Şimdi Ara

Üniversitede başkasının yerine büt sınavına girip yakalanınca ne oluyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
16.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar disiplin cezası olarak ne oluyor ? Atıyorum sağlık bölümüyse devlete girecek bu arkadaşları nasıl etkiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitede Başkasının Yerine Sınava Girmenin Cezası

Üniversitede başkasının yerine sınava girmek veya sınava başka birini sokmak ciddi akademik disiplin ihlalleridir ve ağır cezalarla sonuçlanabilir.

Sınava Başkasının Yerine Girmenin Cezası

Sınava başkasının yerine girmek, akademik sahtekârlığın bir şekli olarak kabul edilir ve aşağıdaki cezalara neden olabilir:

• Sınavdan 0 almak
    • Dersten kalmak
    • Akademik denetim altına alınmak
    • Üniversiteden ihraç edilmek

Sınava Başka Birini Sokmanın Cezası

Sınava başka birini sokmak da aynı şekilde akademik sahtekârlık olarak kabul edilir ve aşağıdaki cezalara neden olabilir:

• Sınava giren kişi için sınavdan 0 almak
    • Sınava sokulan kişi için dersin kaybı
    • Her iki taraf için de akademik denetim altına alınmak
    • Her iki taraf için de üniversiteden ihraç edilmek

Önemli Hususlar

• Üniversiteler, başkalarının yerine sınava girme ve sınava başka birini sokma eylemlerini tespit etmek için çeşitli önlemler almaktadır.
    • Bu eylemler, öğrencinin akademik dürüstlüğe ve bütünlüğe olan güvenini zedelediği için şiddetle kınanır.
    • Başkalarının yerine sınava girmek veya sınava başka birini sokmak, öğrencilerin kendi öğrenmelerini ve akademik başarılarını olumsuz etkileyebilir.

Sonuç

Üniversitede başkasının yerine sınava girmek veya sınava başka birini sokmak, ciddi sonuçları olabilecek ciddi akademik disiplin ihlalleridir. Öğrenciler, akademik dürüstlüğü korumak ve kendilerine ve başkalarına haksızlık yapmaktan kaçınmak için her zaman kendi sınavlarına girmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Özelse eğitim bursunu keserler ve siciline işlenir. Devletse disiplin + siciline işlenir. Referans dünyasında her türlü karşına çıkar bu yakalanma sen

• Hocam uzaklaştırması var mı peki 6 ay falan bi arkadaş yakalandı tutanak tutmuşlar galiba o yüzden soruyorum

• valla ne olur bilmiyorum ama bizim okulda biri mat sınavına akıllı saatle girmiş bütün soruları dışardan birine çözdürmüş.

bir sene sonra referans alıp erasmusua gitmiş anlamadım yani acayip :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stretier kullanıcısına yanıt
    Uzaklaştırma falan hakkında bir bilgim yok özelde okuyorum ve arkadaşım büte başkasını soktup yakalandığında %50 bursu kesildi ve siciline işlendi. Uzaklaştırma almadı ama okuldan okula değişebilir kurallar.

• Nasıl yakalanmış. Kimlik kontrolü mü yapmışlar sınavda. İngilizce sınavlarında yaparlardı bizde

• Hocam diğer çocuğun yerine sınava giren arkadaşın ismini biliyormuş hoca , sıkıntı kürsü bide affetmez sormuş senin adın ne diye bu çocuk işte “y” demiş , sen x değilmiydin falan demiş hoca ordan sonra olaylar gelişmiş gerisini ben de tam bilmiyorum dekanın yanına falan çıkmışlar hem sınava giren hemde yerine girilen çocuk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önce asistan öpüyor sonra topu hoca devralıyor. Sonrasını düşünemiyorum. Kopya çeksen neyse de başkasının yerine sınava girmek büyük suç.

• Çekilin Ben Baytarım kullanıcısına yanıt
    Keşke bırakıp kaçsaymış ellerinde kanıt olmasa bişey yapamazlardı bence

• Neden böyle bir soru soruyorsun ki.Bence sen hiç okul falan okuma boşver.
  • Ne alaka lan, senin gibi çok bilgililer(!) ve yaşamış arkadaşların fikrini öğrenmek istemiş olamam mı ? Sana dokunan ne acaba

• 6 ay alır hocam eğer rektörlüğe bildirirlerse. Gitsin konuşsun yalvarsın yakarsın bu cezayı yemesin. Çok sıkıntı. Sahteciliğe giriyo..

Yükseköğretim kurumundan iki yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçları
    MADDE 8 - (1) Yükseköğretim kurumundan iki yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren eylemler şunlardır;

d) Sınavlarda tehditle kopya çekmek, kopya çeken öğrencilerin sınav salonundan çıkarılmasına engel olmak, kendi yerine başkasını sınava sokmak veya başkasının yerine sınava girmek

1 sene uzaklaştırma diyo yönetmelikte. Eğer bildirirlerse mutlaka yer cezayı. Yalvarsın ayaklarına kapansın bildirmesinler.
    Daha hoca takarsa hiç bitiremez okulu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mor yakut -- 13 Ocak 2018; 0:0:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.