ın Almanı kendine ev açıp ilk işindeki geliri ile yaşıyorda, bizimki neden açlık sınırı altında ,

kölelik yapıyor? O da istemez mi babaevinden çıkayım,kendi ayaklarımın üzerinde durayım diye.

Faiz/enflasyon lafı ile 7,5 TLlik doları 30liraya zıplatınca reizzz, piyasada 2 ayrı ekonomi modeli olmuştu.

Piyasa devletin açıkladığı kuru tanımamış, reel kurdan işlem yapmıştı.

Bu da ona benzedi, reel iş dünyasında artık kimse asgari ücrete eleman bulamıyor, sonra insanlara bok atıp iş yok değil,iş beğenmemek var diyor.

Tırı vırı insanlarda, yok 50bine bilmem ne bulamıyorum diye röportaj yaparken, yanına biri gelip ben çalışırım deyince,

hemen kıvırıyorlar ya, işte ülkenin gerçeği.

• realgs kullanıcısına yanıt

piskolojik destek almanızı öneririm bu kafayla hayatta hiç birşey elde edemezsizniz ne kulplarınız biter nede bahaneleriniz biter, bir bakmışsınız hayat bitmiş çöp olup gitmiş.

yaşlı anan baban sana ne kadar bakıcak sanıyorsun sen? ekonomi düzelene kadarmı ya sabır.

• Ayda 17k ya patronlara köle olacağına hiç çalışmazlar en iyisi. Ben de 25 yaşındayım ve daha staj haricinde hiç çalışmadım gereksiz ter neden dökeyim aldığın para 500 dolar etmiyor 17k 1kuruş harcama 17k ya en boktan telefonu alamıyorsun. İphone 15 olmuş 70k birader. 17k yı para mı diye önerip başlık açıyorsun moruk...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.