Şimdi Ara

AŞİL TENDONUM KOPTU ! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
18
Favori
204.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nerden baksan abimiz 1 yılda toparlamış Kobenin durumunu göze alırsak eğer sanırım seneye all-stara yetişebilir haydi hayırlısı.Her gece dua ediyoruz bakalım işe yarar elbet.Geçmiş olsun abi sanada
  • Öncelikle geçmiş olsun,
    36 yaşında bir öğretmenim. Maalesef benimde 12.04.2013 cuma gecesi halı saha maçında aşil tendonum koptu ilk başlarda üstüne basabildiğim için zamanla geçer sandım aşil tendonunun kopabileceğini hiç düşünmedim çünkü vücudun en güçlü kası olduğunu ve 1 tona kadar ağırlık çekebileceğini duymuştum.Bu yazıyı ilk okuduğumda başımdan aşağı kaynar sular döküldü çünkü benim yaşadıklarımla aynıydı ve bugün doktordan acı haberi duydum. Doktor hemen ameliyata almak istedi ama daha önce hiç ameliyat geçirmemiş biri olarak korktum ve düşünmek için zaman istedim. Şimdi bu acı tecrübeyi yaşamış sizlere kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    Konunun tamamını okudum ama ameliyatı hemen mi olmak gerek yoksa beklemekte fayda var mı bilemedim. Anladığım kadarıyla bu konuda 2 farklı görüş var. Siz hangisini önerirsiniz.
    İstanbul Anadolu yakasında bu konuda uzman tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mıdır?
    Ameliyat olmazsam topal mı kalırım? Doktordan bu konuda tatmin edici bir cevap alamadım?
    Derslerimin boş geçeceğinemi yanayım aylarca evde hapis kalacağıma mı, çekeceğim sıkıntılarıma mı, bilemedim. Keşke bu konuyu daha önce okusaydım halısahanın yanından bile geçmezdim ama insan başına gelmeden ilgilenmiyor maalesef... Neyse başa gelen çekilir, Allah devasız dert vermesin ve beterinden saklasın...Saygılarımla

Üstte sorulmuş bende de kopma öncesi hiç bir ağrı acı olmadı ,hiç bir zorlama yapmamıştım maçlarda hırsta yapmam kızım sakatlanmadan gel diye tembihlemişti güya dikkat ediyodum sadece biraz hareket olsun istedim ama yanlış spor seçtim anlaşılan ne varki yıllardır koşmamıştım bile ve kiloluyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banko77 -- 16 Nisan 2013; 20:34:03 >

• Ahmet Bey, fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim. Umarım faydası olur.
  • oncelıkle herkese gecmıs olsun......mesut bey talıhsız olayı bende yasadımm....sızede cok gecmıs olsunn...forumu basından berı okuyup takıp ettım...paylasımlarınızdan dolayı cok sagolun...cok faydalı oldu...benımde dun alcım alındı...yarın fızık tedavi uzmanıyle gorusmem olucak...sızden de rıca etsem fızık tedavi hareketlerinı banada yollarmısınız .....( dncorhan@hotmail.com ) sımdıden tesekkurler...herkese cok gecmıs olsun....orhan
  • s.a. 29 yaşında öğretmenim. Ben de kafileye yeni katıldım malesef, 15 nisan akşamı halısahada hava topuna yükseldim,sanki biri tekme attı, yere yuvarlandım, herkes şaşkın şaşkın noldu diyo, biri tekme attı desem de pek inanmamış gibilerdi, birinin biyeri çarpmıştır dediler, sinir oldum herkese. meğer araştırdığım kadarıyla zorlamaya bağlı kopup tekme atılmış hissi uyandırırmış :) bide o ayakla zor zar arabayla eve geldim,debriyaja basmıyim diye uzaktan kırmızı ışıkların sönmesini bekleyerek ilerledim :) Neyse gece krem sürüp yattım,sabah okula gitcez tabi! :) sabah basamadım, hastaneye gittik, doktor eliyle anlasa da formaliteden ultrasona gönderdi,dr söylediği şey şu: 2 tedavi yolu var, 1 ameliyat-2 alçı.ikisinin de başarı oranı aynı, spora devam edeceksen kesinlikle ameliyat olmalısın, top oynamam dersen alçı öneririm dedi. ameliyat olsan da alçıya alınacak zaten dedi. Tabi sporcu olmadığımızdan ameliyat istemedik, 2 gündür alçıda bacak, 1 ay tam boy duracakmış, kasıklara kadar. 1ay sonra diz altına alınacakmış. yedik bi halt. 2 ay alçıya mı yanayım, ilgilenemeyeceğim evime mi, bakıma muhtaç halime mi, aksatmak zorunda kaldığım okuluma-öğrencilerime mi yanayım, eskisi gibi olmayacak olan bacağıma mı.... :(
    MERAK ETTİĞİM ŞEY ŞU: ALÇI çıkana kadar hiç basmayacak mıyız? Alçı çıkınca araba da kullanabilecek miyiz? Allah herkese şifasını versin, sağlığımızı elden almasın...

