Bununla ilgili çok konu var. Fakat tam istediğim cevap yok. Şimdi lise son öğrencisiyim, üniversite hedefimde maliye veya bilgisayar mühendisliği okumak var. Şimdi asıl sorum geliyor.
*Dilimde az bir pelteklik var. Pelteklik anlaşılmıyor desem yeridir.
*Ayağımda -derecesi fazla değil- düz tabanlık var. Koşmada asla sıkıntı vermiyor. Amatör klüpte sol bek oynardım.
*Sol göz kapağım az biraz şiş. ( Doğuştan değil ) Birde 1.25 bozuk gözlük kullanıyorum. 4-5 yılda geçer her halde.
Bu durumda iken, askere gidip, kalma şansım var mıdır ? Çünkü çok tanıdık abi gördüm. Yüzü boydan dikişli ama başçavuş olarak askerde kalıp yapmış, çokta düz tabanla konuştum. Gidersin dediler. Dediğim gibi askere gidip kalma şansım nedir ?
Artık askerde kalmak yok,üniversitenizi bitirip askere gidip askerlikten sonra sözleşmeli subaylığa başvuracaksınız.artık orada kabul ederlerse
Basitmiş :)
Ayrıca askere gidip nasıl başçavuş olarak kalmış o da bir garip, başçavuş olmak için astsubay meslek okulu okumak gerekiyor, kalsa kalsa uzman çavuş olarak kalmıştır.
düz taban isen askere alırlar ama sonradan askerde kalmak için almazlar yani meslek olarak askerlik için düztabanlık engel olur.
El Torero
O da olabilir. Pek emin değilim.
Kalamayacağımı anladım, peki dört yıl üniversite okusam asteğmen olarak yaparmıyım uzun dönem de çıksa ?
quote:
Orijinalden alıntı: yunus251
El Torero
O da olabilir. Pek emin değilim.
Kalamayacağımı anladım, peki dört yıl üniversite okusam asteğmen olarak yaparmıyım uzun dönem de çıksa ?
daha lisedesin uni kazancan 1 sene uni bitircen en kısa 4 sene minumum 5 sene var onunde 10 seneye de cikabilir :) türkiyede ne olur ne biter ozamana bilinmez uzun dönem olmak için ögretmen hukukçu yada muhendis olman lazim yinede garanti degil en çok alınan bölümler sen en iyisi derslerine sıkı çaliş :)
Haklısınız galiba. Dereyi görmeden paçaları sıvadım :) Askerlik yerine başka mesleklere yönelmek daha iyi. Baksanıza dört yıldızlı generallerin haline. Hedefim maliye veya bilgisayar ile ilgili bir bölüm Çalışmaya devam. Cevaplarınız ilgilendiğiniz için çok teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme