Şimdi Ara

^^^ Askerde Hangi Gorevlere Talip Olalim? Hangilerinden Kacalim? ^^^ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
44.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazıcı olmak ile ilgili şunları okumanızı tavsiye ederim, ayrıca yerine göre ve yazıcısı olduğunuz bölüme göre tamamen değişken bir durumdur.
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=askerde+yaz%C4%B1c%C4%B1+olmak&i=20489046

bunun dışında, nizamiye görevlisi, gece a.m.m, revir çavuşu, kantinci, komutan haberciliği, silahlık sorumlusu olmak benim askerlik yaptığım yer için oldukça rahat ettiren işlerdi. ama burada yazılanlar hep afaki kalacak şeyler olur askerlik gittiğinizde de anlayacağınız üzere çok büyük oranda şans işidir.

• Bwnim anlayamadigim 335 ler forumda cirit atiyor.. bu nasil oluyor? Ben askerde net yok zannediyordum? isteyen girebiliyormu yoksa sizler yazisi felanmisiniz?
  • Arkadaş genelde kimin ne yapacağına komutan karar veriyor, tabii uzman çavuşların ve astsubayların fikrini alarak. Ve sivil hayatta yaptığınız işe göre alakasız işlere verebilirler (Bu hem kısa, hem de uzun dönemler için de aynı). Ama muhakkak bir işle meşgul olun, yoksa benim gibi her işe koşarsınız. Benim belli bir işim olmadığı için yeri geldi nizamiyeye baktım (Kafayı yiyordum), nöbetçi çavuş oldum, amm gündüz çavuşu oldum, vs. Askerlik yaptığım bölükte genelde muhasebecileri yazıhaneye koyuyorlardı. Olabiliyorsanız, mutlaka revirci olun, bütün gün tugay reviri ya da askeri hastanelere gider gelirsiniz, yeterli adam varsa gece de nöbetiniz olmaz. Genelde şoförleri elektrikçi, tesisatçı, lastikçi, rot balansçı, bilgisayar tamircisi (Kısaca branşı farketmez, sürücüleri tamircilerden seçiyorlar) olanlardan seçiyorlar. Bi de komutan zaten sizi odasına çağırıp, size sivil hayatta ne iş yaptığınızı ya da ne mezunu olduğunuzu sorup kafasına göre size iş veriyor. Bence gidin koğuşçu olun, adamlar 05.00 - 19:00 arası koğuşta oturup gazete kitap okuyor, adamlarda ne nöbet ne spor ne eğitim hiçbirşey görmüyorlar.

• hiçbir göreve talip olma, her görevden kaç askerde altın kural
  • yaa bu görev işide biraz şans herhalde psikopat komutanın yazıcısı olmakta adamı yıldırır herhalde
  • Ben revir de ne iş yapılır ?
  • Revirci revire çıkacak kişilerin kaydı tutulur (Tertibi, adı, şikayeti), muayeneye götürülür, reçetesi olanlara ilaçlarını verir (İlaç dolabının anahtarı revircide olur), sevk olanları hastaneye götürür, gece rahatsızlananları hastaneye götürür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bullitt68

Revirci revire çıkacak kişilerin kaydı tutulur (Tertibi, adı, şikayeti), muayeneye götürülür, reçetesi olanlara ilaçlarını verir (İlaç dolabının anahtarı revircide olur), sevk olanları hastaneye götürür, gece rahatsızlananları hastaneye götürür.

gerçekten iyimiş
  • revirci
    dış posta
    bunlar fena değildir

çavuş olmayın, ağlarsınız
    ben nizamiye gececisiydim
    nizamiyede 3 kişi gece takılıyorduk bilgisayarda film izliyorduk
    zaten akşam 11den sonra gelen giden olmuyordu
    böyle bir görev varsa almaya bakın ama muhtemelen size sormadan verecekler görevi
  • A.M.M. olmayın

Kazancı, Revirci, S4 İkmal Yazıcılığı bunlar iyidir.
  • senin isteğini kimse sormaz.. ilk gittiğinde acemi birliğinden sonra bakarlar ihtiyaç ne, sonra bir de adamları dizerler bakarlar şöyle bi (sivildeki işini sorarlar ihtiyaçları varsa) ona göre görevlendirirler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fehka

senin isteğini kimse sormaz.. ilk gittiğinde acemi birliğinden sonra bakarlar ihtiyaç ne, sonra bir de adamları dizerler bakarlar şöyle bi (sivildeki işini sorarlar ihtiyaçları varsa) ona göre görevlendirirler...