• gecmıs olsun hocam....sızın tendon tam olarak kopmusmusydu....eger oyleyse amelyat olmanız daha ıyı olurdu dıye dusunuyorum...sonuc olarak surec aynı zamn olarak,tabı doktorunuz gormus sonucta umarım dogru karar vermıssınızdır...allah sabır versın....benımde 15 nısanda alcım cıktı yavastan basmaya basladım...forumda daha tecrubelı arkadaslar var...kafanızı kurcalayan sorunlar olursa yazın,,kısa zamanda cevap bulursunuz...cok gecmıs olsun tekrardan...
  • ultrasona bakan doktor tutan çok az kalmış dedi. bukadar büyük bi dert olduğunu bilmezdim bunun, Allah herkese sabır ve şifa versin, sizlere de geçmiş olsun
  • az önce raporu tekrar okudum da; kopma değil yırtıkmış benimki
  • kötü bir durum geçmiş olsun bana kalırsa artık bacaklarını uzun yürüyüp zorlama derim , ben diskoid menisküs geçirmiş biriyim , sağlıklı günler dilerim geçmiş olsun.
  • Merhaba,

Öncelikle herkese geçmiş olsun,
    Maalesef halı saha gazilerinden birisi de benim. Genel olarak aşil tendonu sakatlıklarının darbeye bağlı olarak yaşandığını zannederdim. Kendi halinde sadece ter atmak için yapılan maçlarda zorlama ve darbe olmadıktan sonra sakatlık yaşanması ihtimalinin çok düşük olduğunu düşünürdüm. Ta ki 9 Mart 2013 akşamı bom boş pozisyonda sağ ayağımın içi ile topu kontrol ettiğimde sol alt baldırımdaki ağrıyı hissedene kadar. 3 metre arkamdaki arkadaşıma niye vurdun dediğimi hatırladıkça da hala kendi kendime gülüyorum. Pozisyonun devamında muhtemelen sizlerinde yaşadığı hemen hemen aynı senaryolar tekrar etti “kendi kendine vurdun galiba”, “sağ ayağın çarpmış olmasın”, “ abi arada 3 metre var ben sana nasıl vurayım”. Zaten olayın sonrasında sağ ayağım ile kıyasladığımda sol ayağımda bir şeylerin eksik olduğunu anladım ama acilde 15 saniye muayeneden sonra “aşil kopmuş, ameliyat olmanız gerekli, iyileşme süresi 12 hafta, tam durumunu görmek içim bir MR çekelim” sözü son nokta oldu.

Doktorum tendon tam kopmuş ve mutlaka ameliyat olmalısın dedi. Ameliyat olmadan sadece alçı ile tedavi şeklinden hiç bahsetmedi bile. Zaten benim tendonum ayak bileğinin 5-10 cm. üzerinden tendonun en ince kısmından koptu, bu kısım dikilmeden nasıl ucu ucuna getirerek alçıya alınır hayal edemiyorum.

10 Mart 2013 günü 3. Derece aşil kopması (tam kopma) nedeni ile ameliyat oldum. Doktorum ilk 48 saat içerisinde yapılan operasyonlarda daha fazla başarı sağlandığını söyledi. Ameliyat sonrası sol ayağım diz altından Amerikan alçı ile sabitlendi. 1 hafta sonra da Rom Walker kullanmaya başladım.

