Şimdi Ara

Aşırı yorgunluk ve halsizlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aylardır bu dertten yanıyorum. Vaktimin büyük çoğunluğunun evde geçmesine rağmen hiç enerjim yok. Hiçbir şey yapmaya mecalim yok. Beynim körelmiş, bilincim kapanmış gibi hissediyorum. 10 sayfa kitap zor okuyorum. Günde 10 saatten fazla uyusam yine aynı, günde 6 saat uyusam yine aynı. Üzerimde hep bir mallık var.

Gece yatmadan önce kendime hep söz veriyorum; ''erken bir saatte kalkıp güne çok dinç bir şekilde başlayacağım. Düzenli olarak sabah egzersizlerini yapıp disiplinli olacağım,'' diyorum. Ama bırak spor yapmayı, uyandıktan 30 dakika sonra yataktan anca çıkıyorum. O kalkacak enerjiyi o kadar zor buluyorum, işte.

Benim gibi insanların olduğunu biliyorum. Eğer bununla baş edebilen biri varsa lütfen tavsiye versin. Dayanamıyorum artık.

• kardeş elektronik aletlerle ugrasmayı bırak
    günde 2 saat dısarıda yürü
    kitap oku spor yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. eneox

kardeş elektronik aletlerle ugrasmayı bırak
    kitap oku spor yap

Hocam asosyal olduğum için bilgisayarla fazla vakit geçiriyorum. Telefon sorunum yoktur, hatta neredeyse hiç kullanmam ama birde şu bilgisayarla harcadığım vakti minimum düzeye çeksem gerçekten güzel olacak. Bilgisayarla da vakit geçirmek maksadıyla yabancı dizi izleyip, oyun oynuyorum.

Evimde koşu bandı var fakat bunun yerine dışarıda yürüyüş/koşu yapmayı, bisiklet sürmeyi planlıyorum. Umarım yararı olur.

Kitap okumayı pek fazla sevmediğim için günde en fazla 10-20dk okuyabilirim hocam. Daha fazlası sıkıyor beni, aklım başka yerlere gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin2nin Demircisi -- 12 Temmuz 2016; 12:43:27 >
  • Psikolojik de olabilir. Çevreye açıl, çevrenden uzaklaş

• quote:

Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

quote:

kitap oku spor yap

Hocam asosyal olduğum için bilgisayarla fazla vakit geçiriyorum. Telefon sorunum yoktur, hatta neredeyse hiç kullanmam ama birde şu bilgisayarla harcadığım vakti minimum düzeye çeksem gerçekten güzel olacak. Bilgisayarla da vakit geçirmek maksadıyla yabancı dizi izleyip, oyun oynuyorum.

Evimde koşu bandı var fakat bunun yerine dışarıda yürüyüş/koşu yapmayı, bisiklet sürmeyi planlıyorum. Umarım yararı olur.

Kitap okumayı pek fazla sevmediğim için günde en fazla 10-20dk okuyabilirim hocam. Daha fazlası sıkıyor beni, aklım başka yerlere gidiyor.

bilgisayar beyni yoruyor hocam sizinki beden değil beyin yorgunluğu aslında.
    kitap okurken sade bir şekilde değil sanki başka birine bir laf anlatırmıs gibi okuyun

• Bol bol su iç eğer içmiyorsan farkı göreceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: farego

Psikolojik de olabilir. Çevreye açıl, çevrenden uzaklaş

Şuan pek öyle imkanım yok. Lisenin zorunlu yaz stajına gidiyorum. Hava değişikliği iyi gelirdi aslında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: farego

Psikolojik de olabilir. Çevreye açıl, çevrenden uzaklaş

Şuan pek öyle imkanım yok. Lisenin zorunlu yaz stajına gidiyorum. Hava değişikliği iyi gelirdi aslında.

Tabi zor ve sıkıntılı dönemler. Bu dönemlerde yanlız kalmayaya çalış. İmkanlarının verdiği şeyler yap. Arkadaşların da dediği gibi Sprotif aktivitede bulunun. İnternette takılma Zaman'ını kısıtla

• Kan değerlerine baktır. B12 eksikliğin vs olabilir.

• Yemek çok yiyorsan yarı yarıya azalt abur cubur yesen de çok düşük miktarlarda ye karnını doldurmadan sonunu görmeden bırak bir öğününü meyve ile değiştir misal 3 öğün yiyorsan ara öğünde yemek yeme elma şeftali muz portakal elma ye doymam diyorsan istersen 100 tane ye zaten meyvelerin %80'i su'dur içlerindeki su içtiğimiz sudan daha temizdir amaç dehidrasyonu sağlamak bağırsakları rahatlamak sindirim sistemi insan vucudunun en çok yorulduğu bölümdür. Bunun dışında bol bol su iç. Mastürbasyon aşırı yapıyorsan mutlaka düzene sok her gün yapıyorsan bile her gün belirli saatte yap daha sonra bu süreyi arttırmaya 2 günde 1e çıkmaya çalış kişiden kişiye değişebilir bana göre en optimumu 4 günde 1. her gün zorlandığın yapmak istemeyecegin ama yapmanın sana faydası olacak bir eylemi yap çok düşük sürelerde ama her gün mutlaka yap misal her gün 20 dakika kitap oku uzun vadede kendini zorlamaya alışmanın faydalarını göreceksin.