şansa artık
  • Ben eğitim çavuşu olmak istiyorum :D
  • ne olursanız olun bırsey olun ama.
    bır baltaya sap olmamak gercekten kotu.
    yazıcı olmaz kısa donemden olmayında zaten. nobetlerı yazana az sovmezler kımseye begendıremezsın. gece sabaha kadar kulakların cınlar.
    genelde sormazlar ıhtıyaca bakar. ama bellı krıterler vardır yınede.
    ziraat muhendısıysen genelde bahcıvan bası yaparlar. yerıne gore ıyı yerıne gore kotudur. benım arkadasım gece uyurdu gunduzde uyurdu.
    klavyeler q klavyedır bu arada. AMM adı ustunde hazır kıta gece bırı seslı osursa ne olduguna bakmaya kosarsın. onun dısında bır ısı yoktur. pek sevılmez.
    iyi olanlara gelelım
    kazancı ıyıdır kısın kebaptır. sıcaktasın her daım. ihtiyaca gore belkı gunde bır nobet tuttururlar. belkı oda olmaz.
    habercı : komutan postası. komutan ıyıyse kebap kotuyse berbat ıstır. ben habercıydım kral gıbıydım mesela. nobetı ıyı saate yazdırırsın yada hıc olmaz ıhtıyac belırler bunu. benım kom. ustegmendı. son zamanlara dogru cok bunalınca stres carsısı bıle yazdırırdım kendıme cık 3-4 saat dolas gel carsısı. tum eğitimlere katıldım herseyı oğrendım bır asker askerlıgı boyunca 10-20 mermı sıkar herhaldee 300-400 atmıslıgım var. ama hala cs de kotuyum:P
    revir: askerde ıken hayallerımın meslegı. burada gorevlı olup da sıkayet edenı gormedım. capraz nobet yok. soğukta nobet yok. nobeti olsa bıle revır ıcınde sıcak yerde cay kahve eslıgınde olur. cep telefonunu en ıyı burada gızlersın. kıyafetın herzaman rahattır. atıs talımlerıne gıdersın sansın varsa sende bır ıkı mermı sıkarsın. toplu askerı hastane gıdıslerınde hasta askerlerın basında gıder gelırsın. hastaneye teslım edersın aksam teslım alırsın arada gezersın. hastane askerı oldugu ıcın kımse kaybolmaz. tek sorumlulugun onları sağ salım goturup getırmek 10 goturup 8 kısı gerı gelmeyecen.
    simdilik aklıma gelen bunlar
    bırde eğitim çavusu olmak ısteyen arkadasım bızde arkamızdan gelenı eğittik ama pek tavsıye etmem zor ıstır. ben varım dersen tavsıyem sporun atısın ıyı olacak dısıplının cok ıyı olacak gorevlerını tam yaparsan erken terhız bıle alırsın benım 5 gun erken terhısım vardı mesela...tavsıyemdır. askerde erken terhıs almak sıvıldekı pıyongadan araba kazanmaya benzer havası da coktur. pesınden kosanıda.

• Komutan beni çağırıp mesleğimi sorduğunda Gıda Mühendisi diyecegim. Ve direkman mutfağa-yemekhaneye veya depoya mı yollanacağım ?
  • hayır oyle kesın bırsey yok.
    bızım orda paşa vardı ve paşanın çiçekleritabi çiçekler önemli gelen giden bitmediğinden görünüm önem arz ediyor.
    o yuzden o cocuk dırek bahcıvan bası oldu.
    bakkalı olan arkadası da revıre verdıler ne alaka deıl mı.
    biraz sans işi biraz da ihtiyac varmı ona bakar.
    pekala kı mutfak cavusu yapabılırler bence ıyıdır de yanı. yemegı sen yapmayacaksın basında olacaksın
    idareci olacaksın. yapılacaklar lıstelerı malıyet tabloları. belkıde bunlarla ugrasırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzyouz

jandarmaydım .. en iyisi bence santral .. tüm gün odadasın ama ne nöbet ne spor ne de baska birşey ... süpermiş

Kısa dönemleri santralci yapıyorlarmıydı? bizde yoktu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

kurye

işte ona katılıyorum. Haftanın en az 3 günü çarşıdasın..... en rahat görev...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serenityatlast

Ben eğitim çavuşu olmak istiyorum :D

eğitimleri bizde uzman çavuşlar veriyordu. er olarak eğtiim çavuşu diye bir şey yoktu
  • eğitim çavuşu olmayın da ne olursanız olun .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.