Şimdi Ara

Askerde çavuş olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
21.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar, hayırlı geceler. Ağustos'da nasipse askerim ve askerliğini yapmış abilerime bir kaç sorum olacak müsadenizle :) Acemiliğim Isparta 40.piyade alayına çıktı ve lise mezunuyum, sülüs kağıdım da avcı p 0001 manga k çavuşu yazıyor sorum şu kesin olarak çavuş olabilir miyim ? çünkü çok istiyorum :) diyelim çavuş olamam kesin olarak onbaşı olur muyum ? ve son sorum da şu, diyelim onbaşı yada çavuş oldum ikisinede devrecilik/sıracılık yapabilirler mi usta birliğin de ? şimdiden teşekkür ediyorum hepinize.

• Manga komutanı çavuş oluyor, timin geri kalanındaki personele de usta birliğinde hal-i ruhiyetine göre onbaşı rütbesi veriliyor.Fakat bu devrecilik yapılması için engel teşkil etmiyor.Eğer gittiğin karakol komutanı devreciliği destekliyorsa yapacak şikayet edecek pek birşey yok.Ama yinede çavuş olduğun için sorumlulukların biraz daha fazla olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: başaran

Manga komutanı çavuş oluyor, timin geri kalanındaki personele de usta birliğinde hal-i ruhiyetine göre onbaşı rütbesi veriliyor.Fakat bu devrecilik yapılması için engel teşkil etmiyor.Eğer gittiğin karakol komutanı devreciliği destekliyorsa yapacak şikayet edecek pek birşey yok.Ama yinede çavuş olduğun için sorumlulukların biraz daha fazla olacaktır.

Çok teşekkürler başaran abi, peki manga komutanı çavuş olmam kesin mi abi ? çok sevinçliyim o yüzden soruyorum :) biliyorum hayalimde ki gibi bir şey olmayacak ama yinede istiyorum 1 senede olsa bu sıfatı. :)
  • Hayalin ise uzman çavuş olarakta kalabilirsin askerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sheitani

Hayalin ise uzman çavuş olarakta kalabilirsin askerde.

Evet bunu bende düşünüyorum ama önce gidip o ortamı görmek ve bunu başarıp başaramayacağımı anlamak istiyorum, hayırlısı olsun. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: skart

quote:

Evet bunu bende düşünüyorum ama önce gidip o ortamı görmek ve bunu başarıp başaramayacağımı anlamak istiyorum, hayırlısı olsun. :)

Valla arkadaşım Diyarbakır'da yaptı askerliği ve duyduğuma göre uzman çavuş olarak kalmış. Herşey gönlünüzce olsun.

• quote:

quote:

quote:

Valla arkadaşım Diyarbakır'da yaptı askerliği ve duyduğuma göre uzman çavuş olarak kalmış. Herşey gönlünüzce olsun.

Çok teşekkürler sizinde öyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASKERDE ISHAL OLMAK
    11 yıl önce açıldı
    Askerde kalmak
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Manga komutanı çavuş oluyor, timin geri kalanındaki personele de usta birliğinde hal-i ruhiyetine göre onbaşı rütbesi veriliyor.Fakat bu devrecilik yapılması için engel teşkil etmiyor.Eğer gittiğin karakol komutanı devreciliği destekliyorsa yapacak şikayet edecek pek birşey yok.Ama yinede çavuş olduğun için sorumlulukların biraz daha fazla olacaktır.

Çok teşekkürler başaran abi, peki manga komutanı çavuş olmam kesin mi abi ? çok sevinçliyim o yüzden soruyorum :) biliyorum hayalimde ki gibi bir şey olmayacak ama yinede istiyorum 1 senede olsa bu sıfatı. :)

Çavuş rütbesi usta birliğinde geliyor bir kaç ay sonra dediğim gibi manga komutanları çavuş olmak zorunda.

Onbaşı rütbesi ise mangadaki herhangi bir adama verilebilir.Piyade de manga 9 kişiden oluşuyor 1 manga komutanı 2 tim komutanı 2 avcı eri 2 makineli tüfek nişancısı ve 2 nişancı yardımcısı.

Mesela onbaşı rütbesi tim komutanına değil de benim yardımcıma verildi.

Bu arada fazla hayal kurma, çünkü son ana kadar ne olacağı belli olmuyor.Mesela benim sülüsümde p101 avcı eri yazıyordu fakat teslim olduktan sonra acemi birliğine Mg3 makineli tüfek nişancısı yaptılar.

• quote:

quote:

quote:

Çavuş rütbesi usta birliğinde geliyor bir kaç ay sonra dediğim gibi manga komutanları çavuş olmak zorunda.

Onbaşı rütbesi ise mangadaki herhangi bir adama verilebilir.Piyade de manga 9 kişiden oluşuyor 1 manga komutanı 2 tim komutanı 2 avcı eri 2 makineli tüfek nişancısı ve 2 nişancı yardımcısı.

Bu arada fazla hayal kurma, çünkü son ana kadar ne olacağı belli olmuyor.Mesela benim sülüsümde p101 avcı eri yazıyordu fakat teslim olduktan sonra acemi birliğine Mg3 makineli tüfek nişancısı yaptılar.

