Şimdi Ara

Nefes darlığı değil, AÇLIĞI..(Anksiyete + Panik Atak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan 6 ay önce başlayan illet. Derin derin nefes alma isteği, normal nefes alıyorsunuz ama oksijen bi yerlere gidiyor okey fakat tatmin olmayıp sonuna kadar nefes çekmeniz gerekiyor. Son 1 ayda kalbe gittim adam dostum neyine bakıyım normalsin dedi ordan göğüs hastalıklarına gittim adam baktı baktı( nefes sonuçları , film , kan testi) şükür bişey yokmuş yani geriye sadece anlaşılan beyin kalıyor. Beyin derken psikolojik bir durum yani 😃 Bundan 2 ay önce yoğun bir panik atak geçirdim kalp krizi geçiriyorum sandım gecenin ikisi ölüyorum dedim ya ne olacaksa olsun hemen ambulansı aradım geldi o günden sonra anladım ki benim durumum anksiyete bozukluğu + panik atak durum vahim dostlar. Pazartesi psikoloğa gidecem bakalım ne diyecek ne hap yazacak. Hap diyorum çünkü hapa karşıyım ama artık gelinen son nokta bu yazıyı yazarken bile panik bozukluğumu hissediyorum kolda uyuşma baş dönmesi hafif mide bulantısı derin nefes alma ihtiyacı kalp krizi geçirecem korkusu kalp damarlarından birimi tıkalı lan acaba ? ... vs. Ulan fiziksel bir hastalık olsa ki oda biliyoruz çok sakat bir durum ama bu beyin insanla cidden oynuyor şerefsize laf anlatamıyorsunuz. Yalnız tabi herkeste nokta atışı rahatsızlıklar olacak değil birde böyle korku salınca veya başka bir yerimde bir problem çıksa ( anksiyete dışında diğer sağlık problemi) bu nefes açlığı birden bire yok oluyor anlayamıyorum. Fakat diğer problemi çözünce bu yırtık dondan fırlamış gibi tekrar başlıyor. Böyle bir mevzu bu illet bakalım Pazartesi ne önerecek doktor beyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morphyyy -- 22 Aralık 2019; 1:28:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• burnuna baktır kemık olabılır
  • bendede panik atak ve anksiyete var yaşadığın durumun aynısını sık sık yaşadım tamamen psikolojik aslında ciğerlerde bir sorun yok aldığın nefes yetmiyormuş gibi olup tekrar çekme isteği oluyodu kafanı başka birşeye verip kurtulabiliyosun
  • cruaser2 kullanıcısına yanıt
    Sanırım benim bir miktar ilerlemiş başka yere odağımı topladığımda tam düzeliyor sayılmaz evet kesinlikle psikolojik görünüyor yorumlarda gördüğüm kararıyla bu problemden muzdarip kimsenin fiziksel bir sıkıntısı olduğunu okumadım.Bakalım Allah kolaylık versin ilaçla tedavi tek çözüm sanırım
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Nefes alamam gibi bir durum yok fiziksel olduğunu düşünmüyorum psikolojik olsa gerek
  • morphyyy M kullanıcısına yanıt
    En iyisi gorun sen dr .belki vardir kemik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: morphyyy

Nefes alamam gibi bir durum yok fiziksel olduğunu düşünmüyorum psikolojik olsa gerek
    Aramıza hoşgeldin, şu yazdıklarını yaşamadım desem yalan olur. Güzel bir yardımla hepsini atlatırsın kardeşim ben bizzat yaşamış biri olarak herzaman buradayım, aklına ne takılırsa yaz yolla gelsin. Hiçbirşey senden kıymetli değil, önce sen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Psikolojik olmasa zaten yururken bile tikanırsin yani psikolojik.haplara gerek yok aksine onlar durumu dahada kotu yapar. zaten takıntin varki bazi antidepresaolar carpintida yapıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bende akciğer tomografisi ve röntgeni çektirmiştim aslında bir bisiklet kazası sonrası acildeki doktorun ısrarı sonucu çektirmiştim hiçbir şey çıkmadı boşuna radyasyon almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruaser2

Bende akciğer tomografisi ve röntgeni çektirmiştim aslında bir bisiklet kazası sonrası acildeki doktorun ısrarı sonucu çektirmiştim hiçbir şey çıkmadı boşuna radyasyon almıştım.
    Kesinlikle doktor filmde vs birşey göremedi tomografi çektir istersen aklında varsa takılan falan yaptı dedim sal ciğerlik bir durum yok
  • gren kullanıcısına yanıt
    Peki bu illet nasıl olurda geçer kendi kendine geçecek gibi durmuyor daha da artıyor nefesten ziyade panik atak mevzusu
  • hie kullanıcısına yanıt
    Sağolasın eksik olma :) yardımdan kasıt nedir psikiyatri desteği mi
  • bendede oluyor bu son 3 yıldır. panik bozukluğu. bazen kronik olup aylarca geçmiyor bazen tamamen geçiyor 6 ay sonra tekrar başlıyor. bazen ayağa kalktığımda bile oluyor. ne güzel geçmişti geçen ay tekrar başladı. baş dönmesi mide bulantısı beyin mr çektirdim temiz çıktı. 2 kere akciğer grafisi ve solunum testide temiz.bugune kadar defalarca ekg eko çektirdim kan tahlili yaptırdım.2 sene önce efor testine girmiştim temizdi. en son gene yürürken baş dönmesi göğüsde sıkışma nabız artışı olunca tekrar gittim. holter takıldı holter sırasındada hepsi oldu ama holterde çarpıntı + taşikardi dışında bişey çıkmamış doktor bundan dedi. yinede efor testi yapalım dedi ondada max 185 nabza çıktım gene bişey çıkmadı. rahatlayınca geçti şimdi sıkıntı yok. stres panik atak gibi hastalıklar yüzünden otonom sinir sistemi hızlanıyor bunlara sebep oluyor en iyi çözümüde xanax. 0.5 liği tam alınca nefes darlığı felanda kalmıyor onun dışında hiçbir şey fayda etmiyor.

• ghostweb kullanıcısına yanıt
    Sağolasın değerli yorumun için fiziksel bir durum olduğunu bende sanmıyorum tek çözüm dediğin xanan olsa gerek okuduğum yorumlarda da sıkça ismi geçen hap tabi paranoyak gibi dolaşmamak fazla kafaya takmamak da lazım panik atak krizim 3. kez ciddi gelişinde içimden gel gel istediğin kadar gel nasıl olsa ölüm riski yokmuş problem değil dediğimi biliyorum geldiği gibi yüz bulamadan gitti kıyamadığım o günden sonra sadece yokluyor birtürlü gelemedi tamamen ciddiye almaz oldum. Yalnız nefes konusunda aynı şeyi diyemiyorum tabi zaman ve ilaç ile tedavi şart gibi gözüküyor
  • hocam ben de anksiyete var. özellikle hastalık konusunda takıntılarım var. bu aralar ilaç değişimi gerçekleşti yeni bir ilaca başladım vs anksiyete o kadar arttı ki. ben de bütün vücutta kas seğirmeleri, batma tarzı garip acılar vs var. doktorların hepsi anksiyete diyor ama bir şeyler yanlış gibi geliyor bana. nefes açlığı yok bir tek o da arada bir geliyor çok kötü gerçekten. böyle hallerde alkole sarılıyorum o da 3-4 saatliğine nefes aldırıyor ama genele zarar... sonumuz hayır olsun.
    Bundan kurtulmanın tek yolu kafanızı dağıtacak bir aktivite bulmak tavsiyem oyun, spor, müzik, kitap okumak gibi aktivitelere yönelin arkadaşlarınızla vakit geçirin kafanıza takma olasılığınız düşecek ayrıca gereksiz yere radyasyondan uzak durun Geçmiş Olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cruaser2 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler 🙏 radyasyondan uzak durmamın ne gibi yararları vardır sizce benim durumumla dikkate alıp ona göre davranayım :)
  • Carpıntı antidepresan yada cok fazla ilac kullananlarda
    kafein alkolu abartanlarda
    kansızlık tiroıd sindirim problemi vsde gorulebilir.
    oncelikle bunlara dikkat gerekir.carpınti bas donmesi mide bulantisı hatta nefes darlıgı yapabilir.antiarıtmik gerekenlere dideral vasoxen beloc vs gibi ilaclar verilir ama gerekli deglilse verılmez.Bu kararlari doktorlar belirler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.