Şimdi Ara

Asıl stres, sınavdan sonra başlıyormuş! (İÇ DÖKÜNTÜSÜ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 23 Haziran'da Edebiyat sınavından çıktığım an bir oh çektim ve bitti dedim. Bu berbat yıl bitti. İşte şimdi kendimizle vakit geçirme zamanı. Dinlenme zamanı.

Alakası yokmuş! Başladı sıralama telaşı, puan telaşı. Sonuçların ne zaman açıklanacağı, bildirilmedi. Sabahlamalara başladım, hayal kurmaktan hayatımda ilk kez korkmaya başlamıştım. Çünkü çıkmaz da üzülürüm diye.

Ardından tercih telaşı,araştırma telaşı. Her kafadan bir ses, sanki üniversiteye onlar girecekmiş gibi. Bilirkişiler tonla. "Oraya gitme iş imkanı yok, şehir şöyle böyyle, amcamın kızı şu şu bölüme gitti tonla para kazanıyor" dırdırları.

Hadi onu da atlattık.

Şimdi de tercih sonuçları zamanı. Zamanı yok. Neymiş efendim site çökermiş? Az ye de iki üç alternatif link aç çökmez kardeşim, çökmez.

Berbat derecede hayattan koptuğumuz bu yıl ve takvime bakıyorum ki şu açıklanacak bu açıklanacak diye yaz tatili bitmiş. Biz ne zaman dinleneceğiz? En geç 20 gün sonra kayda gideceksiniz farkında mısınız? Tatile en ihtiyaç duyan bizlerin, yorgunluğunu atmasına izin vermediler.

Ve ben hala hayal kurmaktan korkuyorum, olmaz diye. ilk 2bine girdiğim halde mutlu olamıyorum. Bir insanın hayal kurmaktan korkması kadar acı bir şey var mı? Yok.

Tek şunu biliyorum, artık bu yaşımda bu ülkenin sisteminden nefret ediyorum.

Duygularınıza da az da olsa tercüman olabildiysem ne mutlu bana...

• konuyu okumak zor geldi başlığa itafen söylüyorum asıl stres üniversitede diyorlar
  • Ben 16'sında girdim birde 1 hafta daha fazla bekledim hala bekliyorum. (dil) 2012-ÖSYS - Duyurular sayfasını yenilemekten manyak oldum pazartesi gününden beri.
  • çok haklısın ustam çok. bu yıl resmen saçlarıma aklar düştü, saçlarım dökülmeye başladı. Meslek lisesiydim staj derdimde vardı. Dershane-staj-okul arasında sıkıştım kaldım hiç birşey yapamadım. Delirmek üzereyim etrafımda ki herkese sinirden çatıyorum bağırıyorum. İyice ağzım bozulmaya başladı. Bi kaç aksilik yüzünden sınavlar bittikten sonra tatilde yapamadım iyice tıkıldım kaldım. Akşama kadar yatıyorum akşam dolaşmaya çıkıyorum sabaha kadar sonuç bekliyorum delirmek üzereyim. Hayırlısıyla açıklansın bir an evvel sabır kalmadı artık. İnşallah bu kadar çileye istediğimiz yerleri hayırlısıyla kazanırız.
  • Duygularıma tercüman oldun kardeşim. Ders zamanı bitsin kurtulalım diyorduk ama sınav sonrası yağmurdan kaçarken doluya tutulduk resmen. Hayatımın en berbat yazını yaşıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınav zamanı (ki bu sene mezun sıfatıyla girdim) babamla bir kez tartışma yaşamadık. Sonuç olarak yine kötü geldi.

Puan açıklanana kadar ne stresim vardı ne derdim tasam. Puanın açıklandığı gün babamla telefonda tartıştık... Ardından tercihleri yaptım falan gösterdim, babam bir sene daha hazırlan dedi. Ulan dedim 1 sene dediiğin normal bir sene olsa beş sene daha hazırlanayım da bu bir sene yaşadığım 18 seneye bedeldi ve bir seneyi daha kaldıramam psikolojik olarak...

Tercihleri ilk gösterdim babamla bağır çağır tartıştık, vurdum kapıyı çıktım. 2-3 gün önce aradı da en azından bayramda gidicem yanına. Şuan desen uyku uyuyamıyorum, sivilceler tekrar çıktı suratımda. Keyfim yok, yaptığım hiçbirşeyden zevk alamıyorum.

Yani kısacası sokayım yapacakları işe ya. Böyle saçma bir kurum olamaz ya. Ne demek tarih vermemek arkadaş? Ben bu stresi yaşamak zorundamıyım? Sınav deseler onu da beceremiyolar. Geçen sene herifler soruları vermişler ve yanlış basıldı diyerek yırttılar olaydan. Bu sene 2 milyon kişi girdi yine. Ulan herşeyden öte biz hakediyoruz. Baksana hangimiz bir senesini yakıp protesto edebilirdi? Hiçbirimiz. Herifler yıllardır boş nesil yetiştirmeye çalışıyyordu, başardılar da artık. Bu sınava girip 1. olan da sonuncu olan da gözümde ottur, ben de dahil. Çünkü hepimizin bahanesi sistem bizi kurban etti. Daha doğrusu biz hakkımızı arayamacak kadar salaktık ve onlar da bunu yıllardır kullanıyor. Sağolsun, varolsunlar!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok güzel anlatmışsın. Tercih döneminin bu kadar stresli olacağı aklıma gelmezdi.

