Şimdi Ara

Askerde Kullanmak İçin En İyi Tıraş Bıçağı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
11.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar. Cildim hassas ve hiç sinek kaydı tıraş olmuyorum senelerdir. Şimdi askerlik geldi ve tecrübeli abilerimden kardeşlerimden öneri bekliyorum. Hangi ürün hassas ciltler için uygundur. Beni 6 ay götürecek önerileriniz nedir ?

Teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerde Kullanmak İçin En İyi Tıraş Bıçağı

Askerde temiz ve düzgün bir görünüme sahip olmak esastır ve düzenli tıraş olmak önemli bir gereksinimdir. Ancak askerde hangi tıraş bıçağının kullanılacağına karar vermek kafa karıştırıcı olabilir.

Askere Giderken Hangi Tıraş Bçağı Alınır?

Genel olarak, askerde tıraş bıçakları verilmez. Bu nedenle, askere giderken kendi tıraş bıçağını almanız gerekir. Askere giderken kullanılabilecek en iyi tıraş bıçakları, özelliklerinden dolayı aşağıdakilerdir:

• Çoklu Bıçaklı Tıraş Bıçakları: Birden fazla bıçağı olan tıraş bıçakları, yakın ve pürüzsüz bir tıraş sağlar.
    • Su Aktırmalı Tıraş Bıçakları: Su aktırmalı tıraş bıçakları, tıraş köpüğü veya jeli bıçakların üzerine ileterek daha rahat ve hijyenik bir tıraş deneyimi sunar.
    • Elektrikli Tıraş Makineleri: Elektrikli tıraş makineleri, manuel tıraş bıçaklarına kıyasla daha hızlı ve daha az tahriş edicidir.

Askere Giderken Hangi Jilet Alınır?

Tıraş bıçaklarına ek olarak, askere giderken aşağıdaki jilet türlerini de alabilirsiniz:

• Çift Kenarlı Jiletler: Çift kenarlı jiletler, en keskin tıraşı sağlar, ancak kullanımı daha zordur.
    • Usturayla Jiletler: Usturayla jiletler, çift kenarlı jiletlere benzer, ancak tıraş sırasında daha fazla kontrol sağlar.
    • Tek Kenarlı Jiletler: Tek kenarlı jiletler, çift kenarlı jiletlere göre daha güvenlidir ve yeni başlayanlar için iyi bir seçenektir.

Askere Giderken Tıraş Bıçağı Önerisi

Askerlik için en iyi tıraş bıçağı önerileri şunlardır:

• Gillette Mach3 Turbo: Çoklu bıçaklı, su aktırmalı ve ergonomik tasarımıyla rahat ve yakın bir tıraş sağlar.
    • Braun Series 7: Elektrikli bir tıraş makinesi, beş bıçaklı kesme sistemi ve sonik titreşim teknolojisiyle pürüzsüz ve tahrişsiz bir tıraş sunar.
    • Double Edge Safety Razor: Deneyimli kullanıcılar için üstün bir tıraş deneyimi sağlayan geleneksel bir çift kenarlı jilettir.

Askere giderken hangi tıraş bıçağını veya jileti alacağınıza karar vermeden önce kişisel tercihlerinizi ve cilt tipinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • gilettenin sensetion ürünü var,yeşil o güzel

• askerde geleneksel tıraş bıçağı yasak hocam, mecbur sistem yada kullan at alacaksınız. 3 bıçaklı sistem makinelerde alın. paranız varsa mac3 + gillette traş köpüğü yada jeli paranız yoksa bic 3 hybrit extralife + bimdeki mans traş köpüğü(Evyap üretimi)

köpük/jel ortalama 2 ay gidiyor, 3 bıçaklılar 10 tıraş gidiyor

ona göre hesabınızı yapın

• crossingover35 kullanıcısına yanıt
    Mach 3 turbo yada fusion 5 öneriyorlar hocam 2 bıçak 7 ay götürüyor diyorlar ama ne kadar doğru acaba?
  • akifs44 kullanıcısına yanıt

2 bıçak 7 ay mümkün değil , sakallar tüy kıvamında olması lazım yada yanaklar ayakkabı köselesi gibi olması lazım, Benim gibi tahriş olan bir cildiniz varsa 10 bilemedin 15 tıraş sonrasında jiletler yolmaya başlıyor suratımı, Kızarıklıklar sivilceler cabası .

