Şimdi Ara

Askerlik muaf olmak ya da bedelliye çevirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

27 yaşındayım bu yıl ağustos ayında askerlik tecilim bitiyor. Lisans mezunuyum daha önce yoklama yaptırmadım, 2016'dan beri ülseratif kolit hastasıyım. Tanı devlet hastanesinde konduktan sonra özel hastanede hastalığımın takibini yaptırıyorum.

Tecilim bittikten sonra yoklama başvurusu yapacağım, ülseratif kolit hastalığım sebebiyle muaf olma durumu var fakat muaf olmasam bile sevk öncesinde bedelliye askerliğimi çevirebilme şansım oluyor mu?

İyi forumlar

• Merhaba öncelikle gecmis olsun

Muaf olup olmayacağınıza heyet karar veriyor

https://forum.donanimhaber.com/askerlik-yoklama-islemleri-ve-hastaneye-sevk-ile-ilgili-tum-bilgiler--157744721

Burada detaylıca anlatmıştım

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam,

Ek olarak askerliğe sevk belgesi almadan bedelli başvurulabiliyor muyuz bilmiyorum ama bilgisi olan varsa yazabilirse sevinirim. Yaşım 27 olduğu için mezun da olunca ekstra tecil hakkım kalmadı sanırım.

• PreakSoon P kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam

• Şu videoda süreci kabaca anlatıyor aslında.

Askerliğe elverişli kararı çıkmadan bedelli veya diğer türlerde tercih yaptırmıyor sistem. Videoda bahsedilen hizmet tercihi kısmı elverişli kararı çıktıktan sonra açılıyor.

www.msb.gov.tr
    2025 Yılı Yoklama Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/ce27fa8aeeea44fdb07d6f7b8b2a2a28

Bu duyuruda da yazıyor, 31 Aralık 2025e kadar sağlık-yoklama işlemlerini tamamlamak için süreniz var.

Önerim en geç Aralık ayı başına işlemleri başlatınız. Bildiğim kadarıyla MSB, özel hastane raporlarını kabul etmiyor. Hastalığınızla ilgili test-tahlil gibi süreçler varsa tekrardan istenebilir. Bunları da süre olarak hesaba katın. 1 ocak 2026 öncesi eğer kurul kararı çıkmazsa 1 ocak ve sonrası için yoklama kaçağı işletiyorlar. Günlüğü şuan 46 TL falan (her yıl başı zam geliyor).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Muaf oluyorsun ben hastane de denk geldim kilolu olduğum için bende muaf alırken adamada muafiyet verdiler kalıcı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.