Anladım abi kusura bakma çok soru sordum ama bir şey daha soracağım müsadenle, bunu komutanlar mı belirliyor abi ? yani örnek veriyorum komutana gidip düzgün bir dille çavuş olmak istediğimizi söylesek tersler mi :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım abi kusura bakma çok soru sordum ama bir şey daha soracağım müsadenle, bunu komutanlar mı belirliyor abi ? yani örnek veriyorum komutana gidip düzgün bir dille çavuş olmak istediğimizi söylesek tersler mi :)

Kardeşim askerlik her yerde bir değil o an karşılaşacağın insanlara ve o içinde bulunduğun birliğe göre farklılık gösterir, sadece genel kural ve nizamlar birdir fakat heryerde durum farklıdır o yüzden çok kafanı kurcalamak istemiyorum zaten yaşayıp görmeden anlayamaz kimse o ortamı.

Senin eğitim durumuna göre sistem otomatik belirler zaten görevini, ne yazıyor sülüsünde? Piyade manga komutan çavuşu yazıyor değil mi, tamam senin görevin bellidir.

Fakat sen diyelim ki arıza bir tipsin verilen emirleri yerine getirmiyorsun veya kurallara ve nizamlara uyumuyorsun işte ozaman o rütbe sana değil başkasına verilir.

Ya da o an başka bir yerde eksiklik vardır seni eksik olan bir yere yerleştirirler orada kaynar gidersin yani hiç belli olmaz.

Ama senin sülüsünde piyade manga komutan çavuşu yazıyorsa yüzde seksen yüzde doksan sen çavuş olacaksın zaten.Bu diğer söylediklerim bir ihtimal.

Bu arada hiçbiryerde gidip de ben çavus olmak istiyorum diyeni çavuş yapmazlar, komutanlar karar veriyor.Senin haberin bile olmuyor.

Mesela adam sabah nöbete gitmek için kalkıyor fakat diyorlarki sen artık nöbete gitmeyeceksin şoför yaptık seni diyorlar.Yani ne desem boş anlıyor musun..

Özetle, gideceksin göreceksin ve kaderinde kısmetinde ne varsa onu yaşayacaksın.

• Hocam Merhaba ,

Eskiden Çavuş oldunmu bile er tarafından saygı olurmuş şimdi pek tınlanmıyor bu Onbaşı Çavuş rütbeleri doğrumu ?
  • Acemiliği ıspartada yaptım 2009 da. 25 kişilik tim oluyor orada herkes sıradan asker çavuş vs olmuyor. Usta birliğinde çavuş onbaşı oluyorsun. Zaten 25 kişinin 15'i çavuş 9 kişisi onbaşı 1 kişisi er oluyor

Çavuşluk onbaşılık takma kafana onlar sökmez sıracılık önemli askerde. Doğuda 3-5 lira fazla alıyor çavuşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

Hocam Merhaba ,

Eskiden Çavuş oldunmu bile er tarafından saygı olurmuş şimdi pek tınlanmıyor bu Onbaşı Çavuş rütbeleri doğrumu ?

Onbaşını rütbeli personel yetki vermedikçe takan yok ama çavuşun sözü geçiyor özellikle karakol çavuşu olarak seçilen kişi herkesden sorumlu oluyor ve bir iş eksik yapılırsa ( yiyorsa yapma :) ) ismini gidip karakol komutanına veya takim astsubayına veriyor.Ondan sonra ayıkla pirincin taşını.

Bilmiyorum belki bölgeden bölgeye farklılık gösteriyor olabilir ben hudut da görev yaptığım için bizde tim komutanının bile sözü geçiyordu yani öyle sallama gibi bir durum yoktu.

• Yavaş takmasınlar Çavuşu sonra saçları başları dağılmasın,

Elbette yerine göre değişebilir fakat Çavuşu takmama gibi bir lüksleri yok genelde. Ben Karakol Çavuşuydum, eğitimi bile ben veriyordum. Nöbet değişimi vs. her şey benden sorumluydu. Sabah eğitimde yat dersin yatar kalk dersin kalkar, hadi kalkmasın bakalım isterse?

Fakat bu demek değildir ki arkadaşlarımızın canına okuyacağız, ego yapacağız. Oradaki insanlar dostların olacak sonuçta, sadece sen takmazlar diyenlere pek aldırma. Onbaşı değil ama Çavuş genelde "seve seve" takılır.

Edit: Gerçi biz J.Komandoyduk sen piyadeymişsin, belki farklıdır piyadelerde bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Revan -- 18 Temmuz 2017; 5:52:30 >
  • Askerde çavuştum. Acemi bölüğüydü bizimki. 500 Tane acemi gelirdi. Komutamın demek zorundalar. Acemi olunca her türlü işi acemiler yapar, çavuş başlarında durur. Sorumluluk fazladır. Özellikle kırmızı kolluğu takınca bölük senden sorulur dolayısıyla vukuat olursa sana girme ihtimali de artar.
  • Benim de acemi birliğim Isparta ve terörle mücadele eğitim ve tatbikat merkez komutanlığı/ komando eğitim alayı yazıyor.

Sınıfında da komando telsiz operasyon çavuşu denmiş.. Bunlar daha sonra gidince değişebilir mi yoksa aynen böyle mi olacağız ?

• Hergün tokatlıyor çavuşlar ben olmak istemezdim açıkçası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelen geçen tokatlar hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirli tezkereler hocam sağ salim gidip dönersiniz inşallah

• Hocam çavuşu çok tokatlıyorlar diye duydum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.