Şimdi Ara

Üniversite okurken SINAVA GİRİP BAŞKA ÜNİVERSİTEYE GEÇMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
73.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beni bilen bilir. Bilmeyen bilmez Neyse.
    Benim bu sene 2. senem. Diyelim ki ben bu sene bir üniversitenin işletme bölümüne girdim.

Hazırlığı okudum. 1.sınıfata okurken tekrar sınava girdim ve hatırı sayılabilecek bi puan aldım.
    Tercih döneminde başka bir üniversitenin işletme bölümünü yazdım ve geldi.

Şimdi bu durumda yatay geçiş yapabiliyormuyum o okula?
    2.sınıftan devam edebiliyormuyum?

Gördüğüm derslerden muaf olabiliyormuyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zomigg -- 12 Mayıs 2012; 20:01:49 >

• ya cevap veren yokmu
  • okul puanı kalkıyor diye biliyorum sanırım eskisi gibi okuldan gelecek puan yarıya düşmeyecek bu durumda ilk yıldan sınava girebilirsin. eğer üniversitelerin dersleri ve içerikleri uyuşuyorsa dersleri saydırıp 2. sınıftan devam edersin. ama buna yatay geçiş denmiyor. yatay geçiş çok daha farklı birşey.
  • üniversitede sınıf kavramı yoktur her üniversitede dönem dönem bile dersler farkeder.aldıgınız derslerin kredileri uyuşursa yeni üniversiteniz kabul ederse o derslerden muaf olursunuz.2.sınıf diye bişey yok.ama daha az dersten devam edersiniz.avantaj elbette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cilekperisi

üniversitede sınıf kavramı yoktur her üniversitede dönem dönem bile dersler farkeder.aldıgınız derslerin kredileri uyuşursa yeni üniversiteniz kabul ederse o derslerden muaf olursunuz.2.sınıf diye bişey yok.ama daha az dersten devam edersiniz.avantaj elbette.

ben biyolojiyi bölümünü 2. sınıfta bıraktım genel olarak dönem kavramı vardır ama hocalar bile sınıf diye bahseder. en azından bizim bölümde öyleydi. genelde aynı bölümde her dönemde alınan dersler neredeyse ortak oluyor mesela fen bölümüysen ilk yıl matematik fizik ve kimya kesin alırsın. bunun yanında türk dili ve inkılap kesinlikle vardır. bunları saydırırsan zaten ilk yıldan en fazla 1 tane bölüm dersi kalır. bu durumda da 2. sınıftan ders almaya başlayabilirsin.

• Yatay geçiş farklı. Yatay geçişte tekrardan üniversite sınavına girmene gerek yok. ÖSS ile gelirsen de derslerini saydırırsın. Kredinin %50'sini saydırabilirsen (yüzde üniversiteden üniversiteye değişir) üst sınıftan başlarsın. İlk sınıfta almadığın dersleri de alttan alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 377

Yatay geçiş farklı. Yatay geçişte tekrardan üniversite sınavına girmene gerek yok. ÖSS ile gelirsen de derslerini saydırırsın. Kredinin %50'sini saydırabilirsen (yüzde üniversiteden üniversiteye değişir) üst sınıftan başlarsın. İlk sınıfta almadığın dersleri de alttan alırsın.

benim yaptığım ne olur o zaman?
    Yani tekrar ÖSS ye girip başka bir üniversite tutarsa gördüğüm dersleri bir daha alamayacağım değilmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zomigg

quote:

Orijinalden alıntı: 377

Yatay geçiş farklı. Yatay geçişte tekrardan üniversite sınavına girmene gerek yok. ÖSS ile gelirsen de derslerini saydırırsın. Kredinin %50'sini saydırabilirsen (yüzde üniversiteden üniversiteye değişir) üst sınıftan başlarsın. İlk sınıfta almadığın dersleri de alttan alırsın.

benim yaptığım ne olur o zaman?
    Yani tekrar ÖSS ye girip başka bir üniversite tutarsa gördüğüm dersleri bir daha alamayacağım değilmi?