• bıktım harbiden yapacakları tek şey hatta yaptıkları bişeyde yok bildirilmiş tercih listelerini bilgisayarın sıralaması maksimum 2 günlük iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare06

çok haklısın ustam çok. bu yıl resmen saçlarıma aklar düştü, saçlarım dökülmeye başladı. Meslek lisesiydim staj derdimde vardı. Dershane-staj-okul arasında sıkıştım kaldım hiç birşey yapamadım. Delirmek üzereyim etrafımda ki herkese sinirden çatıyorum bağırıyorum. İyice ağzım bozulmaya başladı. Bi kaç aksilik yüzünden sınavlar bittikten sonra tatilde yapamadım iyice tıkıldım kaldım. Akşama kadar yatıyorum akşam dolaşmaya çıkıyorum sabaha kadar sonuç bekliyorum delirmek üzereyim. Hayırlısıyla açıklansın bir an evvel sabır kalmadı artık. İnşallah bu kadar çileye istediğimiz yerleri hayırlısıyla kazanırız.

Ah ben de meslek lisesi mağduruyum, bizim bir de staj belası vardı başımızda, bu yaşta müdür tavrı çekiyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: whitelife94

quote:

çok haklısın ustam çok. bu yıl resmen saçlarıma aklar düştü, saçlarım dökülmeye başladı. Meslek lisesiydim staj derdimde vardı. Dershane-staj-okul arasında sıkıştım kaldım hiç birşey yapamadım. Delirmek üzereyim etrafımda ki herkese sinirden çatıyorum bağırıyorum. İyice ağzım bozulmaya başladı. Bi kaç aksilik yüzünden sınavlar bittikten sonra tatilde yapamadım iyice tıkıldım kaldım. Akşama kadar yatıyorum akşam dolaşmaya çıkıyorum sabaha kadar sonuç bekliyorum delirmek üzereyim. Hayırlısıyla açıklansın bir an evvel sabır kalmadı artık. İnşallah bu kadar çileye istediğimiz yerleri hayırlısıyla kazanırız.

Ah ben de meslek lisesi mağduruyum, bizim bir de staj belası vardı başımızda, bu yaşta müdür tavrı çekiyordum

Allah razı olsun staj yaptığım yerdeki insanlar bana karşı çok iyilerdi onlara bişey diyemem ama koordinatör hocam çok insafsızdı lan sınava hazırlanıyorum işte idare etsen ne olacak ? dedim ki hocam 3 gün idare edin beni haftaya rapor alıyım şimdi alamıyorum dedim tamam dedi sonra bi baktım ki 3 günün 3'ünüde yok yazmış. Staj yerimdekiler gelmesem hiç bişey demezlerdi sırf o adam devamsızlık yazıyo diye gitmek zorunda kaldım

• quote:

quote:

quote:

Allah razı olsun staj yaptığım yerdeki insanlar bana karşı çok iyilerdi onlara bişey diyemem ama koordinatör hocam çok insafsızdı lan sınava hazırlanıyorum işte idare etsen ne olacak ? dedim ki hocam 3 gün idare edin beni haftaya rapor alıyım şimdi alamıyorum dedim tamam dedi sonra bi baktım ki 3 günün 3'ünüde yok yazmış. Staj yerimdekiler gelmesem hiç bişey demezlerdi sırf o adam devamsızlık yazıyo diye gitmek zorunda kaldım

O koordinatör hocaları yok mu? Bizim mesleki bitirme sınavında 20 sayfa verdi kadın, lysye 2 hafta kalmış oturdum içinde uygulamalı sorular dahil 20 sayfa ezberledim, yalvarıyoruz hocaya insaf edin diye, lys var ya diyoruz, lys var!

Stajda test çözerken yakalandığım için de stajım yanıyordu az daha,disiplin kuruluna çıktım staj yerimin. Bir öğrenci,nasıl test çözer haşa!

Herkesin binlerce sorunu var eminim ama benim tek yandığım bu berbat yıldan sonra tatil yapamadım,dinlenemedim rahatça uyuyamadım yatağımda.

Ben yorgunluğumu atamadım..

• quote:

quote:

quote:

quote:

O koordinatör hocaları yok mu? Bizim mesleki bitirme sınavında 20 sayfa verdi kadın, lysye 2 hafta kalmış oturdum içinde uygulamalı sorular dahil 20 sayfa ezberledim, yalvarıyoruz hocaya insaf edin diye, lys var ya diyoruz, lys var!

