Şimdi Ara

aşırı yakıt tüketimi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracın motor tipi vvt-i teknolojisi 1600cc enjeksiyonlu.şanzumanda otomatik.şehirler içinde 100km de yaklasık 15 litre yakıyor bu durum biraz garip değilmi?arac 50 000 km de vede 6 yıllık.yakıt tasarrufu yapmak için ne yapmalıyım sizce? bu arada tüp kullanmıyorum kullanmakta istemiyorum.

• evet gerçekten fazla aracın markasını modelini nezamandır böyle herhangibir işlem yaptırdıktan sonramı böyle oldu yoksa kendi kendinemi yazarsan daha ayrıntılı bilgi verilebilir
  • ilk önce bildiğimiz sıradan bakımlar hava filtresi buji vs vs
    daha sonra araçtaki enjeksiyon ünitesi enjeksiyon sistemindeki sensorleri kontrol ettirmende fayda var bunu yetkili servislerde test cihazlyarıyla yapıyorlar

lambda sensorü sıcaklık sensorü map sensorü motor suyu sıcaklık sensorü daha bi sürü sensor var bunları tektek arıza tespidti yapılmalı

aracınızın yakıt durumu gerçekten vahim hemde vvti araç. dediğiniz gibi 100 km ye 15 litre yakması çok çok fazla istesenizde bu kadar yaktırmayı basaramazsınız en kotü kullanımda bile.
    bin an önce servise götürmenizde fayda var .km ye 500binden fazla yakıyo cebinize zarar
  • Araç toyota corolla linea sol 2001.buji - buji kablosunu ve hava filtresini değiştirmeyi düşünüyorum yağ filtresi yeni değişti.aracın bulunduğum şehirde servisi bulunmuyor.araca herhangi bir işlem yapmadım bir aydır kullanıyorum öncesi garajdaydı yazdan yaza kullanıldı.
  • Ramadan'ın araç gerçekten anormal derece çok yakıyor , 15 LT bir de sakin kullanım sonucu ortaya çıkıyor bassak kimbilir neler çıkacak ortaya...
    Bu da aracın bir fotosu...
  • Armağan teşekkür ederim arabamın resmimi koyduğun için.Benim aklımna gelmemişti
    quote:

Orjinalden alıntı: aRm

Ramadan'ın araç gerçekten anormal derece çok yakıyor , 15 LT bir de sakin kullanım sonucu ortaya çıkıyor bassak kimbilir neler çıkacak ortaya...
    Bu da aracın bir fotosu...

• aracın bujilerini ve hafa filtresini değiştirdim birşey değiştirmedi.uzun yolda gayet normal 6 litre felan yakıyor ama şehir içine girdimmi en fazla 13 e kada düşüyor. 14-15 normalde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ŞEĞİR İÇİ YAKIT GANTİSİNİ VE TAM YAKARINI KİMSE VEREMEZ KULLANIMA GÖRE DEĞİŞİR,
    quote:

Orjinalden alıntı: Ramadan 89

Arkadaşlar aracın motor tipi vvt-i teknolojisi 1600cc enjeksiyonlu.şanzumanda otomatik.şehirler içinde 100km de yaklasık 15 litre yakıyor bu durum biraz garip değilmi?arac 50 000 km de vede 6 yıllık.yakıt tasarrufu yapmak için ne yapmalıyım sizce? bu arada tüp kullanmıyorum kullanmakta istemiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DEMALİZMİT

ŞEĞİR İÇİ YAKIT GANTİSİNİ VE TAM YAKARINI KİMSE VEREMEZ KULLANIMA GÖRE DEĞİŞİR,
    quote:

Orjinalden alıntı: Ramadan 89

Arkadaşlar aracın motor tipi vvt-i teknolojisi 1600cc enjeksiyonlu.şanzumanda otomatik.şehirler içinde 100km de yaklasık 15 litre yakıyor bu durum biraz garip değilmi?arac 50 000 km de vede 6 yıllık.yakıt tasarrufu yapmak için ne yapmalıyım sizce? bu arada tüp kullanmıyorum kullanmakta istemiyorum.

