Şimdi Ara

Aşırı ısınan işlemci ve Sistem Yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar Sistemim AMD athlon x4 860K 3.7 ekran kartım shappire HD 7950 anakrtım msı a58m-e33 işmecim aşırı ısınıyor arkadaşlar 90 95 dereceyi buluyor anakartım 60 dereceyi ekran kartım ise 40 45 derecelerde geziyor oyunlarda medium ayarda bu dereceleri buluyor şu anda bile yüksek derecelerde geziyor neden oluyor anlamıyorum işlemci kutusunun içinde termal macun çıkmadı ama işlemci fanının arkasına sürülü idi bu yüzden yapabilirmi yardımcı olursanız sevinirim

• amd ne beklersinki stok fan ise normaldir
  • pabliceğin fan tam otuyormu kontrol et toz varsa al onun doğasında var
  • ee bu mered uçak motoru gibi çalışıyo zatende de özellikle oyunlara girdiğim zaman dahada hırçınlaşıyo herşey tam bunun çözümü yokmuki
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzpele

ee bu mered uçak motoru gibi çalışıyo zatende de özellikle oyunlara girdiğim zaman dahada hırçınlaşıyo herşey tam bunun çözümü yokmuki
    hocam bu sürekli 80 derece ilerliyor 75 60 felan nadir düşüyor işlemcinin azami ısısı ne kadardır kaç dereceyi geçtiğinde korkulur ilerde bi sıkıntı çıkarmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzpele -- 20 Eylül 2015; 15:11:31 >
  • İşlemcisine göre değişmek ile beraber 90-100 derece arası çok riskli,
    80-90 arası riskli,
    70-80 arası ortalama ancak tehlike çanlarının çaldığı yerler.
    0-60 arası gayet iyi olarak nitelendirilir.
    Ancak unutmayalım ki bunlar tam yükte sıcaklıklar. Boşta 60 derece bir işlemci kesinlikle risk alanı içerisinde.
    Olası çözümler ise şunlar:
    Daha iyi bir CPU soğutucusu almak,
    Soğutucunun oturduğunu kontrol edip termal macunun miktarını hafifçe arttırmak,
    Farklı bir program ile ölçüm yapmak(Speedfan gibi uygulamalar yanlış ölçebiliyor, en mantıklısı AIDA64 kullanmak)
    Bu çözümleri uyguladıktan sonra kontrol amaçlı:
    2 saatlik bir stress test uygulanmalı.
    Umarım işinize yarar, uçak motoru gibi olması normaldir, AMD stok fanı sonuçta:) Ayrıca belirli bir ısıdan sonra işlemci kendini kapatır, telaşlanmayın, bu onun yandığı anlamına gelmez.
    İyi günler,
    Değişimsever (Emre)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Degisimsever -- 20 Eylül 2015; 16:24:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Islemcide oc varsa fanda stok fansa

Birde kasanin havalandirmas iyi degilse sonuc normal

Kasa iyi durumdaysa bir islemci fani ayarla

Sogutucu duzgun monte edilmemiş olablir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 20 Eylül 2015; 16:37:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir soğutucu alman lazım. @cinayet13 benden daha fazla yardımcı olacaktır.
  • o işlemci ısınmaz, sorun anakartta sanırım

http://forum.donanimhaber.com/m_109993296/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_103911993/tm.htm

ilk linkte suppordle bahsediyor bu konudan, ben de kullanıyorum rastlamadım ama işlemci değil de anakart ısınıyormuş

ekleme; boşuna soğutucu alma, soğutuculuk bir şey yok, faydası olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmngngr -- 20 Eylül 2015; 17:34:20 >
  • Bir Hayri atasözü der ki, :

Amdye pek ısınamadım. Gerçi o beni ısıtır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sağolun boş kullanımda böyle gözüküyor daha yardımcı olur size
  • ara sıra 55 56 dereceleri görüyor amma hemen 70 80 lere çıkıyor
  • birde stok fanı iyi olmuyor amd nin stok fanı değiştirirsek iyi olurmu önlermi aşırı artmayı
  • buda aid ile ölçülmüş hali
  • Fan oturmamıştır yerine a10 7850k stok fanla calısıyor 860knında calısması gerekiyor yinede fan önerisi istiyorsan:

http://www.hizlial.com/deep-cool-gammaxx-s40-soket-intel-ve-amd-120x25mm-fanli-islemci-sogutucusu/10528911
    Olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.