Şimdi Ara

Askerliği gönüllü olarak doğuda yapmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
47.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nodpersky 32

quote:

Orijinalden alıntı: Key

bizzt dogudaydim ...

sana öyle söyliyim -43 derecemi ne oluyordu hava..eger yalan soyledigimi düşünüyorsan agrida askerlik yap..dogu beyazit degil ama irana yakin benim yerim gurbulakti..

inanmazsin tuvaletini bile dagda yapiyorsun...yani tam dolduruş ile ziçmaya gittigini düşün dag başinda.

babam askerliğini ağrıda yaptı oda diyodu -40 derece diye .usumemek için bardakla pekmez içiyoduk diyodu.

sen nediyon arkadaş kolaymi geçti o gunler...ah ah...bazen strese giriyor insan zor olmasindan ama gercekten askerlik gibi askerlik..severek yapacaksin ozamn zevkli oluyor işte... ve evet çok soguk bolukte yalan olmasin ama -45e vurdu sanirim...silahi eline al silah yapişir soguktan eline..yok ignesi kırılır soguktan..millet nobeti 15 dakkaya 10 dakkaya düşürür soguktan bizimkiler 4 saat sabit yada 3 dewam ederler...bir gitsin doguya bakalim sevecekmi acaba yine

bir uyaniyorsun üzerinde fareler geziyor boluge yada karakola varirsan birde bitlerle ugrasiyorduk..topprak biti diyorlar..

inanmazsin kurt sürülerinden akreplere ayilara yilanlara her çesit vardi birgun mevziye tarantula gibi bişi girdi örümcegin bir degişik bişiyi sarimtıram bişi..dipçikle oldürdük ..dev gibi anasini ...bir tavşan var kediden buyuk desem yeridir..sivrisinekleri bu istanbulun sivrilerine benzemez 4-5 kati buyuk oldugunu düşün..sanirim cinsleri farkli....yaban domuzlarida var sazlik tarafinda ama bana rast gelmedi ileride bir kaç km kadar.....ayiyida termalde yakaladim ve muhtemelen ayi yürüyüşü idi...inanmazsin yine karincalari nasil biliyonmu kırmizi siyah buyuk bişi...botunla tekmeleyince gelip bana senmi vurdunlan gibisinden bota kafa tutuyor kerata

tüm bunlarin üzerine gorev zorluklarida eklenince yaparim diyorsan git gör derim gormeye deger...çok acayip yerler..öyle yerleri varki rüzgarlari adami ucuracak gibi kuvvetli desem yine yeri zor tutunuyorsun..dağlar sicak ev gibi degildir karin üstünde yatarsin yagmurlar mermi gibi sert gelir istanbul yagmuruna gülersin diyim sana

ve şunu soyliyim süper bir deneyim tam action..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 6 Temmuz 2011; 3:18:54 >

• doğuda askerlik kolay değildir çok zordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: snopy.987

doğuda askerlik kolay değildir çok zordur

zor ve anilari güzel
  • Kim tarafından patlatıldığını dahi görmeden bir bombayla ölmek çok mantıklı kaçırma git hemen.
  • her ikisininde kendince zorlukları var
    batı için konuşmak gerekirse; rütbelilerin ayak işlerini yaparsın, boş kaprisleri çekersin,işe yaramaz adamlarla aynı yerde vatani görevini yaparsın vs. kısacası askercilik oynarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cöldeki kutup ayısı

her ikisininde kendince zorlukları var
    batı için konuşmak gerekirse; rütbelilerin ayak işlerini yaparsın, boş kaprisleri çekersin,işe yaramaz adamlarla aynı yerde vatani görevini yaparsın vs. kısacası askercilik oynarsın.

ve sıkıcı dersler ilk okul gibi.. canli canli arazide ogrenmek varken degilmi ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Key

quote:

Orijinalden alıntı: cöldeki kutup ayısı

her ikisininde kendince zorlukları var

ve sıkıcı dersler ilk okul gibi.. canli canli arazide ogrenmek varken degilmi ama

çok eğlenceli askerde sünnet olan adamlarla aynı koğuşu paylaşmak, nöbet arkadaşının bali çekmesi vs vs.

• Bende çok istiyorum doğuda askerlik yapmayı. Özellikle sıcak bölgelerde ( çatışma olan bölgeler )
  • Hocam bence mesele senle bitmiyor ,

Aileni düşün , Sen orada vatani görevini yaparken her telefonda her kapı çaldığında irkilecekler . Senin için kolay görünebilir fakat anne ve baban için aynı şey söz konusu değil . Çoğu insan sevdiğini pek belli etmez , fakat evladının başına gelebilecek ufacık bir şey onların , beyninin düşüncelerle kemirilmesi için yeterli bir sebep olur .

