Bildirim
Askerlik tecili hk. Acil
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Zaten en erken seni askere alacakları tarih kasım ayı. Bunun olması için de senin ağustos sonuna kadar muayene olman lazım.
Askerlik şubesine ağustos ayından sonra başvuru yapıp, muayene olup askerlik işlemlerini başlatırsan en erken şubatta askere gidersin. İstersen askerlik şubesine gidip danışabilirsin, tecilin bitti diye yılın ortasında askere almıyorlar seni.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam özel ve ailevi nedenlerden evlilik eşiğindeyim. Evlenir evlenmez eşimin evde tek kalmsini istemiyorum. Askerlik şubesini arasam yardımcı olur galiba. Uyku tutmadı valla:(
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Derdini telefonla anlatabilirsen o şekilde de bilgi alabilirsin tabi. Ama yakınsa gidip uğra bir.
Dediğim gibi 06.06.2018'e kadar tecilsin, bu tarihten önce gidip danış. Muayene olmak için hastaneye/aile hekime sevk edilmeden askere almıyorlar. Muayeneyi ağustos ayı sonrası(eylülden itibaren) olduğun sürece en erken şubatta gidersin.
Haziran-temmuz-ağustos ayında en fazla yoklama kaçağı gözükürsün. (Ben bunun bile olacağını sanmıyorum, olsa bile 3 aylık gecikmeden dolayı yaptırım yansımaz sana.) Eylülde gidersin, zaten en erken şubatta alırlar. Hatta 2019 yılı için celp dönemi seçimi yapabilirsin. (ben yıllar önce yapmıştım, normalde mayıs iken, kasıma kadar askerlik kararı çıkmadı, askerlik kararı çıkınca tecil ettirdim.Gerekli tecil şartlarını ekim/kasım gibi sağlıyordum) Bugün oluyor mu bilemiyorum ama yoklamadan sonra yine kasım 2019'da bile gitme ihtimalin var.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Bir dünya böyle karın ağrısı yaşadım, deliler gibi konu açtım ve telefon görüşmeleri yaptım. Mailleşmeler cabası hatta hu durum için başbakanlık ve cumhurbaşkanlığına dahi yazdım, çalışıp ödemem gereken dünya kadar birikmiş borcum vardı bunun yanı sıra evlilik arefesindeydim, bir dünya ekstra sancılı durum ile başbaşa kalmıştım saçlarımın %20sini bu süreçte kaybettim. Kilo kaybı yaşadım üstüne Yoklama kaçağı cezası yedim ve sonra ne oldu biliyor musunuz. Atarsa 145.
https://forum.donanimhaber.com/askerlik-durumu-yardim--122416436#122416829
https://forum.donanimhaber.com/askerlik-ve-kredi-borcu--125570699#125570699
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam allah yardımcınız olsun. Ben şubatta direk gidebilirim oraya kadar ertelesem yeter. Benimde yaşadığım bi sürü psikolojik süreç var. Arti iş yerindeki sürekli hedef baskısı. İnsan yoruluyor bi süre sonra. Bunun üzerine kız arkadaşıma düzgün bi hayat kurmalıyım. Parasal anlamda sorunum yok. Sadece eşim olacak kişiyi rahat ettirmek derdim. Şubata kadar herşeyi yoluna koyar giderim.
quote:
Orijinalden alıntı: fuckulteli
Derdini telefonla anlatabilirsen o şekilde de bilgi alabilirsin tabi. Ama yakınsa gidip uğra bir.
Dediğim gibi 06.06.2018'e kadar tecilsin, bu tarihten önce gidip danış. Muayene olmak için hastaneye/aile hekime sevk edilmeden askere almıyorlar. Muayeneyi ağustos ayı sonrası(eylülden itibaren) olduğun sürece en erken şubatta gidersin.
Haziran-temmuz-ağustos ayında en fazla yoklama kaçağı gözükürsün. (Ben bunun bile olacağını sanmıyorum, olsa bile 3 aylık gecikmeden dolayı yaptırım yansımaz sana.) Eylülde gidersin, zaten en erken şubatta alırlar. Hatta 2019 yılı için celp dönemi seçimi yapabilirsin. (ben yıllar önce yapmıştım, normalde mayıs iken, kasıma kadar askerlik kararı çıkmadı, askerlik kararı çıkınca tecil ettirdim.Gerekli tecil şartlarını ekim/kasım gibi sağlıyordum) Bugün oluyor mu bilemiyorum ama yoklamadan sonra yine kasım 2019'da bile gitme ihtimalin var.
Hocam çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim. Haftaya şubeye gideceğim. Oradan net bilgi alınca buradan yazarım. Esenlikle kalın
-
quote:
Orijinalden alıntı: Taparcasına
2 yıl falan oluyor benim tecil biteli gelip alma durumu yok sadece para cezası birikiyor bi de polise denk gelirsen tutanak tutuyorlar o kadar. otelden, kimlik kontrollerinden uzak durduğun sürece sıkıntı yok. tutanak da 15 gün içinde askerlik şubesine gideceğin yazıyor, 10-20 tutanağı olan insan var. para cezası hapse çevrilemiyor ve zorla tahsil edilemiyor diye biliyorum. ama sen yine de git tabi askerlik güzel şey şimdi burda caydırıyo gibi olmayalım. fırsatım olsa 4 yıl yaparım ama 3 yatalak kuzenime bakıyorum sevgili msb görevlileri.
Hocam geçmiş olsun.
Kurumsal firma olduğu için tebligat ile işten atılma muhabbeti olmaması için sordum. 6 ay için tebligat olmaz galiba. Olsada 15 gün içinde şubeden işlemleri başlatıp evrağı verince sorun çıkmıyordu. Olmadı erken gidicez bakalım. Şubeden net bilgi alirim. Eylül sonu gibi yoklamaya giderim şubata asker olurum hayırlısıyla
-
Haftaya bugün asker oluyorum bende, birliğe katılacağım.
Gönlünce, senin işine yarayacak şekilde, uygun zamanda askerliği çözmen dileğiyle.
5-6 sene önce lise diplomasıyla tecil ettirdim. Şimdi üniversite mezunu olarak tecil hakkım olmasına rağmen tecili bozdum kısa dönem askere gidiyorum.
(elimden geldiğince bildiğimi yazdım, benden daha bilgili arkadaşlarımızda vardır elbet. Şubeye gidersen çözüme kavuşacaktır.)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Yolunuz açık olsun:) hayırlı tezkereler :)
Bu kadar dert etme. Cezasını öderim diyorsan internette güne göre ceza ve teslim olduğunda indirim ne kadar tablosu var. 30 kasımdan sonra gidersen mayısta asker olursun bunların celp öncesi son başvuruları var. Şubat için 30 kasımdan önce muayene olursun para cezanı ödersin ve şubatta asker olursun dert etme yani rahat uyku çek. Öyle filmlerdeki gibi sokaktan çekip götürmezler yani rahat ol. Ha illa örnek istiyorsan tanıdıgım var 28 yaşında 8 yıldır kaçak dükkanı falan var takılıyor bedelli bekliyor. Direk alsalar onu almaları gerekirdi
700Tl kadar bir şey 3 ay için
Bedelliyi bekle hocam,kabus gibi gecer belli bir yaştan sonra.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaşların dediği gibi toplayıp götürme durumu yok tutanakla çıkıyorsun.Hatta yurtdışına gidip geldiğini söyleyen vardı bu durumdayken.Ayrıca bedelli çıktığı zamanda yazılmış olan para cezalarıda siliniyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X