Kardeş gercekten sıkıldım bu tür yorumlardan.işte şehir içi litre garantisi yoktur.işte otomatik vitestir yakar falan filan bıktım yani.teker teker anlatmaktanda bıktım.Tek bir şey söyleyeceğim ister anla ister gene şehir içidir yakar de kendi kendine.Nasıl kullanırsam kullanayım 15 litreden aşağı düşmedi.her viteste her DEVİRDE yinede fazla benzin gönderiyor.yüksek devirli düşük vitestede yakıyor AYRICA düşük devirdede falza yakıyor.Aslında şehir içi oalrakta söylememeliydim sorunu arac 60km hızın altında gidiyorsa fazla yakıyor hızlandığın an yakıt düşüyor.değişik bir soru nvar aracta çözemedim ama ne vitesin otomatik olduğundan nede şehir içi garanti olmadığından.Yoksa şehir içinde cok dur kalk olduğu zaman falza yaktığını herkes biliyor.söylemeye gerek yok bence.zaten onu söyleyince canım sıkılıyor sanki bi o biliyor ben anlamıyorum. ( sanki arac rolantide dururken yakıt göndermiyor sanıyordumda siz söylediniz benzine ihtiyac olduğunu öğrenmiş oldum''' bunu anlatır gibisiniz :) )

• @Ramadan 89

Benim aracımda 1.6 otomatik hyundai aldığımda hiç kullanmadan hyundai yetkili servisine verdim bakımları yapılsın

diye sözüm ola yetkili servis 10 ytl lik buji takmış buji kablolarını kontrol etmemiş.

japon ve asia grubuna en iyi giden buji ngk buji sente aralığını 0.8 mm olmasına dikkat et

buji kablonu kontrol et ve aracı bir yokuşa daha kalkarken ekzost patlatma yapıyorsa kabloların atlatıyordur.

bu aşırı tüketim yapar.

lamda sensörüde yakıt tüketimini ve performası etkiler.

aslında en iyi çözüm aracı oebd den bilgisayara bağlayım boşda ve yükde anlık durum göstergesinden kontrol edip

ona göre tedavi uygulamak bu işlemi herhangi bir bosh servisinde yaptırabilirsin.
  • Aracın cekisine performansında bir sorun var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafacec

@Ramadan 89

Benim aracımda 1.6 otomatik hyundai aldığımda hiç kullanmadan hyundai yetkili servisine verdim bakımları yapılsın

diye sözüm ola yetkili servis 10 ytl lik buji takmış buji kablolarını kontrol etmemiş.

japon ve asia grubuna en iyi giden buji ngk buji sente aralığını 0.8 mm olmasına dikkat et

buji kablonu kontrol et ve aracı bir yokuşa daha kalkarken ekzost patlatma yapıyorsa kabloların atlatıyordur.

bu aşırı tüketim yapar.

lamda sensörüde yakıt tüketimini ve performası etkiler.

aslında en iyi çözüm aracı oebd den bilgisayara bağlayım boşda ve yükde anlık durum göstergesinden kontrol edip

ona göre tedavi uygulamak bu işlemi herhangi bir bosh servisinde yaptırabilirsin.