Benim en çok aklımı karıştıran nokta ameliyat sonrası tendona ne kadar sonra yüklenmeğe başlamamız gerekiyor. Doktorum Ameliyat sonrası 6. haftada kısmi yüklemelere başlayacağız dedi ama forumda 6. Haftada hatta daha erken yürümeye başlayan arkadaşlar var. “ MesutKaraman’a gönderdiği fizik hareketleri için tekrar teşekkür ederim.”

internetteki kaynaklardan okuduğum kadarı ile son zamanlarda aşil tendonu tedavilerinde yöntem, tendona erken hareket ve yük verme yönünde. Yapılan bilimsel çalışmalarda tendona ne kadar erken hareket verilirse iyileşmenin daha kararlı ve çabuk olduğu yönünde olumlu sonuçlar alınmış. Fakat burada benim kafama takılan tendona ne kadar yük verileceği. Sonuçta orantısız yapılacak yüklenme ile Allah korusun Re-Rüptür riski de var.

Arkadaşlar hemen hemen hepimizin kafasında aynı sorular var.

…Açık ameliyat mı? İnvaziv mi? Alçı mı? Birbirlerine karşı üstünlükleri nelerdir?
    …Tendon neden kalınlaşır?
    …Tendonun yapısı ve iyileşme süreci?
    …Tendon nasıl çalışır?
    ...Tendon eski gücüne kavuşur mu?

Aşağıdaki Linklerdeki bilimsel çalışmalarda bu sorulara ve kafanızdaki diğer sorulara cevap bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

Ayrıca Sırf Aşil Tendonu kopması konulu bir kamu spotu hazırlanarak Televizyonlarda gösterilmesi gerekli. Çünkü kimse kendi başına gelmez zannediyor. Ben dahil

http://www.arslanbora.com/wp-content/uploads/Dr.-Doruk-Kuran-Tez.pdf

http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_10265.htm

Herkese sağlıklı günler dilerim.
    Saygılarımla.

• fenkopat arkadaş benim de geçen sene % 90 kopmuştu ameliyat olmak istemedim alçı tedavisi oldum şimdi top bile oynuyorum tamamen kopmadıysa ameliyat olma derim
  • Salı günü ameliyat oldum direk dizaltı alçıya alındı pansuman yapmama ve göbekten kan sulandırıcı iğne olmama gerek olmadığını söyledi doktorum, 4 gün olmasına rağmen ağrılarım devam ediyor sonuçta ameliyat normaldir ağrı olması diyorum ama ne zaman geçer acaba bu ağrılar? Haftaya alçım alınacak rom walker a başlayacakmışım piyasada 200 e de 700 e de rom walker var tavsiye edebileceğiniz rom walker var mıdır? Acil şifalar dilerim
  • Bana sorarsanız ameliyat derim beni formun başındada okudysanız ayagıma demir girmişti ve%80 kadar kesilmişti bana ameliyat dedi 10yıldır prof olarak top oynuyorum çok korkuyodum 1,5ay uzun alcıda 1,5 ay kısa amerikan topuklu alçıda kaldı topuklu alçıda doktorum bana yavas yavasda bas üstüne artık dedi tabi ben basamıyodum öle bas demekle basılmıyor . neyse alçım cıktı 2-3 hafta sonra deyneklerimi artık babam götürmüştü yürümem için hergün doktora gidiyodum topallıyodum çünkü doktor sana zamanında bas dedim basmadın şimdi cefasını cekıyorusun dedı AFO denen ortezi kullandım ve bol bol gaz pedalına bastım düz yürüyüş iyi gelir sıcak soğuk su ve doktorum zeytin ezmesi ve sabun rendele ayagına sar diyordu cok faydası oldu neyse gelelim şuan halime arabayı cok rahat sürüyorum eskısı gibi yürüyüşüm eskisi gibi merdiven cıkma inme eskisi gibi sadece son surat koşu yaptıgımda biraz çekme oluyorum klup doktorları kısalmadan dolayı dıyor 3 ay sonra sanırım eski halıme biraz daha yaklaşıcam .. bence fazla zorlamayın en iyisini doktorunuz bilir tabıkıde ben özel bölge hastanesinde genellıkle futbolcuların doktorlugunu yapmış prof tarafından ameliyat oldum futbola dönmek tek isteğim şuan top oynamayı takımımı formamı çok özledım futbol harıç herseyı yapabılıyorum .. herkeze gecmiş olsun Allah şifa versin..

