Şimdi Ara

Askere Ne Götürülecek Karmaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bazı sayfalarda şunu okuyorum:

Alıntı

metni:
    Askerde size verilecek eşyalar: El ve yüz havlusu, banyo havlusu, terlik, diş fırçası, diş macunu, şampuan, sabun...

Daha sonra şunu diyor:

Alıntı

metni:
    Götürmeniz gereken eşyalar: El ve yüz havlusu, banyo havlusu, terlik, diş fırçası, diş macunu, şampuan, sabun...

Madem verilecek neden götürdüğümüzü anlamıyorum. Fazladan olacak diyeyse tamam biraz mantıklı ama götürmeyip oradan alsam bir şey değişir mi?

• Hocam askerlikle ilgili her şey hep belirsiz ve öyle kalacak herhalde. Sanırım ancak gidince anlıycaz.

Kesin olarak herkesin ortak söylediği şeyler, mavi bir çanta içinde;

tıraş seti, sabun, şampuan, diş fırçası ve macunu, havlu, eşofman, atlet, çorap, baksır, tişört. Kaçar tane çamaşır verirler bilmiyorum her yerde farklı ama genel olarak 2şer tane yazıyor.

sonradan da herhalde bunları vericekler;

bot ve spor ayakkabı, askeri üniformalar

Ben fazladan iç çamaşırı, çorap ve 1-2 tane sivil kıyafet götürmeyi düşünüyorum başka da bir şey almıycam.

• Kimi ürünler adet olarak yetersiz (çorap ve iç giyim ürünleri) kimi ürünler de kalitesi düşük (tıraş bıçağı diş fırçası gibi).
    Bu ürünler ihale usulü alınıyor. Şartnameye de marka model yazılamadığı için şartları sağlayan asgari ürünler veriliyor. Çünkü ihaleler "en düşük fiyatı verene" şeklinde işliyor. Siz mach3 kullanıyorsunuz ama istihkaka derby samurai 3 konuyor. Naylonat bir pijama koyarlar gece terden bayılırsın. O yüzden yedekli gitmek gerekebilir. En garantisi gideceğiniz birlik neresiyse yakın zamanda orada bulunmuş olanlara sormak. Oradaki düzeni onlardan öğrenirsiniz.

Orada kantinden de alınabilir ama her kantinde tekstil ürünleri falan satılmıyor. Büyük birkaç kantin oluyor oralarda bu tarz ürünleri buluyorsun. Şu var o kantin 15. Bölükte sen 3. Bölüktesin. Öyle kafana göre gidemezsin, bölük astsubayından izin alman lazım. Bölük astsubay da tek tek uğraştırmayın beni, aranızdan belli kişileri seçin toplu şekilde göndereyim diyebilir.

Yukarıda kalın kalın yazdığım kısım işin özeti, püf noktası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

Dediklerinize katılıyorum.

Ben de bir kaç parça götürmeyi planlıyordum ama arada çeşitli tavsiyeleri falan okuyunca dağ gibi liste oluyor.

Bir sırt çantası ile gideceğim sanırım diğerlerinin (bavul götürenlerin) aksine.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Facebook'ta bir iki kişinin gönderisine denk gelmiştim onlara sorabilirim sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.