Sen gitmek istiyorsun ama , bence şansa bırak . Allah büyük . Eğer gitmen gerekiyorsa zaten eninde sonunda gidersin .
  • Daha acemi birliğinde ağlarsınız eve gitmek istiyorum diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fuckir boy

Daha acemi birliğinde ağlarsınız eve gitmek istiyorum diye

• gittiğin yere bağlı aslında benim arkadaşım tunceli çemişgezekde yaptı adam komutanının pc den cam açıyordu ordan konuşurduk

bölgeden teröristler geçerken hiçbişey yapamıyorlarmış ateş etseler devamı gelicek riski göze alamıyorlar onca insan sonuçta ve karla kaplı çektiği fotoğraflardan baktımda bir insan boyunu aşıyor.
    yeri gelmiş kurban bayramında kurban kesmişler yani seçsende seçmesende hiçbişey senin elinde değil şimdiden düşünme bunları plan yapma ortama ayak uydur seneye bizede yol görünücek inş kimbilir belki bi baç aya yoklama fln gelir
  • Konu varken sorayım, vicdani reddin ne gibi yaptırımları var Türkiye'de? Ceza mı veriliyor yoksa zorunlu kamu hizmeti vb. mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 5 Temmuz 2011; 3:59:15 >
  • askerlik kolay mı yahu dingilin biri sağa dön komutu ile sola döner yat sürün. Bölüğün önüne aç aç için ramazan ayında karı indirirler dingilin biri laf atar 250 kişi 250 metre yat sürün. Cuma akşamı istiklal marşı okunurken biri marşa küfreden yine 250 metre yat sürün. Bunlar doğuda askerlik yapmak için güzel nedenlerdir. Bizzat yaşamış biri olarak bunları yazıyorum. Kimseye keleş verip de eşkıyanın ardı sıra git demezler. Önce elde 20 adet kadayıf tepsisini kumla yıkaman lazım. 500 kişilik bölüğün patatesini havucunu ve bulaşığı da cabası. bunların üstüne birde nöbete gittinmi 2 - 4 arası artık zombi olmuşsundur. dağdakiler seni görünce kaçacak yer arar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: morcin

askerlik kolay mı yahu dingilin biri sağa dön komutu ile sola döner yat sürün. Bölüğün önüne aç aç için ramazan ayında karı indirirler dingilin biri laf atar 250 kişi 250 metre yat sürün. Cuma akşamı istiklal marşı okunurken biri marşa küfreden yine 250 metre yat sürün. Bunlar doğuda askerlik yapmak için güzel nedenlerdir. Bizzat yaşamış biri olarak bunları yazıyorum. Kimseye keleş verip de eşkıyanın ardı sıra git demezler. Önce elde 20 adet kadayıf tepsisini kumla yıkaman lazım. 500 kişilik bölüğün patatesini havucunu ve bulaşığı da cabası. bunların üstüne birde nöbete gittinmi 2 - 4 arası artık zombi olmuşsundur. dağdakiler seni görünce kaçacak yer arar.

Bu yaptığının suç olduğunu bilmiyorsun galiba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pentacle*

Konu varken sorayım, vicdani reddin ne gibi yaptırımları var Türkiye'de? Ceza mı veriliyor yoksa zorunlu kamu hizmeti vb. mi ?

vicdani ret yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konig1966

arkadaşlar kaçıncı söyleyişim olacak sayamadım : ben her şeyi düşündüm ve kararımı verdim sizi ilgilendirmez .

Bizi ilgilendirmezse niye konu açtın?
    Ailen,akraban,arkadaşın değiliz bize ne nereye gidersen git.
    Adama bak hem konu açıyor hem de sizi ilgilendirmez diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

arkadaşlar kaçıncı söyleyişim olacak sayamadım : ben her şeyi düşündüm ve kararımı verdim sizi ilgilendirmez .

aynen,bizi ilgilendirmezse yetkililere buradan sesleniyorum,bi zahmet konuyu silsinler,bizi ilgilendirmiyormuş,cinlere,perilere açmış konuyu,onlar cevaplayacakmış...

• quote:

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

aynen,bizi ilgilendirmezse yetkililere buradan sesleniyorum,bi zahmet konuyu silsinler,bizi ilgilendirmiyormuş,cinlere,perilere açmış konuyu,onlar cevaplayacakmış...

Böyle komando olucam falan filan diye konuşan tipler genellikle bu işi oyun sanan tipler.
    Hayatı boyunca herşeyi hazır bulmuş, yemeği önüne gelmiş, bulaşık bile yıkamamış, iki gün aynı elbiseyi giymemiş tipler.Sıkıntı çekmeyen insan bilmez tabi.
    Bunları komando yapıcan 2 gün yüklü olarak dağ bayır gezecek sonra kurtarın beni buradan diye bağıracak.

• Bunun için mi gideceksin?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.