Bence gilette blue 3 hibrit var toptantr de şuan kampanyalı, 9 yedeklisi 42 tl

yada titanyum bıçaklı Bic Hybrid 3 Flex şuanda Migrosta indirimde 4 yedeklisi 28tl

bunlar mac 3 ten daha aşağı kaltede değil, düşünülebilir, Mac3 gereksiz pahalı

• Sakalların sert değilse sık çıkmıyorsa mach 3 pro mu turbo mu ne sapı mavi yumuşak ağır olanı öneririm çok iyi o bence
    Valla sakallarım sert ve sık sayılır. Askeri malzeme satan yerdeki adam söyledi ama elinde o var diye sanırım sat geç politikası :)
  • Kullan at kullanıcan Derby samurai 3 al.Bittimi kantinden çarşıdan alırsın...
  • İyi bişey alırsan çalınır büyük ihtimalle kullan at olanlardan al.
  • Ben uzun döneme gillette mach3 turbo ile başladım daha önce hiç jilet kullanmamıştım o yüzden alışmamda çok yardımcı oldu ama kötü yanı koruma yönünden daha ön planda olduğu için istediğim pürüzsüzlüğü vermiyordu. 2.haftanın sonunda gillette blue3'e geçtim o biraz daha dipten alabiliyor benim deneyimime göre. Askerliğin kalanını blue3'le geçirdim her 10-15 kullanımda bir değiştirmek suretiyle   Benim de yüzüm hassas o yüzden 10. tıraştan sonra her tıraşta o bıçağın üstündeki kayganlaştırıcı şeridin etkisinin azaldığını ve bıçakların keskinliğinin azaldığını hissediyordum değişim zamanı gelince anlarsınız zaten. Bir de ben tıraş köpüğünden ziyade tıraş jelini tavsiye ederim.

• Ben köse olduğum için kafam rahat tek bıçak bile işimi görür. Köpüğede gerek yok az bir sabun çok bile.
    Hocam bic flex 3 hybrit ile bic 3 hybrit extra life arasında ne fark var acaba? İkisi arasında öneriniz hangisidir? Yada gilette blue 3 hybrit de eklersek bu 3ü arasında öneriniz nedir? Sıralamanız nasıldır

Extra life ta kayganlastici bant yok, birde bıçakları krom kaplama,

Hybrid flex 3 bıçakları titanyum , kaygalastirici bant var, baska bir fark yok hocam

• En iyi cilet budur. Dünyanın bütün meşhurları bununla tıraş oluyor. İngiltere Kralı, rahmetli başkan Kennedy, taçsız kral Pele, Beckenbauer, kaleci Maier, Nadia Comaneci, Brigitte Bardot, Fenerbahçeli Cemil... Hepsi şöhretlerini bu bıçağa borçludurlar.

Yanında Gibicibicis marka tıraş kremi hediyesi de var.

ARZU FİLMyoutube
    Neşeli Günler, 1978 yapımı bir Türk filmidir. Senaryosunu Sadık Şendil'in yazdığı filmin yönetmeni Orhan Aksoy'dur. Başrollerini, Türk sinemasının iki büyük emektarı Münir Özkul ve Adile Naşit'in turşucu rolünde oynadığı film, geçimsiz bir çiftin ayrılmasını ve gelişen olayları komik bir dille anlatmaktadır. Filmin bir diğer önemli ismi ise Ziya rolüyle müthiş bir performans gösteren Şener Şen'dir. Oyuncu kadrosunun kalitesi ve sevilen senaryosu ile 1970'li yıllardaki başarılı Türk komedi filmleri arasında yerini almıştır. https://www.facebook.com/arzufilmofficial https://twitter.com/ArzuFilmAS https://instagram.com/arzufilmasofficial/ #arzufilm #neşeligünler #adilenaşit #münirözkul #şenerşen #oyabaşar #yerlifilm
    https://www.youtube.com/watch?v=ulncsMqlDQY
    Peki gilette blue 3 hybrid mi bic hybrid flex 3 mü diyeyim ozaman hocam?
  • Tıraş makinesi götürme kesinlikle başına iş gelir cildin hassas ise kullan at bıçaklar tahriş edecektir onun yerine mac3 pro vardı sanırım ondan alabilirsin ama 6 ay götürmesini bekleme hiçbir ürün seni 6 ay idare etmez zaten o kadar süreye ihtiyacında yok. 21 gün acem eğitimi alacaksın bu süreçte teminde sorun yaşayabilirsin 3 4 tane al giderken sonrasında kantinde bulabilirsin. Eğerki kantinde yok ise bölügündeki komutanlarından bu konuda yardım alabilirsin bir çok askere dışarıdna tıraş bıçagı vs alıp getirdim çarşı izinleri kapalıydı benim görevde olduğum sürede. Şans denk geldiya diyelim hiçbir komutanın bu konuda yardımcı olmadı ( ben yardımcı olacaklarına inanıyorum çok kez şahit oldum zorda bırakmazlar) ailene söylersin kargo gönderir ptt kargo ile birçok askeri birlige kargo göndere bilirsin tabur bölük detaylı şekilde yazdıkları zaman nizamiyeden bölügündeki komutanlarından birisi teslim alıp bölük astsubayına verir oda kontrol ederek yönetmelige aykırı bir ürün olmadıgı taktirde sana verir. gözünde büyütme yani orası hapishane degil 6 ay götürecek bıçak arama boşuna :D

Pek bir fark yok ben olsam hangisini iyguna bukursam onu alırdim

• Yardımlarınız için teşekkürler hocam. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.