Şimdi Ara

AŞİL TENDONUM KOPTU ! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
18
Favori
204.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçmiş olsun 3 ragon bende 1 ay öncesi tendom bölgesi baya ağrıdı dr gitmedim 10 felan sonra acısı azaldı sonra tekrar halı saha maçına gittim hiç bir şey yokken aniden koptu bence önceden bir uyarı verıyor ama dikkat etmek lazım sonuç kaçınılmaz bence bir emar çek derim yoksa anlaşılmaz çünkü yaklaşık 2 senene mal olablilr eskisi gibi olmasıda hayal tekrar geçmiş olsun ihmal etme
  • hsyneren bey sevindim hergeçen gün biraz daha iyi olmanıza inşallah daha iyi haberlerini alırız tekrar geçmiş olsun
  • aramıza yeni katılan aşilzedelere ve hepimizi Rabbim tez zamanda şifasını versin. Özetle benim 1 ay oldu kopalı, 14 nisandı sanırım. ameliyat olmadım. tam boy alçıya alındı bacak, 14 mayıs salı günü doktorun verdiği günde tekrar gittik, diz altına kadar kesti ve 15gün sonra açıyı değiştircekmiş. alçı kesildiğinde bacağımı tanıyamadım desem abartmış olurmuyum bilmiyorum, gözle görülür bi incelme var diz üstü bölgede. sallayarak üst bölgeyi çalıştır yavaş yavaş dedi doktor. o botlardan falan hiç bahsetmedi, değişik bi tedavi yöntemi var sanki, sonumuz hayrolsun :)) başka bi tanıdık doktor olmasa arada, kafamda çok soru işaretim olurdu ama şimdi daha rahatım, zihnen :) alçının yarıya inmesi çok rahatlattı tabi. Allah herkese şifasını versin, Kandiliniz mübarek olsun.
  • fenkopat kardeşim geçmiş olsun evet ameliyat olmaman tuhaf ama dr daha bilir vardır bir bildiği sadece aklımın almadığı tendom kopunca lastik gibi gergin olduğu için yukarı doğru çekiliyor ameliyatı canlı izleyedebilirsin ikisini birbirine birleştirmek zor vede ayrılmasın die dikiyorlar zannedersem senın yırtık var tam kopma yok sanırsam bende 1 nisanda ameliyat oldum benimki tam kopuk 45 gündür uzun bacak alçıdayım pazartesi ya kısa alçı yada bot dedi bakalım ne olucak ayrıca bot yavaş yavaş yük verıyo ayağa birden yüklenmemek için önemli olan tedaviden sonra birdaha tekrar etmemesi geçmiş olsun gelişmeleri yazarsan seviniriz
  • hastanın ayaklı banknot gibi görüldüğü şu devirde özel bi hastanede doktorun ameliyat yapmama seçeneğini de sunması takdir edilecek bi olay. doktorun dediği sporcu değilsen, tekrar maça dönmeyeceksen ameliyata gerek yok, başarı oranı alçıyla aynı. babam 2. kez aynı hastaneden başka bi doktorun ameliyat yapalım tavsiyesiyle yanın gittiğinde bizim doktor aynı şeyleri söylemiş, diğer doktor ortopedist değildi bu arada. şimdilik zayıflayan kaslar dışında sıkıntımız yok bakalım. hayrlısı....
  • mrb arkadaslar herkese gecmis olsun. benimde asilin kopması ve amelyattan 2 ay gecti 45 gun alcıda kaldı ki bunun son 10 gunu diz altına cekildi 2 hafta kadar walker kullandım. dun kontrole gittimde walkerı cıkarıp artık basmaya baslacaksn dedi doktor( basamıyorum :( ) ..ayrıca soledine gore fizik tedavi istemiyormus (alcı alındıktan sonra yaptıgım sey 15 dk sıcak suda ayagımı oynatmaa calısmak ki su an ole yapıyorum ardından 2 dk soguk suda tutmak) fizik tedaviye giden arkadaslar faydasını gordu mu? ve bunları evde yapabilirmiyim? simdiden tesekkurler
  • bu sakatliklardan korunmanin en kolay yolu iyi isinmak, isindiktan sonrada acma germe hareketlerini tamamiyle yapmak ve sporunuz bittiginde'de tekrardan acma germe hareketleriyle finali yapmak. sakatliklardan korunmanin en iyi yolu kaslardaki esneklik derecesinin fazla olmasi.

