Şimdi Ara

Aşısız çocukların okula kaydı engellenmeli (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
1
Favori
29.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
319 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam konunun sahibi resmen asi yaptirmayan cocuk benim cocugumun sinifina girmesin demis. Ben bu hastaliklarin hepsini yasamis ve bagisiklik kazanmissam, cocugumun asi olmasini istememe hakkim, bu aşılara inanmama hakkim olamaz mi? Siz hic elini yakmadan atesin ne oldugunu ogrenen cocuk gordunuz mu? Ben cocugumun elini yakarak atesi ogrenmesini istiyor olamaz miyim? Bu size mntikli gelir gelmez saygi duyarim da, bu konunun ana fikri sacmadan daha sacma bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alvete

Bana bu isin mantigini anlatabilecek var mi acaba? Ben anlamakta gucluk cekiyorum. Asi nedir diyorum, viruslerin bakterilerin gucsuzlestirilerek vucuda verilmis hali cikiyor karsima. Bagisiklik sistemi aşıdaki virusu taniyip, nasil yok edecegini ogreniyor. Gercek virus bulastiginda, bu virus ilerlemeden vucut taniyip yok ediyor diyor.

Mesela ben kabakulak asisi olmadim. Kucukken kabakulak gecirdim ve vucudum bu hastaligi yenip dogal olarak bu viruse bagisiklik kazandi. Ben neden kabakulak aşısı olmak zorunda hissetmeliyim kendimi?
    Mesela siz su cicegi gecirmisseniz bir daha su cicegi gecirmiyorsunuz. Bagisiklik kazaniyorsunuz. Fakat vucudunuzdan tamamen atamiyorsunuz ve savunma sisteminiz coktugunde bu virus tekrar faaliyete gecip bu sefer zona hastlagina neden oluyor. Savunma sisteminiz cokmusse zaten asi da fayda etmez size. Ve ben zaten hastalaninca bagisiklik kazaniyorum. Kazanamazsam ölürüm zaten.
    Yeni dogan bebek belki bagisiklik sistemi gelismekte oldugu icin bazi asilar bebegin iyiligi icin yapilmalidir. Bence aşı zaten yapilmalidir. Bir hastaligi ilerlemeden durdurmak varken neden en agir halini yasayalim ki. Mantiklidir ama yok asi olmayani okula almasinlar falan, okul cagina gelmis cocuk ne hastaligi bulastiracak merak ediyorum. Su cicegi mi?, Kabakulak mi? Grip mi?
    Kabakulak aşısı olmaman imkansız. İlköğretim birinci sınıfta yapılır kabakulak aşısı.

Aşı olunmuşsa bağışıklık kazandın lafı boş. Aşılama sadece kişi ile değil toplum sağlığı ile de alakalıdır. Yukarıda da söyledim, toplum bağışıklığı denilen bir kavram var. Bunun sağlanması için aşılama oranının yüksek olması şart. Aşı yaptırmayanlar sadece kendilerinin değil toplumun sağlığı ile de oynuyorlar.

https://popsci.com.tr/asilanmayan-insanlar-toplum-bagisikligini-boyle-etkiliyor/amp/

• Aşı yapılmamış çocuk çevresine değil kendisine zararlıdır. O çocuk başkalarından hastalık kapıp ölebilir, sakat kalabilir. Bu durumda sorumlu ebeveyndir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alvete

Hocam konunun sahibi resmen asi yaptirmayan cocuk benim cocugumun sinifina girmesin demis. Ben bu hastaliklarin hepsini yasamis ve bagisiklik kazanmissam, cocugumun asi olmasini istememe hakkim, bu aşılara inanmama hakkim olamaz mi? Siz hic elini yakmadan atesin ne oldugunu ogrenen cocuk gordunuz mu? Ben cocugumun elini yakarak atesi ogrenmesini istiyor olamaz miyim? Bu size mntikli gelir gelmez saygi duyarim da, bu konunun ana fikri sacmadan daha sacma bence.
    sen kızamık olur atlatırsın belki..sonra da dersin ki işte aşı olmadan iyileştim.

oysa virüs gider beynine yerleşir 10 ila 30 yaş arası bi evrede uyanır ve seni felç eder sonrada öldürür...hastalığın adı sspe

kızamık aşısını tam bilmiyorum dönemlerini ama ilk aşı 1 yaşında sonraki de 7 yaşında oluyor sanırım.
    senin çocuğun diyelim ki kızamık geçiriyor ve bünyesine özgü bir şekilde hafif geçirdi ve atlattı ya da öyle sandın.

