Şimdi Ara

Askerlik hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadasın biri askere gidecekte astek mi olsun kısa dönemmi yapsın tavsiye [help][help][help][help]

• iş sorunu varsa astek olsun..
    eğer iş sorunu yoksa hazır işi varsa kısa dönem yapsın.
  • Onun elinde mi ki?
    Askeriyede pek istek gözönüne alınmaz ama neyssse.
    Odut'un dediği mantıklı. bir de elindeki mesleğin avantajını kullanmaya çalışsın.
    Olur ya adam bilgisayarcıdır, masa başı hesabı.
  • Bilgisayar Mühendisi ya da doktorsa zaten er olarak yapamaz. İlla 12 ay yapacak.

Ben de ağustosta gitmeyi düşünüyorum umarım er olarak yapma imkanım olur ama er yapmazlarsa da 9 ay 800 milyon = 7.2 milyar (öyle değil mi?) fena para değil yani.
  • Hayır o şekilde değil. Tıp, eczacılık, diş hekimliği gibi branşlardan mezun olan kişiler %99 asteğmen oluyor. Bilgisayar mühendisleri (yada diğer mühendislik dalları) için böyle bir şey geçerli değil. Uzun dönem de olabilir, kısa dönem de.
  • ben yeni geldim, kısa dönem yaptım...

hiç birisini tavsiye etmem,bana sonra hak verecen...[bandt]

ama ille gideceksen bölüğüne göre rahatlığı değişiyor ama kısa yı tavsiye ederim, en azından işkence "kısa" oluyor...[ban]
  • Abi peki şu sınıf muhabbeti nedir? Piyade, tankçı, topçu, ordudonatım vs. sahiden senin tercihlerine göre mi yerleştiriyorlar yoksa mezun olduğun okula, gittiğin yere, kafalarına göre mi? Yani asal'ın sitesinde statü ve sınıfınız için mülakata gelmeden önce zihinsel hazırlık yapın diyor da nedir bu zihinsel hazırlık?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik hakkında sorularım
    geçen yıl açıldı
    Bedelli askerlik sevk hakkında ?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sınıf tercihine dikkat et yüzde 90 senin tercihine bakıyorlar ama astek veya kısa dönem olmak onların kararı senin söz hakkın yok.san söyliyim sakın piyade olma ayvayı yersin diğerleri fark etmez.
  • Vücut falan yerindeyse boyda uzunsa muhtemelen Astek olacaktır. Sınav falan fasa fiso. Bunu Albayın ağzından birebir duymuştum. :P
  • ben de sınava girmeden önce zaten gidilecek yerlerin belli oldugunu duymuştum.ne derecede doğru bilinmez..
  • @vendeta Teşekkür ederim. O tercih formuna piyade yazmıcam; artık umarım onlar da yapmaz.

@Hellmarch Abi boy 1.88 ama vücut Homer Simpson modeli Ben biraz daha yağlı tuzlu yiyeyim bari.
  • askerlik muayenesine gittiğimde başıma geleni anlatayım da gülün biraz.
    bende guatr var(dı.ameliyat oldum geçen yaz.) doktor tahlilleri raporlar filan.askerlik şubesinden okul bitince çağırdılar.askeri hastaneye yolladılar.doktora gittim.bende guatr var çarpıntı başdönmesi yapıyor.çok yoğun hareket edemiyorum dedim.raporlara bile bakmadı doktor,
    suratıma baktı ve aynen şöyle dedi: Guatr insana bir şey yapmaz,hadi yapsa dahi Türk arkerine birşey olmaz dedi.
    ve komando adayı diye damgayı bastı kağıda.[oo]
  • Sınavla belli oluyor sanırım sonuçlar, yani uzun dönem yapmak daha zor, er olarak kısa dönem yapmak daha basit diye biliyorum.
  • sağlık durumunuza tikkat edin. ben muayeneye gitmeden önce tsk sağlık yönetmeliğini okudum. gözlükten B raporum olacaını öğrendim gittim söyledim. muayenede numarayı düşürmek için biraz kastılar ama 9 u nereye düşürsün! ayakkabı numarası gibi gözlük numaram wardır! [nerd]sonunda aldık B yi ya astek olcam ya direk teskere. boydan kilodan ottan moktan çok ayrıntılı bi yönetmeliği var. iyyce okumadan son yoklamaya gitmemek lazım.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>bozan Posted - 04/04/2004 : 12:03:09
    --------------------------------------------------------------------------------
    askerlik muayenesine gittiğimde başıma geleni anlatayım da gülün biraz.
    bende guatr var(dı.ameliyat oldum geçen yaz.) doktor tahlilleri raporlar filan.askerlik şubesinden okul bitince çağırdılar.askeri hastaneye yolladılar.doktora gittim.bende guatr var çarpıntı başdönmesi yapıyor.çok yoğun hareket edemiyorum dedim.raporlara bile bakmadı doktor,
    suratıma baktı ve aynen şöyle dedi: Guatr insana bir şey yapmaz,hadi yapsa dahi Türk arkerine birşey olmaz dedi.
    ve komando adayı diye damgayı bastı kağıda. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>ertu79 Posted - 04/04/2004 : 16:31:47
    --------------------------------------------------------------------------------
    muayenede numarayı düşürmek için biraz kastılar ama 9 u nereye düşürsün! ayakkabı numarası gibi gözlük numaram wardır! <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    [jwdwn]

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by aardvark</i>
    <br />Bilgisayar Mühendisi ya da doktorsa zaten er olarak yapamaz. İlla 12 ay yapacak.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

iyi iyi
  • ertu79 , beden yonetmeligini nerde bulabilirim bildirirsen sevinirim
  • hele dur seni bir sevindireyim ozaman:
    http://www.yargitay.gov.tr/bilgi/kanun_liste/PC38611092.HM5.text.html
    ama çok ayrıntılı bi yönetmelik, ilgili konuyu aratırsan daha iyi olur senin için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.