Şimdi Ara

Askerde ilk gece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba dostlar 23 yaşındayım tüm hayatımı bir kenarda bırakıp bu sene askere gideceğim fakat en ufak fikrim yok çok arkadaştan dinledim ama sizede sormak istedim .

İlk gece nasıl bir his ?

Uzun mu sürüyor yoksa nasıl geçtigi anlaşılmıyor mu ?

Hani ilkokulda olur ya her sınıfta muhalif ve komedi tipler orda da hepsi mumkun mu ?

Ve en merak ettiğim o otobüsteki yolculuktaki bilinmezlik .

Benimle paylaşırsanız sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• lan vur kafayı yat ne ilk gecesi ya.sanki gerdege giren gelin gibi ilk gece ne oluyor diye soruyor? ışıklar sönünce komutan yanına uzanı veriyor hocam ne olucak. giy devletin vereceği deli mavi bir beden büyük pijemanı vur kafanı yat. oohhh misss. öyle cok kasma kendini. komuşlarda osturan sıcan ayak kokusu bunlara takılma. öyle mis kokulu kız lar koğusuna girmiyorsun. ayağı ceset kokan tipler olucak.çok kasma kendini.

Yapay Zekanın Yanıtı

Askerde İlk Gece: Uykusuzluk ve Uyum Sağlama

Askerlikte ilk gece, birçok genç için unutulmaz ve dönüştürücü bir deneyimdir. Yeni bir ortama uyum sağlama ve ordu disiplinine alışma zorluklarıyla dolu olabilir.

Askerlikte ilk gece uyuyamamak yaygın bir durumdur. Yabancı bir yerde olmak, tanıdık yüzlerin eksikliği ve katı programlara alışmak uykuyu zorlaştırabilir. Ancak, uyku sorunlarıyla başa çıkmak için atabileceğiniz adımlar vardır.

• Yorgunluk: Gün içinde fiziksel ve zihinsel olarak kendinizi yorun. Egzersiz yapmak, yürüyüşe çıkmak veya kitap okumak uykuya dalmanıza yardımcı olabilir.
    • Düzenli Uyku Saatleri: Mümkün olduğunca düzenli bir uyku programı oluşturun ve her gece aynı saatte yatmaya ve uyanmaya çalışın.
    • Rahatlatıcı Bir Ortam: Uyku ortamınızı mümkün olduğunca rahat hale getirin. Yatağınızı düzenleyin, odanızı karanlık ve sessiz hale getirin ve rahatlatıcı müzikler dinleyin.
    • Kafeinden ve Alkolden Kaçının: Kafein ve alkol uykuyu bozabilir. Askerde ilk gecenizde bu maddelerden kaçının.
    • Stresi Yönetin: Stres uykusuzluğa katkıda bulunabilir. Derin nefes alma egzersizleri, meditasyon veya yoga gibi stres yönetimi tekniklerini deneyin.

İlk gecelerde uyku sorunları yaşamak normal olsa da, sürekli uykusuzluk çekiyorsanız mutlaka bir sağlık uzmanına başvurun. Askerde ilk gece uyum sağlamak zor olabilir, ancak bu ipuçlarını takip ederek bu süreci daha kolay hale getirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayırlı teskereler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskilerden olsaydı ilk gece 5 yıldızlı otelde geçiriyorsun derdim fakat şimdiki askerlik 5 yıldızlı olmasada 2 yıldızlı pansiyona gittin hissi uyandırıyor diyorlar.

• Rahat ol gerdeğe girmiyorsun

• bence sen kafanda fazla büyütüyosun. senin yaşlarında insanlardan oluşan bi topluluk işte. abartacak bir durum yok

• Bizim ilk gece 12ye kadar işlemler sürdüğü için yorgunluktan direk bayılmışım. :d

• O güne kadar hayatımda hiç yatınca hemen uyuyamam, saatlerce dönerdim, korkudan mıdır yorgunluktan mıdır nedir, şuraya yatın bu gecelik dediler, üstümüze örtecek bile birşey vermediler, ben direk uzandığım gibi uyumuşum üstümdeki montla ve çantayla, rastgele bir koğuşta. Bütün askerlikte de gözümü kapadığın anda uyudum çok enteresan. Ha tabi sorarsan dünyanın en saçma ve gereksiz zaman kaybı askerlik, kazasız belasız dönersin inşalah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gece gece aklıma bir fikir geldi.
    11 yıl önce açıldı
    lisede ilk gün
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kısa dönem mi gidiyon

• Mantığın bittiği yerde askerlik başlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lan vur kafayı yat ne ilk gecesi ya.sanki gerdege giren gelin gibi ilk gece ne oluyor diye soruyor? ışıklar sönünce komutan yanına uzanı veriyor hocam ne olucak. giy devletin vereceği deli mavi bir beden büyük pijemanı vur kafanı yat. oohhh misss. öyle cok kasma kendini. komuşlarda osturan sıcan ayak kokusu bunlara takılma. öyle mis kokulu kız lar koğusuna girmiyorsun. ayağı ceset kokan tipler olucak.çok kasma kendini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 18 Kasım 2021; 10:31:10 >
  • İlk gece pijaman yoksa sivil kıyafetlerinle uyumak zorundasın.

Gece sessiz ve sakin geçer.

Ertesi gün kamuflaj verirler.

• "Nereye düştüm ben" oluyor ilk gece fakat çok kafaya takma geçip gider.