Stajda test çözerken yakalandığım için de stajım yanıyordu az daha,disiplin kuruluna çıktım staj yerimin. Bir öğrenci,nasıl test çözer haşa!

Herkesin binlerce sorunu var eminim ama benim tek yandığım bu berbat yıldan sonra tatil yapamadım,dinlenemedim rahatça uyuyamadım yatağımda.

Ben yorgunluğumu atamadım..

Koskoca bir sene bu herkes için tek sorun sınav değildi tabi aile diğer durumlar vs. çok sıkıntılı bir seneydi. Bi tatil yapamadan üniye başlarsam bu kafayı dağıtamadan yandı gülüm keten helva iyice dağılırım valla

• quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

Sınav zamanı (ki bu sene mezun sıfatıyla girdim) babamla bir kez tartışma yaşamadık. Sonuç olarak yine kötü geldi.

Puan açıklanana kadar ne stresim vardı ne derdim tasam. Puanın açıklandığı gün babamla telefonda tartıştık... Ardından tercihleri yaptım falan gösterdim, babam bir sene daha hazırlan dedi. Ulan dedim 1 sene dediiğin normal bir sene olsa beş sene daha hazırlanayım da bu bir sene yaşadığım 18 seneye bedeldi ve bir seneyi daha kaldıramam psikolojik olarak...

Tercihleri ilk gösterdim babamla bağır çağır tartıştık, vurdum kapıyı çıktım. 2-3 gün önce aradı da en azından bayramda gidicem yanına. Şuan desen uyku uyuyamıyorum, sivilceler tekrar çıktı suratımda. Keyfim yok, yaptığım hiçbirşeyden zevk alamıyorum.

Yani kısacası sokayım yapacakları işe ya. Böyle saçma bir kurum olamaz ya. Ne demek tarih vermemek arkadaş? Ben bu stresi yaşamak zorundamıyım? Sınav deseler onu da beceremiyolar. Geçen sene herifler soruları vermişler ve yanlış basıldı diyerek yırttılar olaydan. Bu sene 2 milyon kişi girdi yine. Ulan herşeyden öte biz hakediyoruz. Baksana hangimiz bir senesini yakıp protesto edebilirdi? Hiçbirimiz. Herifler yıllardır boş nesil yetiştirmeye çalışıyyordu, başardılar da artık. Bu sınava girip 1. olan da sonuncu olan da gözümde ottur, ben de dahil. Çünkü hepimizin bahanesi sistem bizi kurban etti. Daha doğrusu biz hakkımızı arayamacak kadar salaktık ve onlar da bunu yıllardır kullanıyor. Sağolsun, varolsunlar!

eyvallah

• son derece haklısın dostum , öptü attılar bizi
  • Üniversite yetleştirme işlemlerinde bile öğrencilerine işkence çektiren bu sistemle büyüyen nesilden başarı proje ülkeyi ileriye taşıma bekliyolar.Sistem doğru düzgün ilerlemediği müddetçe kimse bu ülkedeki öğrencilerden yüksek başarılar projeler beklemesin.
  • 1-2 sene içinde öğrenimime abde de devam edeceğim daha da umrumda olmaz bu ülke.
  • Hazırlanırken sınav bitsin şöyle yapacağım,böyle yapacağım gibi onlarca plan yaparak avuttum kendimi.Son 2 ay çalışmayı bıraktım neredeyse,2.sene olmasının getirdiği bıkkınlıkla ciddi bir bunalım yaşadım.

Emeklerimin karşılığını tam olarak da alamadım.

Sonuçlar açıklandı,herkes Dekan,Rektör,Profesör kesildi.Onlarca şey söylediler,İnşaat Mühendisi olmak istiyorum,insanların sağlık sektörüne olan hayranlıkları tercih sürecinde bıktırdı beni.

Ailem sağolsun yaz için verdikleri sözlerin hiçbirini tutmadılar,şimdi DH'de yerleştirme sonucu için sabahlıyorum.

Uyku düzenim bozulduğu için akşam yemeklerini kaçırıyorum.

Gündüz dışarı çıkamıyorum,gece uyanınca çıksam zaten sokaklar boş.

Saçma sapan bir hayatım var şu an,ÖSYM'nin badem bıyıklı görevlilerinin bir sıkıntısı yok ama,mışıl mışıl uyuyorlar.

Mezun olur olmaz ilk fırsatta yurt dışına çıkmaya çalışacağım.Buna Ortadoğu-Afrika ülkeleri de dahil.Yaş daha 19 ama bıktırdılar sağolsunlar.

• bu sistemin Allah belasını versin. ne kadar manyak şey varsa bizim ülkedeki gençlerin başına geliyor. cehennemin 7 kat dibine kadar yolları var!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakc.

Ben 16'sında girdim birde 1 hafta daha fazla bekledim hala bekliyorum. (dil) 2012-ÖSYS - Duyurular sayfasını yenilemekten manyak oldum pazartesi gününden beri.

Ne oldu lys hocam, sıralama durum nedir?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.