Hepinize cok buyuk gecmis olsun. Yaziyi cok begendim. Cok azimli bir sekilde bunu atlatmis.
  • Arkadaslar selam. 15 Kasım dan bu yana 6 ay geçti. Tendonu kopan arkadaşlar sabırlı olsun. Her geçen gün daha insan kendini iyi hissediyor. 6 aylık periyotta son 1 aydır tam Ce sekmeden yürüyorum. Geçtiğimiz aylarda 3 4 saatlik çalışmanın ardından ağrı olurken şu an olmuyor. Ancak ben de de dikiş konusunda sıkıntı oluyor. Dikişler poliester bazlı olduğu için son düğüm kısmı sızı yapıyor. Oda zamanla geçer diye ümit ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun sirenugre bilgileriçin teşekkür edrim acaba sizde alçı dedavisi ne kadar sürdü birde fizik tedavi gördünmü rom valker kullandınmı geçmiş olsun
  • benim arkadaşda voleybol oynarken smaça yükseldi sonra yere kapandı daha sonra bana kim vurmuştu dedi. daha sonra araştırdık aşil tendonu koptuğunda biri ayağına vurmuş gibi oluyormuşsun. sırf sana da böyle oldu mu diye konuya giridim
  • quote:

Orijinalden alıntı: marko58

arkadaşlar geçmiş olsun 1 martta ameliyat oldum 38 gündür tam bacak alçıdayım 45 gün olduğunda 7 gün sonrada diz altı alçıya dönecem buda yaklaşık 40 gün sürecekmiş toplamda 90 gün yani bence bu sakatlığın tedavisi tam bilinmiyor 6 ay herkesin söylediği dikkatli olunması sıze neden hemen basmanızı istemiş anlamadım bunun bir standartı olmalı bence ama herkes değişik buda insanı tetırgın edıyo doğrusu banko kardeş gelişmeleri yazarsan sevinirim cok gemis olsun amelıyat günlerimiz baya yakın ben senden 9 gün önce amelıyat olmuşum geçmiş olsun

Sizede geçmiş olsun
    Doktorum ameliyatımın ertesi günü kontrol edip 10 gün sonra gel alçıyı alalım rom walker a başla demişti 10 gün sonunda kontrol edip 10 gün daha dursun dedi yani toplam 20 gün kısa alçıda kaldı. Ayağımda şişlik yoktu çünkü hep yattım bu sürede ve ayağım yastığın üstündeydi.20 günün üstüne rom walkeri sabit tutup alçı gibi kullandım ve yatarken dahi çıkarmadım.

Şimdi ise 1 ay geçti dikişlerim atmaya ve kabuklar dökülmeye başladı buda özgüvenimi arttırdı , rom walkeri artık sadece wc ye giderken ve uyurken takıyorum ve bileğimi hafif hafif oynatıyorum ama kesinlikle basmıyorum.

Hemen bas demesini rom walker konusunda acemi olmasına bağlıyorum. Her doktorun birbirinden çok farklı tedavi uygulamasını bende anlamıyorum. Bazı arkadaşlar doktorun bir bildiği vardır demişler ama ben buna katılmıyorum malesef her doktor işinin ehli değil.
    Ben özel hastanede ameliyat oldum , bu konuda tavsiye edilmiş bir doktor benim doktorum ve cerrahi müdahalesinden memnunum ama rom walker konusundaki yaklaşımı güvenimi kaybetmesine neden oldu...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mucankaya

Sayın banko77,

Anladığım kadarı ile Doktorunuz Tendona değil bacağınıza yük vermek istiyor. İkisi çok farklı şeyler, bacak hareketsiz kaldığında ve üzerine yük gelmediğinde kaslar çok çabuk eriyor. Tendona yük verme aşamasına geldiğinizde ise bacak hem zayıflamış hemde yürümeyi unutmuş olduğundan bacağı forma sokmak için ayrıca uğraşmanız gerekmekte. Dediğim gibi bacağa yük vermek için alçının uygun bir yerine plastik bir topuk koyarak bacağın baston gibi kullanılması sağlanıyor. Aşil tendonunuz kopuk iken bile bu şekilde parmak uçlarına yük vermeden ayağınızı baston gibi kullanarak yürümüş olmalısınız..:-) Bence Doktorunuz size bunu yaptırmak istiyor. Fakat o zaman ayağınızı alçı ile sabitleyip uygun kısmına plastik topuk koyması ve belli aralıklarla alçıyı çıkararak tendon esnetilip tekrar alçıya alınması gerekirdi. Aşil botunun kullanım konforu olmasına rağmen ayak yere basma pozisyonuna gelmeden yük veremezsiniz. 6 haftalık sürede benim bacağım 1/3 oranında inceldi, özellikle alt baldır diye bir şey kalmadı diyebilirim. Bacağı eski haline getirmek bu süreden çok daha fazlasını alıyor. 70 kg olmama rağmen bacağın alışması 1 haftayı buldu. Fizik Uzmanı ameliyat öncesi çekilmiş MR'ı görmek isteyecektir. Bu aşamada ikinci bir MR isteyeceklerini zannetmiyorum. Kafanıza takılan başka sorular olursa sorun lütfen, Forumda benden çok daha tecrübeli arkadaşlar var. Mutlaka cevap bulursunuz.

Tekrar geçmiş olsun,
    Sağlıklı günler dilerim.

Tekrar merhaba,
    Çok mantıklı düşünmüşsünüz haklı olabilirsiniz belki bacağımın güç kaybetmesini engellemek istiyordur dediğiniz gibi 2 gün boyunca dediğiniz şekilde aksayarak yürümüştüm kopuk haliyle...
    Ne var ki doktorumun bunları bana anlatmasını beklerdim özel bir hastane olmasına rağmen maalesef bunu göremedim. Birde dorsal ve plantar arasında fark olursa bileğime yük gelmez mi?Doktorumu telefonla arayıp sorduğumda bana plantar 30 dorsal 0 olacak ve böyle yürüyeceksin demişti ama sanki ben sıkıştırdığım için bunu söyledi.
    Aradan 1 ay geçti ama benim baldırımda gözle görülür bir incelme yok bunda 100 kg olmamın etkisi var mıdır bilemeyeceğim :)
    Bileğimi hafif hafif oynatmaya başlayınca ve bunu yaparken acı hissetmeyince MR a gerek olmayabilir diye düşünmeye başladım bende.
    Sizde olduğu gibi 6 haftanın öncesinde yük vermeyi düşünmüyorum her ne kadar doktor bana bas desede sonuçta bu sıkıntıyı çeken benim ve 2 hafta yüzünden riske atmak istemiyorum.
    Şu an içinse yattığım yerden hafif hafif bileğimi oynatarak çalıştırmak istiyorum aşil tendonumu ...
    Tekrar teşekküer eder ve bu hastalıktan muzdarip herkese acil şifalar dilerim