1 o virüs çocuğun beynine yerleşip uyku moduna geçip geçmediğini bilebilir misin?
    2 doktorun bunu tespit edebileceğini zannediyor musun ?
    3 peki bu okula gelen velilerden birinin 2 yaş altı bebeği olduğunu ve henüz kızamık aşısı olmadığını düşün bu bebeğe kızamık bulaşırsa ne olacak ?

yani o yüzden okul gibi toplu alanlarda kamu sağlığı ve kanunlar geçerlidir.ve bunlar ortak akıl ile alınan düzenlenen özgürlük alanlarını belirler.ben aşı yaptırmama özgürlüğümü kullanıyorum okula da benim çocuğum gidecek diyemezsin.
    bunu şey gibi düşün askere gitmeme özgürlüğümü kullanıyorum nasıl bunu devlete diyemiyorsan aşı da aynı mantık.
    bu ülkedeki kamu düzeni böyle. he sen gidersin ben bu toplumda yaşamayacağım devletin de kamu hizmetlerinden yararlanmayacağım dersin -göze alabilirsen- o ayrı.ama böyle saçma maceralara gerek var mı yok.

bir başka benzer olay da kuduz için de geçerli.aşıyı olmazsan ölürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 5 Şubat 2020; 0:19:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Tutarsız bir istek. Madem aşı sizi hastalıktan koruyor, o zaman sizin çocuğunuz korunuyor hastalıktan. Sorun?

Ama eğer aşıya guvenmiyorsaniz, o zaman neden aşı yaptiriyorsunuz? İnsanların özgürlük haklarını elinden alamazsınız. Vücudunuza hangi virüs enjekte ediliyor bilmediğimiz şu günlerde aşıdan kaçınmak bir haktır.
    O zaman nereye harcandığını bilmediğimiz vergilerimiz için de vergiden kaçınmak bir haktır diyebilir miyiz?
  • alvete A kullanıcısına yanıt
    Szin örneğe göre anlatacak olursak aşı yaptırmamak= çocuğun eline kibrit vermek.
    Siz elinizi yakarak öğrenmiş olabilirsiniz ama çocukların eline kibrit vermeye devam edersek bir başkası kendini, evi hatta bütün mahalleyi yakabilir.

• Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Neden imkansız olsun. Demek ki aşı yapıldığı gün gitmemişim okula ki gitmediğim başka aşı günleri de oldu. Onlar için ayrıca sağlık ocagına gitmem gerektiğini söylediler. Ebeveynlerimi de bir sabah işe giderken bir de akşam dönerken görebiliyorken, bu çocuğu saglık ocagına goturmelisiniz diyecek biri görememiş demek ki. 1 hafta boyunca doğru düzgün yemek yiyememiştim. Ki ayrıca doktor söyledi kabakulak oldugumu ve ilaç verdi. Kabakulak diye bir hastalıgın oldugunu doktor söylemeden önce bilmiyordum zaten.

30-40 kişilik sınıflarda ders görürdük ve ben hiç önemli bir hastalıgı olup da okula gelen birini görmedim. Benim tek gördüğüm bit problemi vardı. Benim görmemem herkesin görmediği anlamına nasıl gelmiyorsa başkalarının başına gelmesi de benim başıma geleceği anlamına gelmiyor. Herkes başkasının düşüncelerini eleştirebilir fakat emir niteliğinde konuşamaz.

Toplum sağlığı ile ilgili yazıyı da okudum ve yazıda sadece HIV’li insanlar veya kemoterapi tedavisi görenler için bir risk oluşturduğundan bahsediyor. Bu insanlar zaten bağışıklık sistemi çökmüş insanlar. Hastalığı ve virusu her yerden kapabilirler. Yerden havalanan bir tozdan bile kapabilir. Bunun için maske takıyorlar. Toplumun içinde ağır şartlara maruz kalmamaları gerektiğinin farkındalar. Yazının haklılık payı olabilir fakat düşük bir pay, evet sen kesinlikle haklısın diyecek netlikte bir düşünce olduğunu söyleyemem. Ayrıca verilerin gerçek olmadığı yazılmış.

• Aklınızı başınıza toplayın.
    Aşıyı sen mi üretiyorsun?Hayır.
    İçindeki maddeleri biliyormusun?Hayır.
    Hele şu zamanda Çindeki virüsü düşün.
    Adam sana aşı satıyorum diye virüs enjekte etse çok mu iyi olacak?
    O zaman ne yapıcaksın?

• Allah'ım az önce bir mesajı okudum, o nasıl bir mantıktı öyle, aman yarabbim. Bunlarla aynı ülkeyi paylaşmak nasıl bir kaderdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: neroavalon

Ben şimdi çocuk sahibi olsam mesela , el bebek gül bebek büyüt başında sabahla uykusuz kal üstüne titre ondan sonra okula suriyelilerin yanına gönder...

Yok abi kalsın ..ne evlenirim ne çocuk yaparım
    işte bu yüzden özel okullar patladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: symbolcu

Aklınızı başınıza toplayın.
    Aşıyı sen mi üretiyorsun?Hayır.
    İçindeki maddeleri biliyormusun?Hayır.
    Hele şu zamanda Çindeki virüsü düşün.
    Adam sana aşı satıyorum diye virüs enjekte etse çok mu iyi olacak?
    O zaman ne yapıcaksın?
    eee devletin görevi ne bu aşıları kendi üretse ya...ne işe yarıyor bu devlet?
  • İşte onu devlete soracan.
    Kendi aşımızı üretiyorken,üretmez hale getirdiler.
    Kendi aşımız olsa neden olmasın?

