Şimdi Ara

askeri gece atış sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çalıştığım birlik için zaman ayarlı 9 adet led fenerli 5v 'da çalışacak bir sistem yapmak istiyorum yardım edecek kimse varmı.?

• şu şekilde olacak normal elektrik alabileceğim priz var atış yapılacak yerde ben bu elektrikle toplam 9 tane olacak şekilde el feneri lazım o el fenerlerine 5 saniyede sönük 1 saniye yanacak şekilde bir sistem lazım akü yada şarjla uğraşmıyacağım güzel bi sistem lazım
  • http://www.igosis.net/index.php?route=product/product&product_id=261 burda adamlar yapmış ama satmıyorlar heralde
  • Fenerlerin yanıp sönmeleri birbirinden bağımsız mı olacak yoksa belli bir senkrona gerek var mı?
  • Sanırım ben arkadaşın yapmak istediği sistemi anladım. Örnek olarak 6 tane hedef olsun. bunlar karanlıkta duracak. Bu hedefler birbirlerinden uzakta duracaklar. Hedeflerden bir tanesindeki ışuık yanacak. Kişi bu süre zarfında ışığı yanan hedefi görebilecek. Nişan alıp ateş edecek. Sonra diğer hedef için bu süreç tekrar edecek. Böylece kişinin rastgele çıkan hedefleri algılama, nişan alma ve ateş etme becerisi geliştirilecek.
  • Askerliğimde ben de böyle bir devre yapacaktım, başka işler içinde unuttuk gitti. 12 V akü kutuplarına seri bağlı bir dizi lambayı kabloyu değdirerek çalıştırıyorduk

Şöyle basit bir devre işinizi görecektir:

askeri gece atış sistemi

Şematiği anlayacağınızı varsayıyorum, anlamazsanız sorarsınız. Kolay gelsin.

not: Her bir fener 100 mA çekiyor varsayarsak malesef bu devreyi biraz daha geliştirmek gerekiyor. Akşama bir düzenleme yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 21 Kasım 2012; 16:23:01 >

• asında elimde bir sistem var 9 adet fener var içlerinde 24 voltluk lambalar var 2 tane de 14 v luk bataryalar var bu bataryaları bağlayıp 24 volt hale getiriyoruz bir düğme yardımıyla yakıp söndürüyoruz ama ben bu işi sistematik bi şekilde yapacak bi sistem istiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman grafikte fenerle gösterdiğim yere 5 V ile tetiklenen uygun akım kesip taşıyabilecek bir bir rölenin bobin uçlarını bağlayın. Ayrıca röle bobinine paralel ve normal akıma ters yönde (çizgili tarafı bataryanın + ucuna bakacak şekilde) bir 1n4148 diyot bağlayın. Bu şekilde işterseniz var olan devreyi, isterseniz led fenerleri kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 22 Kasım 2012; 9:25:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.