Şimdi Ara

Askerlik ten anlayanlar bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba. 99 doğumluyum ve 2 ay önce askerlik için muayenemi tamamladım ve ağustos ayında askerim. Fakat arkadaşım gözlerimin bozuk olduğu için muaf olabiliceğimi ve aynı şekilde abisininde bu şekilde muaf olduğunu söylüyor. Gözlerimde sol - 4 sağ - 4 miyop var ve hafif astigmat var. Lens takıyorum ve lenssiz yürüyemiyorum bile. Sizce bunu askeriyeye nasıl bildirebilirim ve muaf olma şansım var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İmkansız. En son toplam 14 olması lazımdı derecelerin.8e kadar düşmemiştir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • celades kullanıcısına yanıt
    Toplam 14 se bi gözün 7 olmasımı lazım böyle bi düzen olurmu yav. Ben zaten göremiyorum ordada bi işe yarıycağımıda düşünmüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle dilekçe falan verilmiyormu askeriyeye iletmek için falan

• Askerlik muayenesini bu şikayetlerini söylemeden mi tamamladın?
  • kene. kullanıcısına yanıt
    Usta şimdi şöyle söyliyeyim.muayenemde gözümün bozuk olduğunu bildirmedim ve askere gitmek istiyordum. Fakat 9 bin tl trafik cezam var ve askerdeyken bunlar durmuyormuş. Her ay 200 tl civarı faiz geliyor ve bu durumdan rahatsızım. Askerden muaf olup çalışarak taksitle cezamı ödemek istiyorum.

• Muayene olurken gözüne bakmadılar mı?

Muayenede sorun çıkmadan askere giden, gittikten sonra ordaki muayenede çürük raporu verilen (gözden dolayı) bir örnekle karşılaştım. Böyle bir şey de yaşayabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstftrl

Toplam 14 se bi gözün 7 olmasımı lazım böyle bi düzen olurmu yav. Ben zaten göremiyorum ordada bi işe yarıycağımıda düşünmüyorum.
    Malesef bahane değil o. Benim de 3.5tu. Gözlükle yaptım. Göz numarası 7-8 olan arkadaşım muaf oldu.

Dediğim gibi 4 numara gözle askerden kaçmak imkansız.

Peki gözlüklü olanlara farklı şeyler mi yaptırıyorlar? Yoksa her asker gibi normal yapıp geliyormusun

• quote:

Orijinalden alıntı: mstftrl

Peki gözlüklü olanlara farklı şeyler mi yaptırıyorlar? Yoksa her asker gibi normal yapıp geliyormusun
    Kısa dönem olduğum için o ayrımı pek yaşamadım ama en fazla komando falan olmazsın. Nöbet falan tutarsın kesin. Zaten onun dışında gözü zorlayacak bir iş yok

Tamam teşekkür ederim

• Bir arkadaşım kulağından dolayı elenmişti, ne biçim işse?

Askere fakir fukara bir sürü aklı eksik insan geliyor ama gözü biraz görmeyen, kulağına su kaçabilecek bir sürü insan elverişsiz!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.