• 2 ay once dondum, en taze olarak sunabilecegim bilgiyi vereyim;

Ben normal surecten gecmedim, bir gun gec girdim diye yeni bir kural sebebiyle covid testini yeniden olmam istendi. Bir iki kisi daha gelsin toplu gidelim dediler bekledim. Bir kisi geldi benim gibi sadece ve soguktu da hava. Baya bekledik baya kosusturduk islemimiz halledilsin diye. En son guzel bi komutan halletti isimizi, aldi bizi en on siradan kayidimizi yaptirdi cocuklar sabahtan beri bekliyor diyerek. Neyse karantina tarafina aldilar bizi, bi biz vardik zaaten. Mekan guzeldi, astsubaylarin oldugu yerdeydik. Icerisi sicacikti, 10 kisilik yer ama 2 kisiydik tabi. Malesef ustumde ne varsa onlarla uyumak zorunda kaldik. Benim ilk gecem ordaydi ama ben rahattim gayet tatli uyuyordum ki yanimdaki cocugun aglamasiyla uyandim. O baya sorun yasadi, bu arada normals surecten gecmedigim icin arama, askercell, vs muhabbeti yasamadim hic. Neyse 2.gun test olduk aksamina boluge alfilar bi tane. O gece orda uyudum herkes uyanikti saat 12 falan. Mesajlasiyor millet haha, iyi cocuklardi o gun de orda uyuduk, yanimdaki eleman biraz daha iyiydi ortaliga girince.

En son ertesi sabahi siniflandirmalari yapilmamis bu cocuklarin diyerek cavus esliginde on siradan siniflandirmamiz yapildi. Ben inzibat olarak baska boluge gectim, yanimdaki cocuk destek eri oldu baska boluge gecti. Bi daha gormedim elemani. Asil gecem burda basladi, baska yer degismedim sukur haha. Dusebilecegim en komik kogusa dusmusum, herkes tam kafaydi yani. Onlar daha yeni gelmis ne oldugunu cozmeye calisirken ben yatagimi sectim basladim valizi bosaltmaya. O gece de gayet guzel ve rahat uyudum. Sonrasi rahatti zaten, nerdeyim ne yapiyorum noluyo muhabbeti yasamadim ama cogu kisi yasadi bunu gordum yani.

Dustugun yere gore degisir, bi de covid agirken gittim yani mesai saati farkliydi. Sabah gec kalkiyorduk sansimiza guzel denk geldi. Benim acemiik Kutahya hava cikti, 7 kisi kaldik kogusta normalde 10 kisi, ordan da Ankara cikti yine havaci olarak. Ankara'nin en rahat yerinde yaptim, eglenceli ve cok rahat gecirdim geldim. Ustada telefon serbestti, eve donene kadar akilli telefonum elimdeydi oyle soyliyim.

Askeriye genel olarak sans, sivil hatta izin verilmeyen yerler var ama iyi yerlere de dusebilirsin. Verilen gorev de onemli, guzel bi goreve verilirsen rahatsin. Guvenlik olarak yaptim haliyle, ve Ankara'da arac muhafizligi gorevi cok yaygin ve onemli bir gorevdir. Sivil giyinip servis aracinin en onunde full techizat oturarak git gel yapiyorsun. Ankara'yi cok gezdim bu sebeple, iceriye tikili kalmadim hic yani

• Kısa dönemsen kafaya takma. Daha derli toplu okumuş insanlara denk geleceksin. Uzun dönemsen ortam sirk gibi. Tamamen şansına kalmış nasıl insanlara denk geleceğin.

İlk gün biraz enteresan gelecek ama hemen arkadaş edinmeye bak. Sonradan gruplaşma oluyor. O seni rahatlatacaktır. Bir de şimdiden erken uyumaya alış çünkü 23’de yatırıyorlar diye hatırlıyorum. Yatakta döner durursun yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 18 Kasım 2021; 10:49:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl geçtiği anlaşılmıyor. Ben de ilk gece uyuyamam diyordum, o yorgunlukta öyle bir uyuyorsun ki :)

• Sabah erken teslim olursan 22.00 gibi uyursun
    Gerçi gittigin yere göre degisir kalabalık olması

Gece basit. Ertesi sabah en zoru. Mal gibi kalkip tiras olmaya gitcen sogukta :/

Askerde mantık yok falan derler. İnanma askerde her şey mantık düzenindedir. Her şey gerizekalılar bile uyum sağlasın diye basit mantık ve kolaylıklara indirgenmiştir.
    Rahat, esas duruş vb en basit işler bile kolaylık sağlaması üzerine dizayn edilmiştir. Ellerin duruşu fiziksel olarak en kolay hale uyarlanmıştır mesela

• ilk gece değil ama sevdiklerin ile yaptığın ilk telefon görüşmende sesin titriyor, izmir gaziemir ulaştırma acemilik > ankara bahçelievler destek kıtaları > mons S.H.A.P.E belçika nato üssü olmak kaydı ile 15 ay askerlik yaptım.

• -RAUL kullanıcısına yanıt
    Bizimde 1 falandı.Tıka basa dolu koğuşta horlayan horlayana 5.30 da koğuş kalktı.1-2 saat uyumuşumdur herhalde...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek sen gitmiyorsun. Herkes seninle eşit orada. O şekilde düşün rahat edersin. Ben mışıl mışıl uyumuştum. Kıdemli bir asker var idi o karakter yoksununun koğuşa girip demir sopa ile ranzalara vurarak uyandırması dışında bir problem olmamıştı. Ha birde saftirik durma ezerler.

• Lustiel L kullanıcısına yanıt

mons S.H.A.P.E belçika nato üssü ?? burası neresiydi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.