Alabilirsin ama almamalısın çünkü başına bela olur.
    Geçtiğin derslerden (en az CC ile) muaf sayılırsın. Daha da onlarla işin olmaz.

Yatay geçiş için de aynı şeyler geçerli.

• Beyler ben de üniversite birinci sınıf öğrencisiyim, bu sene büyük ihtimal başka yere yerlescem lys ile. Kyk bursum kesin olarak iptal olur mu, geri alma şansım yok mu? Paraya çok yancam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoaR

Beyler ben de üniversite birinci sınıf öğrencisiyim, bu sene büyük ihtimal başka yere yerlescem lys ile. Kyk bursum kesin olarak iptal olur mu, geri alma şansım yok mu? Paraya çok yancam.

bursun devam eder fakat kendin kykya dilekçe yazmalısın.Eski okulundan başarılı olarak ayrıldığına dair bir belge alman ve bunu göndermen lazım.Yeni okulunu kazanınca kayıt yaptırabilmek için eski okuldaki kaydını sildirmen gerekiyor.Kaydını sildirmeye gittiğinde başarılı olarak bu okuldan ayrıldığına dair bir belge al.Bu belgeyi kykya gönder.Daha sonra kaç yıl kaldıysa o kadar daha burs alırsın mesela 1 yıl burs aldın diyelim , yeni okuluna geçtiğinde de 3 yıl daha burs alırsın.Toplam 4 yıl yani.Tabi başarı kriterlerini yerine getirdiğin sürece.Benim bursum 1. sınıfın ocak ayında başladı 4. sınıfın haziran ayında bitti.Eğer bi değişklik olmadıysa sende o şekilde alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 12 Mayıs 2012; 23:54:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

quote:

Beyler ben de üniversite birinci sınıf öğrencisiyim, bu sene büyük ihtimal başka yere yerlescem lys ile. Kyk bursum kesin olarak iptal olur mu, geri alma şansım yok mu? Paraya çok yancam.

bursun devam eder fakat kendin kykya dilekçe yazmalısın.Eski okulundan başarılı olarak ayrıldığına dair bir belge alman ve bunu göndermen lazım.Yeni okulunu kazanınca kayıt yaptırabilmek için eski okuldaki kaydını sildirmen gerekiyor.Kaydını sildirmeye gittiğinde başarılı olarak bu okuldan ayrıldığına dair bir belge al.Bu belgeyi kykya gönder.Daha sonra kaç yıl kaldıysa o kadar daha burs alırsın mesela 1 yıl burs aldın diyelim , yeni okuluna geçtiğinde de 3 yıl daha burs alırsın.Toplam 4 yıl yani.Tabi başarı kriterlerini yerine getirdiğin sürece.Benim bursum 1. sınıfın ocak ayında başladı 4. sınıfın haziran ayında bitti.Eğer bi değişklik olmadıysa sende o şekilde alırsın.

Of, bu dönem lys ye çok ağırlık verdim, okulu hiç önemsemedim notlar berbat, gitti yani bursum. Bilkent istiyorum zaten, ekli.puanda ilk on binle yetlesirsem kapsamlı burs alırım. Durumumuz gayet müsait ama hiç yük olmak istemiyorum aileme.

• quote:

Orijinalden alıntı: WolvoXx

okul puanı kalkıyor diye biliyorum sanırım eskisi gibi okuldan gelecek puan yarıya düşmeyecek bu durumda ilk yıldan sınava girebilirsin. eğer üniversitelerin dersleri ve içerikleri uyuşuyorsa dersleri saydırıp 2. sınıftan devam edersin. ama buna yatay geçiş denmiyor. yatay geçiş çok daha farklı birşey.