• Arkadaşlar benim alçım en başından itibaren diz seviyesinde idi bu sebeple baldır seviyesinde olan arkadaşlar gibi sıkıntı yaşamadım. Bunda tendonun kopmasından 12 saat sonra ameliyata girmemin etkisi olduğu doktorun beyanı. Toplam 53 gün ayağım alçıda kaldı. Doktor herhangi bir fizik tedavi önermedi. Sadece diz kırık pozisyonda tendonu germeden bilek hareketi yaptırdı. Walker tarzı ayakkabı almadım. Ancak ayakkabı yaptırdım. Günlük hayatta giydiğim ayakkabıların nerede ise tamamını 1 veya 2 numara büyüğünü alıp hepsine iç topuk yaptırttım. Ağrı arada sırada oluyor ancak yürüme konusunda sıkıntı yaşamıyorum. Fizik tedavi yerine ise düzenli her sabah esnetme germe hareketleri yapıyorum. Birde yüzme şansı olanlar kesinlikle yüzseünler ayağı açıyor. ..........Dikkat edilmesi gereken bir konu da diğer bileğiniz. Aşil tendonu koşanların diğer tendonun kopması diğer insanlara göre 5 kat fazla imiş. Doktorumun beyanatı. Bu sebeple koşu bandında ısınma yapmayın . Koşmak istiyorsanız 5 dakika ritimli bir şekilde yürüyün . Sonra esnetme germe hareketlerinizi yapın sonra koşun derim.

• 19 mayı 2013
    hergeçen gün hareket kabiliyetim artıyor.
    pazartesi ancak basıyordum.
    salı ayakta durdum ve bir iki küçük adım attım botla tabiki.botsuz basınca ayağımın altırna bir sürü iğne batırılıyor gibiydi
    çarşamba koltuk değneksiz botla hafif yürümeye başladım.
    namazlarımı 50 günden beri oturduğum yerde ima ile kılıyordum. botla enazından farzları ayakta kılmaya başladım. secdeye alnını koyabilmeyi özlemiştim.
    cuma camiye yürüyerek gittim. bazen değneksiz yürüdüm. yol uzun olunca bileğim acıyor. kaslar değil sadece bilek kemiği .
    cumartesi uzun süre dışarda kaldım bazen kotuk değneksiz yürüdüm.
    bugün pazar ilk kez botsuz ve değneksiz 15 metre yürüdüm
    dizimin altından itibaren şişiyor hergün buz koyuyorum sabahları baldırıma ve diz kapağıma buz koyuyorum biraz daha açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyneren -- 19 Mayıs 2013; 14:58:54 >
  • Arkadaşlar geçen hafta tenis oynerken aşil tendonum buyuk oranda yırtıldı doktor cok az bişey tutuyor dedi..iki üç gün geciktiğim için istersen alçıya alalım ameliyatla arasında pek bi fark yok bu saatten sonra dedı..kalçaya kadar alçıya aldık sonra dize kadar sonra özel bot sonra fizik tedavi olcakmış..forumda ekip genelde ameliyat olmuş ben ise olmadım önümdeki sürecle ilgili yardımcı olabılecek fikir verebılecek benzer kaderi paylastıgım birileri var mı acaba?? İyileşme süreci nasıldır ??ne zaman koşabilirim ?? Yada bu şekildeki tedavi ile koşabılırmıyım??benım gıbı alcı tedavisi görenlerin süreci ve sonucu nasıl ?? Aklımda cok soru var ya ... 😔😔

• 20 mayıs 2013 itibariyle baya yürümeye başladım.
    Yarın doktora gideceğim. heralde botta ayarlama yapacak.aklımda sorular var sorabilrsem sizinle de paylaşırım cevaplarını.
    Bügün hem botla hem botsuz çıplak ayakla koltuk değneksiz yürüdüm hep.
    Şimdi kötü senaryo olarak ya hala alçıya alınsaydı diye düşünüyorum da şu halime çok şükrediyorum.

Yani bence doktorunuza mutlaka bir zamandan sonra bot kullansak olurmu diye sorun.

herkese geçmiş olsun.
  • bu gün itibariyle 50 günlük ameliyat sonrası yapılan uzun diz üstü alçımdan kurtuldum devlet hastanesi olduğu için her sefe başka dr başka dedavı şekli gene başka dr vardı alçını çıkar rom wolkert takıcaz dedi alçımı ckardım O HALİME İNANAMADIM heycanlandım sanırım hic olmamıştı daha önce soğuk ter mide bulantısı baş dönmesi fenalaştım dr da korktu kaçtı 10 dk sonra kendıme geldım bıraz botu alçıyı çıkaran kışı taktı ayar felan yok ben dün biraz kurcaladım öyle kaldı bu botun ayarını herkez tam bılmıyor kanatıne vardım 15 gün sonra çıkar dedi ayrıldım ordan sorularıma cevap alamadım ordan özel bir hastanaye geçtim bana göre iyi bildiğim bir hastane dr ayağıma baktı raporumu okudu botu 6 hafta giymem gerektiğini cok az az bir hareket göstererek sadece yürüme sakın bu şekil deynek yardımıyla yüzde 40 bas dedi 3 hafta sonra tekrar gel geri kalan 3 haftayıda fizik dedavi görücen dedi toplamda 45 gün sonrada volkerden kurtulucam akşamları botu cıkarimmi dedim bana şu anda bir hastasının akşam botu çıkardığını gece birşeyden korkup aniden sıçradığını ve tendomu tekrar kopardığını genede bana bıraktığını söyledi acele etme tekrar bu süreci yaşama dedi vede kesinlikle yürüme sadece biraz üstüne bas adım atma dedi sanırım dinlicem tabiki sonuçta tendom 6 ay sonra kendine geliyomuş şu an 50 günümdeyim erken diye düşünüyorum gelişmeleri tekrar ileticem yeni arkadaslarada çok geçmiş olsun

• 21 mayıs 2013 bugün
    hiç koltuk değneği kullanmadım.bayaa yürüdüm merdiven çıkıp indim.
    doktora gittim.
    yeniden ayar yaptı.bir ay daha botla yürürsün sonra normal ayakkabı dedi.
    şişlik normal dedi.
    raporumu bitirip çalışmaya başlayayım mı diye sordum. istersen yapabilirsin dedi.
    ameliyatımda bulunan asistanla da konuştum. tabiki hatırlamadı. ama duruma baktı. iyi bota geçmişsin dedi.

bu arada devlet hastahanesi doktorlarının neden botu tavsiye edemediklerini öğrendim. olay sırf dedikodu korkusu. alet pahalı komisyon alıyorsunuz deniyor diye yapmıyorlarmış.bu durumda öfkem geçti doktorlara karşı.

benim ameliyatım biraz hafifti heralde. bende 5 dikiş var ben botsuzda basabiliyorum. diz üstü alçı çıkalı bir hafta oldu. vücut çabuk toparlıyor kendini allahın izniyle.

marko58 zamanla basabileceğini görürsün. ayak toparlıyor kendini. zaten yıkamak falan çok iyi geliyor. bir de buz çok iyi geliyor. sabahları dizkapağımla başlıyorum aşağıya doğru beşer dakika buz uygulayınca ayak toparlıyor kendini. allah kolaylık versin geçmiş olsun

AŞİL TENDONUM KOPTU !

• hsyn eren bey sizin adınıza sevindim gerçekten inşallah daha iyi olursunuz benim bir sorum olucak size alçı çıktığında diz kapakta sorun varmıydı kırınca ayağı ağrı yapıyomu benim diz kapak ayağımı geriye doğru çekmeye çalışınca ağrı yapıp bırakmıyor dizimi kıramıyorum sizinde dizdede sorun varmı şu an yoksa oda geçtimi teşekkür ederim tekrar geçmiş olsun
  • ilk günlerde çok ağrıyordu. zamanla geçiyor . kireçelenme gibi birşey heralde. şimdi bende ağrı acı yok .sadece baldırımdan aşağısı şişiyor. sabah kalkınca buz koyuyorum diz kapağıma ve alt tarafına. rahatlıyor. botla ya da botsuz basabiliyormusunuz. gerçi botsuz basınca ayağın tabanı iğneleniyor. benimki geçti artık .
    benim batun şimdiki ayarlarının resmini paylaşıyorum.
    allah kolaylık versin.
    AŞİL TENDONUM KOPTU !AŞİL TENDONUM KOPTU !

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.