Şimdi Ara

Aşk büyüsü yapmak dinden çıkarmıyormuş gönül rahatlığıyla büyü yapın ve sevdiğiniz kızı alın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben de amelde Hanefilik mezhebine mensubum. Mu'tezile alimleri de amelde genellikle Hanefilik mezhebine mensupturlar. Ebû'l-Huzeyl el-Allâf ve Nazzâm bunun erken örnekleridir.

Sırf bunu okuyan insanları yanlış yönlendirme diye yazıyorum. Tamamen yanlış bilgi. Mu'tezile hiçbir zaman Hanefi mezhebiyle birlikte anılmaz. Kadı Abdulcabbar'ın Şafii olması istisnası hariç Ehl-i Sünnet mezhepleri bütün kaynaklarda daima Hanefi, Şafii, Maliki ve Hanbeli ile bağlantılıdır. el-Allaf ve Nazzam da Hanefi fakihi olarak kabul edilmez. Hiçbir önemli kelam ve mezhepler eserlerinde de böyle bilgi yoktur. İtikatta Mu'tezile'yi amelde Hanefiliği takip eden itikadi mezhep Zeydiliktir.

Hatta Diyanet'in kaynağı ile kanıtlayayım:
    Tarih boyunca selef-i sâlihînin yolunu takip eden geniş Müslüman kitlelerin mensubu bulunduğu Eşarîlik ve Matüridîlik gibi itikadî mezhepler ile Hanefîlik, Malikîlik, Şafîilik ve Hanbelîlik gibi amelî/fıkhî mezhepler, Ehl-i Sünneti temsil edegelmiştir. - Din İşleri Yüksek Kurulu

Görüldüğü üzere sayılan mezheplerin içinde Mu'tezile'ye yer verilmemiştir. Eğer bu şahsın iddia ettiği gibi ameli mezheplerden Hanefilik ve itikadi mezhep olan Mu'tezile birbirini temsil etseydi, söz konusu Diyanet kaynağında yer verilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cinler geleceği bilemez. Allah'ın izni dışında kimse gaybı bilemez. O işin aslı da linkte var, ayetle sabittir. Cinler yarım yamalak, yalan yanlış bilgileri insanlara aktarırlar. Hatta bunları yaparken insanlarla eğlendiklerine dair rivayetler de vardır. O nedenle falcıların, büyücülerin kendilerini cinlerin elinde oyuncak ettiği söylenir. Siz bizi kafirlerin fal, büyü gibi şeylere bakış açısıyla itham edip oradan yürüyorsunuz. Hiçbir mümin onlar gibi bakmaz, yani kimse onlara olağanüstülük, gaybı bilmek vs atfetmiyor. O yüzden size farklı görüşleri de inceleyin demiştim.

Ayrıca size materyalist demiyorum, akılcılık diyerek takip ettiğiniz bakış açınız sizi maneviyat konusunda materyalistlerle aynı noktaya sürüklüyor. Bunu maneviyat konusu için diyorum. Bazı şeyleri kabul edip bazılarını kabul etmemek izahat noktasında insanı çıkmaza sürükler. Haliyle materyalistlerle tartışmaya girseniz bi noktadan sonra sizi ikna edebilecek seviyeye gelebilirler. Ben aktardıklarınızdan bunu gördüm.

sorularla islamiyet
    Meleklerin konuşmalarını, cinlerin duyup kâhinlere haber verdiklerine dair ayet ve hadis var mıdır? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/meleklerin-konusmalarini-cinlerin-duyup-kahinlere-haber-verdiklerine-dair-ayet-ve-hadis-var-midir

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Bu var olan bir şeye yok diyen, ne dediğini bilmez şahsa göre o zaman haşa İslam alimlerinin çoğunluğu şirke düşüyor.

Mutezile anlayışı büyü, nazar, falcılık vs konularında bizi kafirlerle aynı bakışa sahipmişiz gibi görüyor heralde hocam. Ben arkadaşın yazdıklarından bunu anlıyorum. Sürekli bi şirk ithamı var. Hangi mümin cinlerin, falcıların, büyücülerin gaybı bildiğini, olağanüstülük sahibi olduğunu iddia edebilir ki? Diyecek söz yok...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.