Şimdi Ara

Askerliği gönüllü olarak doğuda yapmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
47.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zamanında arkadaş doğuda askerlik yapmıştı. sınır bölüğü daha doğrusu sınır kulesi 5 kişilermiş geldiğinde araba alacak kadar para yatmıştı hesabına hiç harcamamış daha doğrusu harcayamamış.
  • Ben doğuda İran Gürcistan sınırına gitmeyi çok istiyorum inşallah öyle olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanzxD

quote:

Orijinalden alıntı: hsn1997

Sana teselli olarak şunu söyliyi.Batıda da yunanistan gibi daha güçlü bir tehlike var.

Yunanistan ? Batmadımı o ülke ya ????

aynen ya adamlar iç savaşa giricek nerdeyse ne güçlüsü
  • Benim hocamın kardeşi biraz piskopattı

Doğuda askerlik yapacam dedi
    Anlattığına göre gitmiş yapmış hatta bi madalya mı üstün hizmet belgesi mi ne almış
    Baya çarpışmalara girmiş.Abisine(hocamıza) dediğine göre bazen 2-3 hafta botu çıkarmadan dolaşıyor yatıyor uyuyuorlarmış

Ne kadarı yalan ne kadarı doğru bilmem ama doğru gibime geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanzxD

quote:

Orijinalden alıntı: hsn1997

Sana teselli olarak şunu söyliyi.Batıda da yunanistan gibi daha güçlü bir tehlike var.

Yunanistan ? Batmadımı o ülke ya ????

Yunanistanın bizimle bir sorunu yok. liseli gibi davranıyorsunuz. ayrıca Yunanistan NATO'ya üyedir Türkiye gibi... (belki natonun ne oldugunuda bilmiyorsunuzdur)
  • quote:

Orijinalden alıntı: koçbaşıtaşı

Askerlerini doğuda yapmak vatansever olmak demek değildir.Çok çabuk gaza gelen bir milletiz.Sen ne sanıyorsun bilmiyorum ama doğuda askerlik yaptığında eline son model silahı verip operasyona çıkıp terörist avlamayacaksın.Taş çatlasa komando olursun , 3 aylık orta seviye bir eğitimin ardından pek bir hizmet veremeden terhis olursan ya da şehit olursun.Vatana hizmet sadece silahla yapılmaz.Silahla yapılanıda profesyonel askerler yapar , senin yapacağın orada kurşun yemeyi beklemek olur sadece.Adam akıllı eğitim görüp ülkene birçok alanda hizmet edebilirsin, doğuda askerlik yaparak geçireceğin bir seneden çok daha verimli ''saatler'' e bile gebe olabilir eğitim.

+
  • bizzt dogudaydim ...

sana öyle söyliyim -43 derecemi ne oluyordu hava..eger yalan soyledigimi düşünüyorsan agrida askerlik yap..dogu beyazit degil ama irana yakin benim yerim gurbulakti..

inanmazsin tuvaletini bile dagda yapiyorsun...yani tam dolduruş ile ziçmaya gittigini düşün dag başinda.
  • Yap yap doğuda, orada iki tane terörist tarafından öldürül bu genç yaşında, ondan sonra önce vatan dersin yine
  • Batıya torpil yaptırmaya çalış kesin en doğuya gidersin
  • arkadaş counter oynayıp gaza gelmiş heralde.sanıyo ki eline colt alıp bölge basacak.
  • doğuda askerlik zordur

hele bi askerliğin başlasın,her çarşıya çıktığında bitsede gitsek diye konular açtığında görürüm seni...
  • Gaza gelmein, ufak bir taciz ateşinde, karakola saldırıda kitlenirsiniz, hiç bir şey yapamazsınız
  • arkadaşlar kaçıncı söyleyişim olacak sayamadım : ben her şeyi düşündüm ve kararımı verdim sizi ilgilendirmez .
  • Ben Van'da yaptım askerliğimi,soğuk ve pisliğe alışınca gerisi kolay oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konig1966

arkadaşlar kaçıncı söyleyişim olacak sayamadım : ben her şeyi düşündüm ve kararımı verdim sizi ilgilendirmez .

hele birde gittiğin yerde devrecilik olursa vay haline,

ki illaki devrecilik olacaktır,bak yeğen askere gitmeden askerliği seviyorum diyen çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook insan gördük,tanıdık...

ben ağrı-patnosta 15 ay askerlik yaptım,bak sana şunu söyleyeyim;

askerlik adamın ebesini s........r,hemde öyle böyle değil,feleğini şaşırırsın.

gördüğün saçma sapan uygulamalardan intiharın eşiğine kadar gelirsin,

üst devre olana kadar elin ne idüğü belirsin veletlerinden bintürlü laf işitirsin,

15 ay askerlik boyunca hiç bi b.k yapmazsın,boşu boşuna binlerce askerin yaptığı gibi yer içer yatarsın,devleti zarara uğratırbi a4 kağıdı alır gelirsin...

• 1997 yılında bölük komutanıma o dilekçeden bir adet sunmuştum. Daha sonra yanına gittiğimde gördüm ki benim dilekçemin üzerinde poğaça yiyor

Tabii bu dilekçeyi verdiğimde Ankara K.K.K. karargahındaydım. Daha sonra Aşkale'ye sürdüler. Ama benim istediğim doğu o doğu değildi. Uzak doğuyu istemiştim.

yani boş işler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenCesur -- 4 Temmuz 2011; 22:00:27 >
  • Sadece gülüyorum,ömründe ne kadar doğuda bulundun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Key

bizzt dogudaydim ...

sana öyle söyliyim -43 derecemi ne oluyordu hava..eger yalan soyledigimi düşünüyorsan agrida askerlik yap..dogu beyazit degil ama irana yakin benim yerim gurbulakti..

inanmazsin tuvaletini bile dagda yapiyorsun...yani tam dolduruş ile ziçmaya gittigini düşün dag başinda.

babam askerliğini ağrıda yaptı oda diyodu -40 derece diye .usumemek için bardakla pekmez içiyoduk diyodu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben daha 15 yaşındayım ve askerliğe gitmemek için acaba hangi ülkenin vatandaşlığına geçebilirim diye araştırıyorum. Zaten seçtiğim meslekten dolayı yurt dışında çalışmam gerekecek. Adam da doğuya nasıl gidebilirim demiş. Helal olsun deyim ne diyeyim.
  • şimdi adamın birine sormuşlar askerliği nerde yapmak istersin diye oda demiş ki; Türk bayrağının dalgalandığı yerde sonra onu hakkariye göndermişler nöbet tutarken bayrağa bakmış sonra demiş ki hay ben bu bayrağı buraya dikenin şaka amaçlı yazdım yanlış anlaşılmasın ayrıca yalnız değilsin bende askerliğimi doğuda yapmak istiyorum tabii bazı dalkavuklar (sözüm meclisten dışarı) vatan millet sakarya artık bitti diyorlar bende gülüp geçiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxjean2007 -- 4 Temmuz 2011; 21:05:11 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.