• Bu olay başıma gelene kadar daha önce hiç ameliyat olmamıştım. Ameliyat öncesi Doktorum bana da ameliyatsız bir çözüm önerseydi kesinlikle bende onu seçerdim. Fakat şimdi baktığımda ameliyat kısmı işin sadece %5'i imiş. İnsanı sıkan tedavinin sonraki süreçleri. Bir kaç yerde tendondaki kopuğun durumuna ve yerine göre ameliyatsız tedavilerin daha başarılı sonuçlar verdiğini okudum, bence doktorlar hastalara tendondaki hasarın durumuna göre tedavi öneriyor. Bu yüzden tedavi şekillerimiz farklı diye düşünüyorum.

banko77 arkadaşım, 200'lük Walkerlar çok iptidai, açıları istenilen şekilde ayarlanabilir mi? üzerine yük verildiğinde ne yapar bilmiyorum. 700'lükler ise kaliteli olmasına rağmen bana göre çok fiyatlı. 300 - 400 arasındaki Walkerlar rahatlıkla iş görüyor. Walker'ı alırken ayağının içerisinde rahat olmasına dikkat et. sıkı sıkıya olan Walkerlar ilk giydiğinde hemen bir rahatsızlık vermesede sonradan sıkıntı çıkarabilir. Bu yüzden sorun çıkardığında bir üst veya bir alt ölçü ile değiştirebileceğin yerden almanı tavsiye ederim. Ben ameliyat olduğumun ertesi günü taburcu oldum, Taburcu olurken doktorum antibiyotik ve ağrı kesici verdi. İleri yaşlardaki hastalarda kan sulandırıcı kullandıklarını benim için gerek olmadığını söyledi. Ağrı kesiciden bir kaç tane ancak kullandım, ağrı dediğimde hafiften sızlama öyle çekilmeyecek bir şey değildi. Bence ağrı işi, kişiden kişiye farkeder ama 4 gün bana da biraz uzun bir süre gibi geldi.

Allah herkese acil şifalar versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mucankaya

Bu olay başıma gelene kadar daha önce hiç ameliyat olmamıştım. Ameliyat öncesi Doktorum bana da ameliyatsız bir çözüm önerseydi kesinlikle bende onu seçerdim. Fakat şimdi baktığımda ameliyat kısmı işin sadece %5'i imiş. İnsanı sıkan tedavinin sonraki süreçleri. Bir kaç yerde tendondaki kopuğun durumuna ve yerine göre ameliyatsız tedavilerin daha başarılı sonuçlar verdiğini okudum, bence doktorlar hastalara tendondaki hasarın durumuna göre tedavi öneriyor. Bu yüzden tedavi şekillerimiz farklı diye düşünüyorum.

banko77 arkadaşım, 200'lük Walkerlar çok iptidai, açıları istenilen şekilde ayarlanabilir mi? üzerine yük verildiğinde ne yapar bilmiyorum. 700'lükler ise kaliteli olmasına rağmen bana göre çok fiyatlı. 300 - 400 arasındaki Walkerlar rahatlıkla iş görüyor. Walker'ı alırken ayağının içerisinde rahat olmasına dikkat et. sıkı sıkıya olan Walkerlar ilk giydiğinde hemen bir rahatsızlık vermesede sonradan sıkıntı çıkarabilir. Bu yüzden sorun çıkardığında bir üst veya bir alt ölçü ile değiştirebileceğin yerden almanı tavsiye ederim. Ben ameliyat olduğumun ertesi günü taburcu oldum, Taburcu olurken doktorum antibiyotik ve ağrı kesici verdi. İleri yaşlardaki hastalarda kan sulandırıcı kullandıklarını benim için gerek olmadığını söyledi. Ağrı kesiciden bir kaç tane ancak kullandım, ağrı dediğimde hafiften sızlama öyle çekilmeyecek bir şey değildi. Bence ağrı işi, kişiden kişiye farkeder ama 4 gün bana da biraz uzun bir süre gibi geldi.

