Şimdi Ara

Askerlik hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yakın bi sürede 18 yaşıma gireceğim. herhangi bi üniversite okumuyorum. ama iş başvurusu yaparken benden askerlik durumum ile ilgili bi cevap bekliyorlar . Üniversite okuyan arkadaşım 18 yaşını doldurduktan sonra tecili başlamış .

Bende 18 ime girdiğim vakit tecilim otomatik olarak başlar mı?

Veya ben iş başvurularına ne yazmam gerek? askerlik yaşım gelmedi ve bundan kaynaklı yapmadım.

MUAF mı yazmalıyım?

MUAF yazmam gerekirse açıklamaya ne yazmalıyım?

Yada tecilli mi yazmam gerek? çünkü şu saatten itibaren zaten mantıken minimum 2 yıl sonra askere gideceğim.

konuyla ilgili bilgi, deneyimi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim hayırlı kandiller.

• Askerlik çağı, 20 yaşından gün aldığınız yılın 1 ocak günü ile başlar. Mesela 2007 doğumlu iseniz 1 ocak 2026 ile tecile hak kazanırsınız.

Açık ve Genel lise mezunlarına max 22 yaşına kadar geçerli 3 yıl tecil hakkı veriliyor. Meslek ve teknik lise mezunlarına 3+3 olmak üzere 6 yıl tecil veriliyor.
    Lisede okuyanlara da max 22 yaşa kadar tecil veriliyor.

Burada mezun ve öğrenciler için tecil şartları var. Görsel olarak da verilmiş.
    www.msb.gov.tr
    Öğrenci Erteleme İşlemleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri

Yazacaksanız tecilli yazarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim sağolun peki tecil tarihini neye göre yazmalıyım yani 22 yaşıma kadarki süre içerisinde yani 2029 1 ocağa kadar falanmı belirtmeliyim

• 1 ocak 2029 yazarsınız

• Belli bir süre çalıştın diyelim, işten atılırsan işsizlik maaşı alırsın, işte o süreyi doldurmuşsan ve askere gittiysen dönüşte

işsizliğe başvur işsizlik maaşı alırsın.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Teşekkürler sağ olun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.