• quote:

Orijinalden alıntı: power-pc

eee devletin görevi ne bu aşıları kendi üretse ya...ne işe yarıyor bu devlet?

Alıntıları Göster
    üretiyordu zaten ..kapattı birileri
    blog.milliyet.com.tr
    Aşı üreten enstitü kapatıldı../Sağlık/milliyet blog
    http://blog.milliyet.com.tr/asi-ureten-enstitu-kapatildi--/Blog/?BlogNo=3051

• Çocuğa ne aşısı ? imama götürüp iki okutun bütün mikroplar'dan kurtulur

• neroavalon kullanıcısına yanıt
    Okuduğum bir yazıya göre kızamık aşısı sspe hastalıgını büyük oranda önlüyor diyor. Kesin bir sonuç vermiyor. Ayrıca aktif olmayan ya da sinire yerlemiş bir virüsün bulaşma ihtimali olduğunu sanmıyorum. Aşı olmayan insan yine kendi etkileniyor sonuç olarak. Mesela ben su çiçeği geçirmedim fakat su çiçeği virüsü vucudumda duruyor. Vucuttan atılamıyor, sspe benzer bir şekilde sinir köklerine yerleşiyor. Bağışıklığınız düştüğünde zona olarak yeniden aktif oluyor ve o zaman bulaşıcı bir hal alıyor. Aktif değilken bulaşma gibi bir ihtimali yok. Bu söylediklerim sizin haklılık payınız oldugu gerçeğini değiştiremez fakat sspe bir milyon çocukta bir görülen bir hastalık. Bakın insan değil sadece çocuk. Bunun nedenini bir çok şeye bağlayabilirsiniz. Yanlış doz aşıya bile bulabilirsiniz.
    Bir insanın sonunda öleceğini bildiği bir aşıyı yaptırmama ihtimali var mı ? Mesela kızamık aşısı tartılabilir. Kesin haklı kimdir diyebilir miyiz? Bir milyon çocukta bir olan bir hastalık tezini alıp karşına çıkan bir profesör gayette göstereceği belgelerle başka nedenlere yorumlayabilir. Ama kuduz aşısını tartışamazsın. Kuduz aşısının karşısında yadsınamaz bir gerçek var ve ben bu işin sonunda burdayım diyor. Kuduz aşısı bambaşka bir aşı. Sana bu viruse karşı nasıl savunma yapacagını ogretmiyor, senin için savaşıyor. Panzehir bir nevi.
    Mesela kuduz aşısını bir kere yaptıktan sonra ömür boyunca korusa ve yapılması zorunlu olsa kimsenin karşı koyacağını sanmıyorum. Çünkü sonucuna şüpheyle yaklaşılmayacak kadar açık. Fakat sonucu tartışılabilir aşıları zorla yaptırmayı uygun bulmuyorum. Mesela kimse bana zorla su çiçeği, kabakulak aşısı yaptıramamalı. Kişisel olarak çocuklarıma yapar mıyım? Yaparım. Ama zorla olmamalı.

Devleti Kabul etmezsem yalnız benim gözümde devletin toprak satma yetkisi de yok demektir. Dünya devletin de değil bazıinsanların da değil tüm insanlarındır. Ortak maldır. Sen parasını verdiğin için 5 yıl 10 yıl sonra doğacak ya da hali hazırda dünyada olan insanların ortak malının sahibi olamazsın. Hani dünyada satın alacak toprak kalmasaydı ve sayımız çok olsaydı göze alırdım da şu anda totom yemiyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 5 Şubat 2020; 3:1:30 >

• Khal-Drogba K kullanıcısına yanıt
    Hocam demek istediğim bir çocugu ateşe ya da sıcaga yaklastırın istediğiniz kadar sıcak,üff,püff,yanarsın deyin. O çocuk sıcak caydanlıga elini değdirmeden dediğinizi anlamayacaktır. Eli değip canı yandıktan sonra siz üff deyince kaçacaktır artık. Bazen öğrenme yolu budur. Böyle öğrenmiş bir ebeveyn de ben böyle gördüm, böyle öğrendim, böyle büyüdüm. Çocugum da benim gibi büyüyecek. Bana,babama,dedeme,onun babasına bir şey olmadı da şimdi doktorlar konuşunca mı çocuklarıma bir şey olacak diye düşünemezler mi? dedim.
  • Aşı saçma ya. Kızamıktan çiçekten kimse ölmez. Çok aşırı fakirler belki ölebilir.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom. -- 18 Aralık 2020; 9:42:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6341 6 kullanıcısına yanıt
    Hayır aykırı değildir. Özgürlük sonsuz değildir eğer siz aşı olmuyorum diyerek halk sağlığını tehlikeye atıyorsanız bunun adı özgürlük değildir. Bu noktada devlet gerekirse zorla halk sağlığını tehlikeye atan kişilere müdahale etmelidir.

• Kimse çocuğunun vücuduna ne idüğü belirsiz şeyleri sokmak zorunda değil!
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.