Allah herkese acil şifalar versin.

İlginiz için teşekkürler tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Ameliyat olarak işin zor kısmını atlattığımı sanıyodum. Sağlık olsun sabretmekten başka çare yok. Ağrı konusu kafama takıldı çünkü 1 kutu ağrı kesici bitti. Özellikle ayağa kalkmak zorunda olduğumda baya ağrı yapıyor. Tekrar teşekkür eder sağlıklar dilerim.

• Rica ederim, tekrar geçmiş olsun. Ağrılarınız en kısa sürede geçer inşallah.
  • geçmiş olsun, %lik bişey demediler ama ultrasona bakan doktor tutan çok az kalmış dedi, demekki tam kopmamış dedim ben de :) doktorum da açık açık söyledi spora dönmeyeceksen ameliyat olma, başarı oranları aynı dedi. raporda rüptür de yazmadığını farkedince sevindim.
  • geçmiş olsun, %lik bişey demediler ama ultrasona bakan doktor tutan çok az kalmış dedi, demekki tam kopmamış dedim ben de :) doktorum da açık açık söyledi spora dönmeyeceksen ameliyat olma, başarı oranları aynı dedi. raporda rüptür de yazmadığını farkedince sevindim.
  • arkadaslar
    subat sonu tendon koptu bana ameliyatsiz tedavi onerdiler bende kabul ettim 1 hafta alcidan sonra 8 hafta ozel bir bot giydim 9 hafta sonra koptu gene hastanede randevum var bu sefer diktirmeyi dusnuyorum ama canima yetti bu olay her doktorun kendine ait tedavi sekli insani dusunduruyor.....
    icinizde ikinci kez kopan varmi ?????????????
    lutfen yazin merak ediyorum
    yada ameliyatsiz iyilesen oldumu ??????
    herkese gecmis olsun .....................
  • herkese geçmiş olsun bende bir halı saha maduruyum 29martta halı saha maçında dendom kopmuş tabi bilmiyorum kim vurdu dedım yanımdaki bana 2 metre yok abi ben uzaktayım desede ınanmadım sonra anladım ancak oyle sanıyor insan aynı bende sıgarayı 2 ay olmadı bırakalı yaş 35 maçta ogün kalede durdum son dakka kaleyı bırakıp dıger kalenin yanındakı kapıya doğru gıderken arkadasın bana doğru topu sürdüğünü gördüm bana at dedim bir vurim oda attı sonra ben yere ama ben zannedersem daha önce biraz ağrı vardı son maçta ilerledi koptu gibi araca bındım kullanırım sandım olmadı sağ ayak frene basamadım arkadaşa beni iğneye götür ağrı kesici dedim samatya devlet hastanesının acılınde anladım acılde alçıya aldılar tam bacak gibi ertesi gün ameliyat belden uyuşturma 2 saat gibi dr cok kötü olduğunu saçak saçak olduğunu baya uğraştığını söyledi bana futbolmu dedi evet dedim bazen izlemenin daha zevkli olduğunu söyledi anladım ama artık gectı ayağımı tam alçı yapıp ameliyattan çıktım sıkışmıştım hissetmedim için karnımda inanılmaz agrı dr zor yetişti sonta sonra rahatladım ama taburcu oldum ertesi gün sonta benı mahvetti 10 gün 15 gün sonra muayeneye gittim kapak kısmından alçının dikişler alındı 15 gün sonra tekrar gel dediler gittim alçı 10 gün daha kalsın bide kan sulandırıcı iğne verdi göbekten 10 gün sonra yarım alçı yapacağını söylediler bekliyorum olayın cidditiyetini burdan bütün yazıları okuyarak öğrendim hepinize cok teşekkür ederim yazışmalar cok hoşuma gitti devam edsrseniz sevinirim çoğunuz bana göre baya ilerdesiniz inşallah dahada iyi olursunuz site cok hoşuma gitti

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.