Servisleri sevmeyen biriyim.Nedenleri şunlar.aracım 2001 model ikinci sahibiyim aracın ancak dayımın aracıydı.sadece yazları bir aylığına kullanıldı hep.kışın yol görmedi yani.arac full paket ancak celik jant yok araba satın alındığı gibi serviste bırakıldı jant takıldı vede spoiler.Yazın araba fazla kirlenmez vede cok sık arac yıkamaya ihtiyacıda olmaz.ben şimdi yazda kışta kulanıyorum devamlı temiz olmasını istiyorum hafif kirlendikce yıkıyorum.Vede servisin taktığı spoilerin boyası soyulmaya başladı parca parca kolayca kalkıp gidiyor.GRİ renkli bir spoilerin üzerine drek spreyle boyanmış vede o rengi kazımadan astar kulanılmadan yapılmış.yani serviste takılalı 7 yıl rahat gecti ancak şimdi anlaşıldı.neyse boyayı gecelim.Takılan cantlara balans ayarı yapılmasını söyledik.ertesi gün arabayı almaya geldik balasns falan yok dedik neden yapmadınız cantın içinde dediler yani lastiğin iç tarafındaymış göya halbuki dayım yurtdışında özel servis sahibi.dediki lastiğini içine balans ypaan makine nerdeyse bende satın alayım dedi servisime lazım.adamlar kızardı bozardı.Vede işte bu yaz bana hediye edildi araba.vede bir iki ay sonrada corlu servisine gittim durumu anlatmıştım biraz fazla yakıyor diye.adam azarladı azarladı durdu beni işte otomatik yakar bu normaldir şudur mudur.... insan der bunun yağını ne zaman değiştirdin işte kac km de bir değiştiriyorsu nne tip yağ kullandın yani sorun çözmek için birşey sorar bu drek yakar normaldir felan diyor.vede arabadan gercekten anlayan işini dürüst yapan ustalara ıspatladım oalyı yani bindirdim.yol bilgisayarını gösterdim hadi o yalan gösteriyor desem depoya koyduğumuz benzinle km hesabı yaptık.her şekilde ısptaladım yani 100km de 16 litre vede bazen üzeri yakın yaktığını şehir içinde ama sadece.sen ne kadar litre koyduğunu bilmezsin diyende oldu bunada sırf inat için bir depo doldurdum 50 litre tam 350km de bitti.ortalama 16 litre oluyor 5OL/350km.buji konusuna gelince ngk taktım iki hafta önce.laser iridium.en kalitelisi sanırım.yurt dışından hediye geldi.ancak yaz normal değiştirdiğimle pek fark görmedim bujide.ama zaten aracımın performansı gayet iyi.buji kabloları benim aracınki özel.tek kablosu olan birşey değil her bujieye 4 ayrı kablo geliyor.bir sorun olduğunu zannetmiyorum.karanlıkta elektrik atlaması yapmıyor.Uzun yold hiçbir şikayetim yok gayet ekonomik.120km hızla sabit gidildiğinde 5,5-6L yakıyor vede yazın klime kullanıldığındada bu değer artış göstermiyor.ama şehir içine gelince 16 litreden aşağı inmiyor.aslında bir coğu arkadaş şehir içi kelimesini duyunca YAKAR diye başlıyor sözlere.ben sorunu yanlış anlatıyorum galiba.şöyle anlatayım 60km hızdan aşağı gidiyorsan yolda dur kalktan alakasız şekilde arac ortalama 100 km de 15 litre ile gidiyor.yani işte cok dur kalk ypaarsın araba rolantide benzin götürüyor sonucta felan demeleri kızdırıyor beni.cok detaylı vede cok uzun kelimelerle hatta aynı şeyi iki kes söyleyerek anlatmak zorunda kalıyorum.arac yavaş giderken ( 30-60m) ile gitmekle sabit giderken falza yakıyor.vede ne vites küçülterek ne yükseltrek ne devir düşükken nede yğksekken nede cokkkk yüksekken değişmiyor yakıyorda yakıyor.....Aracım otomatik olduğu için vitesler uzun.Birinci viteste 65km hızına kadar cıkabiliyor devir 6100 iken.Vitesi L konumna getirip vites değişmesini engelleyebiliyorsun.devamlı birinci viteste kalıyor böylece.Yaptığım test şu 10 km hızla gidiyorum 16 litre yakıyor ortalama deviri yükseltiyorum vites hala bir diyelim 35 km geldik hala litre oranı aynı 6000 devire geliyorum 60km hıza geliyor arac 12 litreye iniyor.şimdi 2000 devirde giderken arac 16 litre yakarken 6000 devire cıkınca nasıl 12L yakıyor?Biraz garip değilmi.herkese anlatmak istediğimde şu arac şehrin içinde diye yakmıyor .bunun şimdi dur kalklada bir alakası yok ışıklarla ise hiiiiçççç..Ama bazı arkadaşlara gelde anlat.Mesela DEMALİZMİT arkadaşımız gibi.zaten yazdığı mesaj gereksiz herkesin söylediği sözlerden biri şehir içi normaldir ykaması işte otomatiktir vb vb.... Herkes söyledi sende bunu söyledin ne oldu?Yardım için bir mesaj yazın ama sadece eleştiri için mesaj yazamnıza gerek yok.mustafacec arkadaşıma teşekkür ederim mesela bujilerden olaiblir diyor.yardı mamaclı bir mesaj bu.Vede mprivateturun arkadaşımada teşekkür ederim şimdiden bir sorun çözmeyle ilgili bir soru soruyor.cevabını vereyim aracımda çekişte hiçbir sorun yok.hayet performanslı gidiyor basınca.Cok uzattım konuyu sanırım.Ama en azından detaylı bir şekilde sorunum ne herkes biliyor okuyan.57,000km deyken 15.40shell yağ koymuştum şimdi araba 64,000km ye geldi.yağın biraz kalın olduğunu söylediler.vede yakıtı biraz arttırabileceğinide söylediler.şimdi tam sentetik castrol 5.40 yağ koymayı düşünüyorum.ama aracım için uyumlumu onu bilmiyorum.eğer yağ konusunda bilgisi olan varsa 5.40 yağ koymanın bir sakıncası olup olmadığını söylerse sevinirim.herkese iyi akşamlar.saygılar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.