2 Haftaya askere gidiyorum ama çok fena hastayım. çocukluğumdan beri mide rahatsızlığım var. sürekli kusuyorum kustuğum zaman boğazımdan kan geliyor. gözlerimin altı kan topluyor. yemek falan hiç bir şey yiyemiyorum. geceleri midemin bulantısından uyuyamıyorum. arabalara falan hiç bir şeye binemiyorum. bindiğim gibi direkt kusuyorum. aylardır askerlik işlemleri için hastane ile uğraşıyorum bugün heyete çıktım aptal mide doktorum işleri karıştırdı hastalığımı kağıda işlemediği için heyet elverişli raporu verdi. bu halde askerlik yapmam çok zor. acaba askere gittiğimde orada çürük alma ihtimalim var mı ? |
Askere Gittikten Sonra Çürük Almak: Ayrıntılı Bir Kılavuz
Giriş Askere gittikten sonra çürük almak, sağlık nedenleriyle askerlik hizmetinden muaf olmak isteyen bireyler için bir seçenek olabilir. Bu süreç, çeşitli faktörlere bağlı olarak karmaşık olabilir. Bu kılavuzda, askere gittikten sonra çürük alma sürecini, olası zararlarını ve dikkate alınması gereken önemli noktaları ele alacağız.
Askerde Çürük Nasıl Alınır? Askerde çürük almak için, sağlık durumunuzun askerlik hizmetine engel olduğunu gösteren tıbbi kanıtlar sunmanız gerekir. Bu kanıtlar, yetkili bir sağlık kuruluşundan alınan tıbbi raporlar veya muayene bulgularını içerebilir. Sağlık durumunuzun Askerlik Kanunu'nda belirtilen çürük alma gerekçelerinden birine uyması gerekir.
En Kolay Çürük Raporu Çürük almak için en kolay rapor yoktur. Askerlik hizmetine engel olan sağlık sorunları kişiden kişiye değişir. Ancak, yaygın olarak çürüğe neden olan bazı durumlar arasında kalp hastalıkları, zihinsel sağlık sorunları ve ortopedik sorunlar bulunur.
Askerdeyken Çürük Raporu Nasıl Alınır? Askerdeyken çürük almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
- Birlik doktoruna başvurun ve sağlık sorunlarınızı belirtin.
- Doktorunuz sizi askeri hastaneye sevk edebilir veya yetkili bir sivil sağlık kuruluşuna yönlendirebilir.
- Tıbbi muayene ve testlerden geçin.
- Doktorunuz sağlık durumunuzun askerlik hizmetine engel olduğuna dair bir rapor hazırlayacaktır.
- Raporu birliğinize teslim edin ve çürük işlemlerinizin başlatılmasını talep edin.
Askerde Çürük Raporu Almanın Zararları Askerde çürük almak bazı potansiyel zararlar taşıyabilir:
- Askerlik görevini yerine getirmeme suçluluğu hissi yaşayabilirsiniz.
- Çürük raporu, bazı kamu görevlerine veya istihdam fırsatlarına başvururken dezavantajlı olabilir.
- Çürük raporu, askerlik hizmetine bağlı bazı haklardan feragat etmenize neden olabilir.
Önemli Hususlar Askerde çürük almak konusunda karar vermeden önce aşağıdaki önemli hususları göz önünde bulundurun:
- Sağlık durumunuzun uzun vadeli etkilerini değerlendirin.
- Askerlik hizmetinin sizin için kişisel ve mesleki olarak sağlayabileceği fırsatları göz önünde bulundurun.
- Çürük raporunun potansiyel zararlarını dikkatlice tartın.
Askere gittikten sonra çürük almak, bireyler için önemli bir karardır. Bu kılavuzdaki bilgileri göz önünde bulundurarak, bilinçli bir karar verebilir ve sürecin potansiyel sonuçlarını anlayabilirsiniz.