• quote:

quote:

quote:

kitap oku spor yap

bilgisayar beyni yoruyor hocam sizinki beden değil beyin yorgunluğu aslında.
    kitap okurken sade bir şekilde değil sanki başka birine bir laf anlatırmıs gibi okuyun

Kitap okumakla ilgili ufak planlarım var hocam. Mesela bir kitabı okuyunca veya bir filmi izleyince, not defterine yaptığım analizleri, özetleri yazacağım. Böyle her şey daha iyi pekişir herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

Kan değerlerine baktır. B12 eksikliğin vs olabilir.

Bu konu hakkında bilgi sahibiyseniz, biraz ayrıntı verebilir misiniz? Hangi alana başvurmam gerekiyor bunun için? Ne doktoru buna karar veriyor ve her hastane bakar mı ben istedikten sonra?
  • quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

Yemek çok yiyorsan yarı yarıya azalt abur cubur yesen de çok düşük miktarlarda ye karnını doldurmadan sonunu görmeden bırak bir öğününü meyve ile değiştir misal 3 öğün yiyorsan ara öğünde yemek yeme elma şeftali muz portakal elma ye doymam diyorsan istersen 100 tane ye zaten meyvelerin %80'i su'dur içlerindeki su içtiğimiz sudan daha temizdir amaç dehidrasyonu sağlamak bağırsakları rahatlamak sindirim sistemi insan vucudunun en çok yorulduğu bölümdür. Bunun dışında bol bol su iç. Mastürbasyon aşırı yapıyorsan mutlaka düzene sok her gün yapıyorsan bile her gün belirli saatte yap daha sonra bu süreyi arttırmaya 2 günde 1e çıkmaya çalış kişiden kişiye değişebilir bana göre en optimumu 4 günde 1. her gün zorlandığın yapmak istemeyecegin ama yapmanın sana faydası olacak bir eylemi yap çok düşük sürelerde ama her gün mutlaka yap misal her gün 20 dakika kitap oku uzun vadede kendini zorlamaya alışmanın faydalarını göreceksin.

Cevap için teşekkürler. Ailemin olmasına rağmen genelde evde tek başıma kaldığım için düzensiz besleniyorum. Evde yemek bulmam zor olduğu için dışarıdan döner, lahmacun vs. söylüyorum. Ama abur cubur tavsiyesinde dikkatli olurum. Her gün mastürbasyon yaptığım için haftada 1-2 defa yapmak bana hayal gibi geliyor. Bunu aşmakta zorlanırım gibime geliyor. Ama yavaş yavaş azaltabilirim. Genelde sabah 10, akşam 10 dk kitap okurum. Yani sayıyı ikiye bölünce çok daha basite indirgemiş oluyorum. Kendimi zorlamakta kararlıyım, çünkü içinde bulunduğum durumdan hiç memnun değilim. Tek istediğim şey yaşadığımı HİSSETMEK.

• quote:

Orijinalden alıntı: 37debdeb37

Bol bol su iç eğer içmiyorsan farkı göreceksin

Çoğu kişinin ihmal ettiği şey bu konu. Akşama kadar 2-3 bardak suyla duruyoruz. Ben suya pek fazla gereksinim hissetmiyorum ama sağlık açısından bol bol su içmemin faydası olur.
  • Yak bi dolu
  • Bende aylardır aynı sorundan muzdaripim. Neden oldu anlamıyorum kaslarımda güç yok ayaklarım ölü gibi.

• Her doktor b12 ye bakabiliyor ama bir dahiliye uzmanına görün bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEANKingston

Ben de yemek yiyemiyorum beyler.

2013 yaz aylarından beri zayıfladıkça zayıfladım. Şuanki yaşıma göre 75 - 80 kilo olmam gerekken 57 kiloyum hatta 56' ya düşmüş bile olabilirim.

Açıkçası 2013 yaz ayında hayatımda ilk defa sevgilim olmuştu. Ondan beri yemeden içmeden kesildim. Sırf hayırsız bir huur yüzünden. Kızların gerçek yüzünü görmüş oldum ama kendim zarar gördüm bu işten. Şuanki halim yine iyi.

Naparsam yapayım kilo alamıyorum, fazla yemek yiyemiyorum.

Lütfen bana da yardımcı olun, içinizde illaki beni bu durumdan kurtarabilecek biri vardır.

Benim her yediğim şey bana yağ olarak geri dönüyor. Çok hızlı bir şekilde kilo alabiliyorum. Bununda eksi yönleri var, göbek, sarkık göğüs gibi. Ama sen istediğin şeyi, istediğin kadar yiyebiliyorsun. Dünyayı yesen şişmanlık yok. Bu durum kulağa çok hoş geliyor aslında. Ama yinede senin için birçok eksisi vardır elbette.

Bence senin çaren doğru kişiyle tanışmak. Tutunabileceğin bir dal lazım. Senin tüm fikirlerini tekrar gözden geçirmeni sağlayacak bir sevgili... Benimde hayatımda 1 tane sevgilim oldu(lise öncesini saymaz isek) ve o da pek iyi sonuçlanmadı. Nasip kısmet bu işler.

• Hocam sosyalleş, evde oturup hiç bir şey yapmamak ve elektronik aletlerle zaman geçirmek gerçekten çok yoruyor. Dışarıda yapabileceğin bir hobi edin, sabah akşam koşu yap mesela. Arkadaşın dediği gibi sizinki zihinsel yorgunluk. Uzun araba yolculuğu da benzerdir mesela, ölü gibi hissedersin indiğin zaman oturmana rağmen. Ben mesela yazın, okul zamanından daha çok yorgun hissediyorum, sıcağın da etkisi var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.