Şimdi Ara

Askerde Alt-Üst Devre Olayı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Askereliğini tamamlamış olan abilerim ve askerlikten döneli 2-3 yıl olmuş kardeşlerim bu askerdeki alt-üst devre olayı nedir ? Heryerde bu olay geçerli mi ? Kendimizi ezdirmemek için yapılacak birşeyler var mı ? Bu konuya bir açıklık getirebilir misiniz ? Herkesin ağzından duyuyorum yok "Torun ötmesin borun " bilmem ne çok apaçi tarzı hareketler olduguna inanıyorum ... Bende bu kasım 93/4 gittiğim için aha geçmiş olsun son tertipsin bilmem ne laf yapıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalgücü

Askereliğini tamamlamış olan abilerim ve askerlikten döneli 2-3 yıl olmuş kardeşlerim bu askerdeki alt-üst devre olayı nedir ? Heryerde bu olay geçerli mi ? Kendimizi ezdirmemek için yapılacak birşeyler var mı ? Bu konuya bir açıklık getirebilir misiniz ? Herkesin ağzından duyuyorum yok "Torun ötmesin borun " bilmem ne çok apaçi tarzı hareketler olduguna inanıyorum ... Bende bu kasım 93/4 gittiğim için aha geçmiş olsun son tertipsin bilmem ne laf yapıyorlar

Bayabi eziyorlar her komutandan korkar hale geliyon ben kısa dönem gittim ama öyle tasilliymiş okumuş diye bakmıyolar.Yapmadığım iş kalmadı bulaşıkçılık çaycılık temizlik mıntıka değil günde istisnasız 2 nöbet belime kadar gelen çimenleri elle yorma bu işleri yaptık ezilerek bide her zaman üst altı ezer 2*2=4

• Forum degil orasi la asker ocagi alt devreysen cekeceksin mecbur yoksa ust devreler rahat edemez sende ayni sekilde ustdevre olunca rahat edeceksin bir nevi gorev degisimi olarak bak olaya tertipcilikden bahsediyorum tabi ben komutanlarin ne diyorsa o askerlik bitene kadar degismez 18 ay rutbeciliginde tertipciliginde kralini yasadim bitiyor sonucda takilma hatta ozluyorsun bile gun geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: visivo

Forum degil orasi la asker ocagi alt devreysen cekeceksin mecbur yoksa ust devreler rahat edemez sende ayni sekilde ustdevre olunca rahat edeceksin bir nevi gorev degisimi olarak bak olaya tertipcilikden bahsediyorum tabi ben komutanlarin ne diyorsa o askerlik bitene kadar degismez 18 ay rutbeciliginde tertipciliginde kralini yasadim bitiyor sonucda takilma hatta ozluyorsun bile gun geliyor

Hazmedilir bir olay değil ama yapacak birşey yok , kural ve düzen neyi gerektiriyorsa gereğini yapıcaz artık sağolun cevaplarınız için

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalgücü

quote:

Orijinalden alıntı: visivo

Forum degil orasi la asker ocagi alt devreysen cekeceksin mecbur yoksa ust devreler rahat edemez sende ayni sekilde ustdevre olunca rahat edeceksin bir nevi gorev degisimi olarak bak olaya tertipcilikden bahsediyorum tabi ben komutanlarin ne diyorsa o askerlik bitene kadar degismez 18 ay rutbeciliginde tertipciliginde kralini yasadim bitiyor sonucda takilma hatta ozluyorsun bile gun geliyor

Hazmedilir bir olay değil ama yapacak birşey yok , kural ve düzen neyi gerektiriyorsa gereğini yapıcaz artık sağolun cevaplarınız için

Sonucda birinin karavaniyi temizligi yapmasi gerekiyor nobeti tutmasi gerekiyor bunuda ilk gelen yapmak zorunda hazmetmek evet zor ama vatan borcu olarak bak birilerine hizmet olarak degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kartalgücü kullanıcısına yanıt
    Yok öyle dostum devrecilik falan. Ben Jandarma-Komando olarak yaptığım için çok üs bölgesi, karakol, cezaevleri vs yerleri gezdim sadece 1 tane cezaevinde devrecilik var diyorlardı. Onun haricinde hiçbir yerde karşılaşmadım. Ama bulunduğun yerdeki bölük komutanı veya karakol komutanı her ne denk gelirse onlarında tutumu önemlidir ama %99 oranında devrecilik olayına karşılar diyebilirim ki zaten suç teşkil ediyor. çünkü hepiniz er veya erbaşsınız. Var olan düzen şudurSIRACILIK. Yani en alt devre sensin bulaşıkları yıkarsın mıntıka yaparsın, senin bir üst devrene farklı bir görev düşer diğer 2 üstüne yani kepaltı ve tezkereci diye tabir edilen devreler genelde rahattır hiçbir işe karışmaz çünkü onlarda senin gibi alt devrelik dönemlerinde yapmıştır. sıraclık bu bakımdan çok iyi çnkü 3 ay yapıyorsun mıntıkanı sonra rahatsın. kendini ezdirip ezdirmeme konusu tamamiyle senin karakterinle alakalı bir şey. lakayvt gevşek bir karakter olursan ezilirsin. Ciddi, fazla konuşmayan görevi neyse yerine getiren kişiler ezilmez aksine kayırılır üst devreler tarafından. Zaten bu olaylar usta birliğinde gerçekleşecek olaylar. Sen 4 celbinde gidebilirsin sorun yok 1 de gitsen senden üstte 3 tane devre olacak celplerin bir önemi yok bu konuda kafan rahat olsun. ben 90-3 olarak yaptım bitti kurtuldum şükür sen kafanı meşgul etme bu gibi sıkıntılı düşüncelerle yine merak ettiğin bir şey olursa sorabilirsin şimdiden hayırlı tezkereler :)

• kıcını bile sildiriyorlar.tuvalete su dokmuyor.pisligini sana temizletiyor.cok acaip seyler oluyor.sende ust devre olunca sende yaptırırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.