Şimdi Ara

Aşırı Siyah Çay Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tiryakilik derecesinde siyah çay içen birisiyim...

günde 10+ fincan çay tüketiyorum aşırı miktaramı giriyor.

ne gibi zararları var

azaltmak için neler yapabilirim,

alternatif olarak önerileriniz neler?

yardımlarınız için teşekürler.

• çayda kahve kadar olmasa bile önemli miktarda kafein var diye biliyorum.. Kafeinin zararlarına bakabilirsin bir seçenek..
  • evet arkadaşım kesinlikle çok içiyosun zararları ise vucudda iliklere ete karışması kereken minareller ve vitaminleri silip götürmesidir yani yediğini içtiğin sadece doymak maksadıyla yiyosun desem iydir çok çay içenler hastalıklara çok yatkın birisidirler bide çayın demlenme süresi vardı 2 dakikada demlen içildimi uyarıcı etkisi vardır uykuyu kaçırır 4 dakikadan sonrada yatıştırıcı rahatlatıcı etkisi vardır sana tavsiyem bitki çaylarına aşırıya kaçmamak şartıyla yönel özellikle ısırgan ve ekinezya çayı na ayrıca yemeklerden hemen sonra çayı içmek hiç iy bişe değildir en az 1 saat geçsin öle iç
  • çay yemekle beraber yediğin özelliklede yeşillikten aldığın demir gibi minerallerin bağırsakta emilimini zorlaştırır.çayda kafein yoktur tein vardır . metaboliizmanı hızlandırır tamamen kesmen mantıksız olur arkadasın dediği gibi 1 saat sonra ve abartmadan içmen senin için faydalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4anil

çay yemekle beraber yediğin özelliklede yeşillikten aldığın demir gibi minerallerin bağırsakta emilimini zorlaştırır.çayda kafein yoktur tein vardır . metaboliizmanı hızlandırır tamamen kesmen mantıksız olur arkadasın dediği gibi 1 saat sonra ve abartmadan içmen senin için faydalı

tam da bunları yazacaktım...

Çay iyidir, ama doğru zamanlarda içmeli. Yemekten yarım saat önce ya da 1-2 saat sonra içmeye özen göster. Ben de çok çay içerim, artık dikkat ediyorum içtiğim zamanlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4anil

çay yemekle beraber yediğin özelliklede yeşillikten aldığın demir gibi minerallerin bağırsakta emilimini zorlaştırır.çayda kafein yoktur tein vardır . metaboliizmanı hızlandırır tamamen kesmen mantıksız olur arkadasın dediği gibi 1 saat sonra ve abartmadan içmen senin için faydalı

Demir=alyuvar

Demir eksikliğinde kansızlık görülür.Bencede fazla abartmamak lazım çayı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.