Şimdi Ara

^^^ Askerde Hangi Gorevlere Talip Olalim? Hangilerinden Kacalim? ^^^ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
44.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • KSD J.Er olarak yaptığım askerlik hayatımda yapmadığım az iş kaldı. :D

İlk gittim acemilikte Yemekhane sorumlusu yaptılar.

Ustada Gece santralciliği yaptım (Güzeldir lakin çok sıkılırsın)

Gece çavuşluğu yaptım (Sakin bir yerdeysen kebap, değilsen zor)

Silahlık çavuşluğu yaptım ( Aynı zamanda koğuşçu da deniyor, yan gel yat osman, en kralı bu)

Revircilik yaptım (Çok tripli iş kaçın)

Arama noktası çavuşluğu yaptım (Bizde 24 saat arama noktasına gidiordur 24 saat yatıyordun, sıkıntılı ama karakolu sevmiyorum diyorsan yapılır)

Yazıcılık yaptım (Jandarmada yazıcılık adamı bayar ben söylim, hele aksiyon fazla yerdeysen hayatından bezebilirsin. Bir yığın asayiş evrağı, yok kaçakcılık evrağı, yok savcılık bilmem neleri gecenin körü kaldırıp dosya buldururlar, sabaha kadar ay sonu miatlılarını yetiştiricem diye uykusuz kalırsın. Nöbetleri de sen yazarsın. Zor yani ama şafak 3-5 atar vakit çabuk geçer kafan sürekli meşgul olur)

Jandarma olursanız; ben terhis olduktan sonra yeni bildiri geldimi bilmem ama isteğiniz harici herhangi bir göreve gönderilemez KSD ler. Per.Loj. yazıcısı ile kanka olun sorun yeni bildiri gelmişmi bu yönde. Muhtemelen gelmemiştir benim dediğim gibidir, karakoldan çıkmadan bitirebilirsiniz askerliğinizi. Ama tavsiye etmem, çıkın arada devriyelere güzel oluyor.

• Ben s4 depocusuydum =) sizin gibi yeni gelen askerlerin giyindiği deponun sorumluluğu bendeydi... 3000 askeri giyindiriyorduk biz uzun dönemlerin geldiği zamanlarda... çok rahattım ama işte uzun dönemler gelirken çok yorucu oluyordu. her hafta bot değiştirdim, bir giydiğim çorabı, atleti bir daha giymedim sürekli yeni şapka alıyordum kendime, parkamı falan kafama göre değiştiriyordum..
  • şırnak silopi'de ani müdahale kuvvet çavuşu olarak yaptım askerliği.(A.M.M çavuşu) Sürekli elinde telsiz üstünde 5 full şarjör ve 12 saat g3 ileydik.Kulelere her hangi bir saldırı olduğunda ilk müdahale edecek mangaydık ve oranın çavuşluğunu verdiler.Allahtan benim 5 ayımda bir olay olmadı.Tatbikat veriyorlardı sürekli teyakkuz halindesin ordan oraya koşturup duruyorsun ama askerde çekilebilecek en güzel fotoları çektirebilrsin :)
  • Bakımcı çıkmış bana bu ne iş yapar, nasıldır?
  • eğitim çavuşu olmamak için elinizden geleni yapın ben amasyada yaptim gündüz acemilerle eğitim alaninda ve her gece nöbette geçen 5 a buçuk ay kolay değil.
  • peki arkadaşlar nisanda kısa dönem gideceğim ben itfaiyeciyim itfaiyeci olmamın bana bir faydası olur mu askerde
  • askerde ya kantinci ya depocu yada çaycı olacaksın en iyisi depocu sana herkes muhtaç oluyor
  • Valla vizite çavuşu olarak yaptım 10 numero askerlikti :D

Yazıcı olunmaz. Hem nobet hem defterler cok canını yakar.
    Gece silahçısı,koguscusu, gece nobbet devriyecisi imba işlerdi. Gündür devriye gene bir nebze iyi ama revircinin tadıdından yenmez :D
  • en iyi yatış Rehberlik Danışma Merkezi'dir
  • Kaçma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum, bu işler düşeceğin Alaya, Tugaya, Bölüğe ve bağlı olduğun komutana göre çok değişkenlik gösterebilir.
  • Gece santrali en güzeli. Bütün gece odadasın karışan eden yok. Sabahları yatış mis gibi. Ü

• Yüksek elektronik diploman varsa, televizyon kumandası sorumlusu pozisyonundan başvuru yapabilirsin. Kabul ederler muhakkak, bonservis almayıda unutma!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.