Şimdi Ara

Askerlik hakkında bir kaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 2026 Şubat ayında askerlik tecilim bitiyor ancak bu süreyi beklemek istemiyorum, bu yüzden birkaç sorum olacak. 25 yaşındayım ve lisans mezunuyum.

1- Yedek subaylık başvurusunda bulunmak için belirli bir dönem var mı? Şu an tecilimi bozdurup yedek subay veya yedek astsubaylık için başvuru yapabilir miyim?

2- Yedek subaylık ve ya yedek astsubaylık çıkmazsa, bunu bedelli askerlik hizmetine çevirebilir miyim? Eğer çevirebiliyorsam, bunu yapmak için ne kadar sürem var?

• Her celp yedek subay / astsubay alımı var, istediğiniz zaman işlemlerinizi yapabilirsiniz. Şuan başvurunuzu tamamlarsanız en erken 2025 şubat celbiyle gidebilirsiniz.

Bedelliye çevirme hakkınız saklı. Kalan tecil hakkınızı kullanıp bedelli ücretini toparlamak için zaman kazanabilirsiniz. Para hazır olunca tekrar hizmet tercihi yapıp (bedelli tercihi yapacaksınız) parayı yatırmak 1 günlük iş.

Diğer türlü tecil hakkı da kalmayınca bedelliye çevirmek için süreniz çıkan sevk tarihine kadar oluyor, o da 2 hafta ile 2 ay arası bir süre oluyor (1-2-3. gruba çıkmanıza göre değişiyor). O arada bedelli ücretini yatırmak lazım.
    Bakaya kalmanız durumunda ekstra ücret çıkıyor. 1 ocağa kadar geçerli güncel ücretler bunlar,
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/02df52ce9b0d476aaee8e08f26ecca46

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkür ederim cevabınız için. Peki ben mesela 25 ekim de ya da 1 kasım da yoklama yaptırırsam birliğim ne zaman belli olur ?

• 30 kasıma kadar şubat 2025 celbi için başvurular alınacak. Yani en erken şubat 2025e gitme ihtimaliniz var. Kasım 2024 celbi, 31 ağustosta kapandı.

Dönem arkadaşlarınızdan veya üst dönem mezunlardan kaçına yedek subaylık çıktıysa sizin de şansınız yaklaşık o kadar. Bazı bölüm mezunlarının şansı çok daha düşük. Olmadı direkt bedelliye de başvurabilirsiniz. 1 ocakta zam gelecek, mesela %15 bile zam gelse (ki memur maaş zam oranı kadar olacak) bedelli ücreti 250 bin olacak.

• Yani şuan başvuru yaptım. Er çıktı diyelim bunun için direkt tecil hakkımı devam ettirmek istediğimi belirtip tecil süresi bitene kadar bedelli olarak çevirebiliyorum değil mi ?

• Er çıkarsa 2026 şubata kadar erteleyip bedelliye çevirebilirsiniz.

• Çok teşekkür ederim cevaplarınız için önümüzdeki süreçte buraya da tecrübemi yazarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • istediğin her zaman bedelli olabilirsin. er olarak yerleştirmen yapılsa bile bedelli olabilirsin. yedek subay için 2 yol var. birincisi askerliğini yaparken yedek subay olarak yerleştirilmen (olmazsa er olarak askerlik yaptırılırsın) diğeri de dışarıdan alımla, belli başvuru tarihlerinde başvurarak subay olmak.

• Merhabalar askerlik için sağlık raporu alacağım fakat sağlık ocağındaki doktorlar grevde.Bu işlemi başka bir yerde yapabiliyor muyum ?

• haktantugay H kullanıcısına yanıt

Sevk edecekse aile hekimi ediyor, poliklinik veya acilde askerlik muayenesi olma şansınız yok.

Devlet hastanelerinde aile hekimi birimi olabiliyor. Belki oradan olabilir (onlar da grevde değilse). Olmadı bir ilçe sağlık müdürlüğüne danışınız. Ya da cuma gününü bekleyiniz (grevin son günü 7 kasım diye biliyorum).

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.