Peki bu ne zamandan beri böyle? Yani ne zamandan beri okul puanı kırılmıyor? Bu sene için de geçerli miydi? Eğer öyleyse gidip kendimi bi yerden atmayı düşünüyorum. Sırf puan kırılacak diye sınava girmeyip seneye erteledim. Pöööööööööffffffff...
  • quote:

quote:

quote:

Of, bu dönem lys ye çok ağırlık verdim, okulu hiç önemsemedim notlar berbat, gitti yani bursum. Bilkent istiyorum zaten, ekli.puanda ilk on binle yetlesirsem kapsamlı burs alırım. Durumumuz gayet müsait ama hiç yük olmak istemiyorum aileme.

arkadaşlar bu durum öğrenci kredisinde de geçerli mi ( geri ödemeli ) yani başarılı olmazsak üniversitede kredimize devam edemiyormuyuz? bende 2.sınıfım dersleri bıraktım sınava hazırlandım muhtemelen yerleşicem kredim kesilirse nanay.

• quote:

Orijinalden alıntı: WolvoXx

quote:

Orijinalden alıntı: cilekperisi

üniversitede sınıf kavramı yoktur her üniversitede dönem dönem bile dersler farkeder.aldıgınız derslerin kredileri uyuşursa yeni üniversiteniz kabul ederse o derslerden muaf olursunuz.2.sınıf diye bişey yok.ama daha az dersten devam edersiniz.avantaj elbette.

ben biyolojiyi bölümünü 2. sınıfta bıraktım genel olarak dönem kavramı vardır ama hocalar bile sınıf diye bahseder. en azından bizim bölümde öyleydi. genelde aynı bölümde her dönemde alınan dersler neredeyse ortak oluyor mesela fen bölümüysen ilk yıl matematik fizik ve kimya kesin alırsın. bunun yanında türk dili ve inkılap kesinlikle vardır. bunları saydırırsan zaten ilk yıldan en fazla 1 tane bölüm dersi kalır. bu durumda da 2. sınıftan ders almaya başlayabilirsin.

1.sınıfta bahsediyorsak elbette vardır.türkdili tarih zorunlu derstir her bir fakülte için.ben genelinden bahsettim.arkadaşlar üniversiteyi lise gibi sınıf sınıf oldugunu sananlar var onu anlatmak istedim.hala söylüyorum üniversitede sınıf kavramı yoktur. sene dönem vardır.

• quote:

quote:

ben 1.sınıf okuyorum fakat okula gıtmıyorum ygsye hazırlanıyorum ygs ile bi yer kazanınca şu an okudugum okulda devamsızlıktan kalmıs olcam, bu kaydımı sıldırmek ıcın sorun olmaz degıl mı?

• 2. sınıf beslenme ve diyetetik okuyorum.fakat bu yıl tekrar sınava gireceğim ama başka bir üniversitede aynı bölümü okumayı düşünüyorum.diyelim ki bu yıl hem derslerden hem de ygs sınavından geçtim.gideceğim yeni üniversitede kaçıncı sınıftan başlayacağım?
  • somurtkan. S kullanıcısına yanıt
    benımde böyle bı durumum var cevaplayacak yokmu arkadaşlar ?
  • 1 den başlıyorsunuz yine

• quote:

Orijinalden alıntı: aintmybtch

1 den başlıyorsunuz yine

peki dersleri nasıl ayarlacagız gordugumuz derslerden muaf olacagız tamamda ustten ders alma gıbı bı ımkanımız olacak mı ?
  • İyi günler arkadaşlar bu sene iyi kötü bir üniversitenin elektrik elektronik mühendisliğine gidicem. Aynı zamanda ygs-lys tekrar hazırlanmayı düşünüyorum.

Seneye lysden daha iyi bir üniversitenin ee mühendisliğini tutturup oraya geçiş yapmak mümkünmüş galiba. bu sene gideceğim üniversite türkçe eğitim veriyor seneye ise hazırlıklı bir üniversite düşünüyorum ama hazırlığı atlatırım.

Bu sene gördüğüm derslerden 2. üniversitede muaf mı olacağım?

Üstteki soruya devam olarak 2. üniversitede 3 yıl yani 6 dönem mi okuyacağım?

İki üniversitede görülen derslerin denk olup olmadığını nasıl anlarım. hatta bu konuda daha fazla bilgiye sahip olacağım bir yer var mı?

bu konu benim için çok önemli arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.