Şimdi Ara

Boşta giderken bilgisayarın 5-6 litre yakıt tüketimi göstermesi neden?...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmzamdaki araçla bazen rampa aşağı -genelde viteste inerim- boşa aldığımda yol bilgisayarı 5-6 litre civarında (hıza göre daha da artabiliyor) tüketim gösteriyor.

Oysa boşa aldığımda sadece rolanti tüketimi olan 0,8 litre yakar diye biliyordum.

Bunun sebebi nedir?

• Aracı boşa aldığınızda da benzin tüketiyor diye biliyorum. Boşta araç ateşleme yapıp pistonları çevirmeye devam ediyor ancak vitesteyken tekerden alınan güçle çeviriyor diye biliyorum. İşin teknik boyutunu daha iyi bilenler daha iyi yardımcı olacaktır tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

İmzamdaki araçla bazen rampa aşağı -genelde viteste inerim- boşa aldığımda yol bilgisayarı 5-6 litre civarında (hıza göre daha da artabiliyor) tüketim gösteriyor.

Oysa boşa aldığımda sadece rolanti tüketimi olan 0,8 litre yakar diye biliyordum.

Bunun sebebi nedir?

aracı boşa alıp ilerlemek yakıt tüketimini artırır.aynen sizin yaşadığınız olay gibi.

araç tekerleklerden güç almaz ve aracın stop etmemesi için bujiler sürekli benzin+hava üfler.

vitese takıp gaza basmadan 2000-3000 devir aralığında ilerlerseniz cut off devreye girer ve yakıtı keser.motor için gereken enerjiyi tekerleklerden alır.
  • Araba viteste olup gaza basmazsanız 0 litre gösterir.Yani.bizim araçta böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

araç tekerleklerden güç almaz ve aracın stop etmemesi için bujiler sürekli benzin+hava üfler.

Sorum işte bu noktada: Araç dururken rölanti devrinde bilgisayar 0,8 lt/h tüketim gösteriyor.

Diyelim ki yokuş aşağı boş viteste inerken de 0,8 lt/h göstermesi gerekmez mi? Oysa 5-6 l/100km gösteriyor.
    Yani araç yokuş aşağı inerken de motor rölantide çalışmıyor mu neden fazla yakıt tüketimi gösteriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotşist -- 29 Eylül 2013; 11:18:04 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

Sorum işte bu noktada: Araç dururken rölanti devrinde bilgisayar 0,8 lt/h tüketim gösteriyor.

Diyelim ki yokuş aşağı boş viteste inerken de 0,8 lt/h göstermesi gerekmez mi? Oysa 5-6 l/100km gösteriyor.
    Yani araç yokuş aşağı inerken de motor rölantide çalışmıyor mu neden fazla yakıt tüketimi gösteriyor?

bende de aynı şekilde.

sorun yok araçta dostum.

bu arada lpg varmı araçta?
  • Araçtan araca değişkenlik gösteriyor sanırım. Kiminde 0, kiminde 0.8, bazı araçlarda 2.0 gösteriyor. Bi arıza felan olduğunu düşünmüyorum fakat 5,6lt tükettiğinide sanmıyorum. O hızda ortalama o litrelerde tüketiyordur araç. Gazdan ayağınızı çektiğinizde ise bilgisayar algılamıyordur. Max tüketeceği 0.6, 0.8'dir büyük ihtimal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yqtcn -- 29 Eylül 2013; 11:25:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • araçta lpg var. @ykpnrgz

evet tam da o hızlarda viteste olsa yakması muhtemel değerleri gösteriyor, bana da bilgisayarın azizliği gibi geliyor ama gene de emin olamadım. @yqtcn
  • quote:

araçta lpg var. @ykpnrgz

evet tam da o hızlarda viteste olsa yakması muhtemel değerleri gösteriyor, bana da bilgisayarın azizliği gibi geliyor ama gene de emin olamadım. @yqtcn

benzinde dene bak nasıl kesiyo.

lpg de sanırım cut off devre dışı kalıyor.

dün bende yokuş aşağı inerken dikkatimi çekti baktım 5-6 litre tüketim var.(bende de lpg var)

lpgnin zararları.

edit : şimdi bi yokuş indim viteste ve araç yakıtı kesti.motor ısınmaz ise yakıt harcıyo demekki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykpnrgz -- 29 Eylül 2013; 14:02:31 >
  • araç 1.4 tdi araç boştayken durur vaziyette 0.5 yakıyor.viteste yokuş aşağı giderken gaza dokunmayarak 0 yakıyor.eğer yokuş aşağı boşa alırsanız allah ne verdiyse yakıyor.
  • Bilgisayar o anlarda saçmalıyor sanırım. Yokuş aşağı da olsa rolanti devrinde yaktığı kadar yakıyor aslında.
  • Mazotşist kullanıcısına yanıt
    Cevabı soruda gizli zaten. Farkindaysaniz birimler farklı.

Aracınız saatte 0,8 Lt benzin tüketiyor. 0,8/h

Ama hareket ederseniz ornegin saatte 10 km/s olsun bu hız, o zaman 100 km yi 10 saatte alacaksınız. Yani 10x0,8 = 8 Lt/100 km anlık tuketim gösterir. Hızınız arttikca anlık tuketim düşecektir arac bostayken. Birim dönüşümü diyebiliriz kabaca.

• Bosta gitmek yerine en yuksek vitesde giderseniz 0 lt yaktigini gorebilirsiniz

• Umut arkadaş cevabı vermiş. Araç rölantide saatte 1litreye yakın yakar sabittir hızınız ne olursa olsun saatte 1litreye yakın tüketir. Yol bilgisayarının görevi tüketimi araç hareket halinde iken km cinsine çevirmektir. Yaptığınız hıza göre rölantideki motorun km ye düşen yakıtı hesaplar ve ekranda gösterir. Dikkat edin rampada durun boşta freni bıraktığınız anda km cinsine döner üstelik müthiş rakamlar ile açılış yapılır :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 29 Eylül 2013; 12:53:13 >
  • Olay, araç rölantiden hareket haline geçtiğinde yol bilgisayarının ölçü biriminin de "ortalama tüketim/saat"'ten "ortalama tüketim/km"'ye geçmesinden kaynaklanıyor demek ki.

Açıklamalar için teşekkürler... @ugurozer @umutsirvan
  • araç viteste olsun gaza basmayın aktuel tük. 0 gösterir
  • Bu konuda son noktayı koyayım. Araç boşta hezaman yakıt tüketir çünki araç boşta iken rolanti durumuna geçer beyinde rolantide olarak algılar ve rolanti seviyesini ayarlamaya çalışır.Ama araç viteste iken 1800 d/d üzerinde gaz pedalına basılmadan hareket ediyor ise araç hiç yakmaz kısacası cut off oluşur birçok kez serviste çalışırken bunu denedik ve sonuç herzaman 0 :)
  • motor soğukken bende de oluyor. ısınınca normalleşiyor.
  • Hocam yorumunuzu alalım.

Eski ve yeni araçlarda boşta giderken yakıt tüketimi nasıl olur?

Yol bilgisayarını pek takmıyorum ben. Yorumunuzu bekliyorum.
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Rolantide boşta giderken 1 litre altında bir tüketim gösterir. Viteste gazdan çekildiğinde ise (2000 rpm üstünde) cutt off modu devreye girer ve tüketim sıfır olur. Viteste gaza basmıyor iken devir 1750 rpm altına düşerse motor rolanti moduna geçer ve yakıt verir, bu durumda normal tüketim değeri görülür.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.