Şimdi Ara

Askerlik tecili ve yurtdışı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ilgili altforuma aynı konuyu açtım ama pek gören olmadı sanırım diye burada bilen biri illa çıkar diye düşünüyorum.

Ben 29 Tem 2020'de 4 yıllık bölümümden mezun oldum. Öğrenciyken tecilim 31 Aralık 2022'ye kadardı. Öğrenciliğim bitince 31 Aralık 2021'e gerilemiş. Ben de erteleme başvurusunda bulundum, mezuniyetimden itibaren 2 sene ertelediler yani 29 Temmuz 2022'de tecilim bitecek. Ben şimdi yurtdışından bir yerlerden kabul aldım diyelim master vb. gidip biraz daha uzatabilir miyim? Çünkü 2022 Ağustosta gidecek olsam havalimanında falan tecilim bittiği için yoklama kaçağı sayılacağım. Bunun önüne geçmenin bir yolu var mı?

Teşekkürler şimdiden

• Tecilimi yaptırdıktan sonra yurtdışına yüksek lisans okumaya gittim ama seninkisi gibi tecil sorunu vardı bende de. Çünkü tecilim haziran 2021de bitiyordu ama mezuniyetim ağustos 2021di ve yoklama kaçağına düşüyordum. Garip bi şekilde haziran ayında tecilim bittikten sonra kendiliğinden yıl sonuna kadar uzatıldı. Anladığım kadarıyla tecilin bitse bile yıl sonuna kadar müsamaha gösteriyorlar. Askerlik konusunda son zamanlarda çok fazla sıkmıyorlar diye birçok kişiden duydum. Tecilin biter bitmez seni yoklama kaçağı sayacaklarını sanmıyorum.

Yüksek lisans okurken tecilini yaptırmak istersen gerekli belgeleri gittiğin ülkedeki Türk konsolosluğundan öğrenebilirsin. Mezuniyet sonrası orda çalışmaya başlarsan bunun için de askerliği tekrar tecil ettirebilirsin herhangi bir sorun olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mX-L4S3R kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik Tecil ve Yüksek Lisans
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.