Şimdi Ara

Askerlik-Yüksek lisans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
12.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu konuda forumda yazılanları okudum ama hala kafa karısıklıgı soz konusu.

Bu yüzden, derdimi acikca anlatmak istiyorum

Ben Haziran ayında 5 yıllık eczacılık fakültesinden mezun oldum ve agustos ayinin ortalarında yüksek lisans basvurusu yapacagim.

Soru sudur ki, suan zannedersem 2 yıllık tecil ettirebiliyorum.Bunu yaparsamda bu süre icerisinde de yüksek lisansimi tamamlayacagim.

Peki yüksek lisans bitince askerlik durumum ne olacak, ne kadar süre daha uzatabilecegim veya uzatamayacagim.

İlgilenen arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

Saygılarımla.

• yok mu bilen kimse :(
  • yüksek lisans yaparken tecil işlemleriyle okul ilgileniyor fakat sonrası için durum nedir bilemiyorum.
    benim de bir sorum olacak. ben şubat ayında mezun oldum (mühendislik fakültesi) ve askerlikle ilgili herhangi bir işlem yapmadım. şuan kaçak mıyım yoksa okulun öğrenciyken yaptığı tecil devam ediyor mu veya öğrenciliğim bittiği için tecil bozuldu mu hiç bi fikrim yok şuan. yüksek lisans kazandım ve kayıt için askerlik durum belgesi gerekiyor. bu belgeyi nasıl alabilirim? şuan kaçak durumdaysam tecil mi ettirmem gerekir?

ayrıca okul sitesinde;
    "Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin daha önce başka bir kurum(MEB, Bakanlıklar vb.) veya başka üniversitelerden yapılmış tecilleri varsa mevcut tecil iptal edilmeden FBE tarafından tekrar tecil yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla öğrencilerin eski tecillerini iptal ettirip, iptal işleminin gerçekleştiğini gösterir bir askerlik durum belgesi ile Enstitüye müracaat etmeleri gerekir."
    yazıyor?

yardımcı olursanız sevinirim. bu hafta kayıtlar var, işlemleri halletmem lazım bir an önce

• quote:

Orijinalden alıntı: 3g3m3n3

Merhaba arkadaşlar,

Bu konuda forumda yazılanları okudum ama hala kafa karısıklıgı soz konusu.

Bu yüzden, derdimi acikca anlatmak istiyorum

Ben Haziran ayında 5 yıllık eczacılık fakültesinden mezun oldum ve agustos ayinin ortalarında yüksek lisans basvurusu yapacagim.

Soru sudur ki, suan zannedersem 2 yıllık tecil ettirebiliyorum.Bunu yaparsamda bu süre icerisinde de yüksek lisansimi tamamlayacagim.

Peki yüksek lisans bitince askerlik durumum ne olacak, ne kadar süre daha uzatabilecegim veya uzatamayacagim.

İlgilenen arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

Saygılarımla.

doktora yapmazsanız 1 sene tecil hakkınız var mezun olduktan sonra
  • Merhaba. Benim 2015 e kadar tecil hakkın bulunuyor. Bu sene yüsek lisanstan mezun olacağım. 1 sene daha tecil hakkımı kullanıp 2015 olan süreyi 2016 ya kadar uzatabilir miyim? Yoksa son süre askerlik tecil kağıdında yazan 2015 değişmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serteltr -- 30 Temmuz 2012; 12:53:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serteltr

Merhaba. Benim 2015 e kadar tecil hakkın bulunuyor. Bu sene yüsek lisanstan mezun olacağım. 1 sene daha tecil hakkımı kullanıp 2015 olan süreyi 2016 ya kadar uzatabilir miyim? Yoksa son süre askerlik tecil kağıdında yazan 2015 değişmez mi?

2015 e kadar olan tecil yüksek lisanstan kaynaklanıyorsa mezun olur olmaz tecil sıfırlanır. 1 senelik tecil hakkı ile 2013 veya 2014 e uzar tecil. (mezun olma tarihi belirler)
  • Selamlar,

Başlık soracağım soruyla uyumlu olduğu için yeni konu açma gereği duymadım, sakıncası yoktur umarım. Ben bugün ya da yarın okula gidip çıkış belgemi alacağım (4 yıllık bir okulu bitirdim) ancak herhangi bir yüksek lisans programına başvurmuş değilim. Ben mezun olduktan sonra tecilimi uzatabilmek için hiç ara vermeden bir yüksek lisans programına başlamalı mıydım; yoksa bahar döneminde (tabi o zaman başvuru olur mu bilmiyorum da) ya da gelecek sene başında yüksek lisansa başlasam da askerlik için geçerli midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacredbrown -- 20 Eylül 2012; 13:06:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sacredbrown

Selamlar,

Başlık soracağım soruyla uyumlu olduğu için yeni konu açma gereği duymadım, sakıncası yoktur umarım. Ben bugün ya da yarın okula gidip çıkış belgemi alacağım (4 yıllık bir okulu bitirdim) ancak herhangi bir yüksek lisans programına başvurmuş değilim. Ben mezun olduktan sonra tecilimi uzatabilmek için hiç ara vermeden bir yüksek lisans programına başlamalı mıydım; yoksa bahar döneminde (tabi o zaman başvuru olur mu bilmiyorum da) ya da gelecek sene başında yüksek lisansa başlasam da askerlik için geçerli midir?

2 sene tecil hakkınız var zaten yüksek yapsanız da yapmasanız da. isteyen tecili bozar erken gider istemezseniz 2 sene içinde herhangi bir zaman başvuru yapabilirsiniz.
  • Sayın qwerty0909,

Cevap için teşekkür ederim. Fakat kafamda tam olarak netleştiremedim. (: O yüzden farazi tarihlerle bir örnek üzerinden soracağım izninizle. Benim açımdan daha anlaşılır olacak o şekilde:

Eylül 2012 itibarı ile 4 yıllık lisans programını bitirdim. Sanıyorum bu beni Eylül 2014'e kadar tecilli yapıyor öyle değil mi? Peki diyelim; ben bu tecilimin ilk yılını boş geçirdim ve ardından Eylül 2013'te 2 yıllık bir yüksek lisans programına başladım. Kaba bir hesapla bu yüksek lisans programı Haziran 2015'te bitecek. Ben Haziran 2015'ten Haziran 2016'ya kadar bir sene daha tecil hakkı mı kazanmış olurum bu durumda?

Not: 1988 Ekim doğumlu olduğumu da ek olarak belirteyim. Gerçi 29 yaşına kadar fark etmiyor sanırım.

Vakit ayırıp yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim. (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: sacredbrown

Sayın qwerty0909,

Cevap için teşekkür ederim. Fakat kafamda tam olarak netleştiremedim. (: O yüzden farazi tarihlerle bir örnek üzerinden soracağım izninizle. Benim açımdan daha anlaşılır olacak o şekilde:

Eylül 2012 itibarı ile 4 yıllık lisans programını bitirdim. Sanıyorum bu beni Eylül 2014'e kadar tecilli yapıyor öyle değil mi? Peki diyelim; ben bu tecilimin ilk yılını boş geçirdim ve ardından Eylül 2013'te 2 yıllık bir yüksek lisans programına başladım. Kaba bir hesapla bu yüksek lisans programı Haziran 2015'te bitecek. Ben Haziran 2015'ten Haziran 2016'ya kadar bir sene daha tecil hakkı mı kazanmış olurum bu durumda?

Not: 1988 Ekim doğumlu olduğumu da ek olarak belirteyim. Gerçi 29 yaşına kadar fark etmiyor sanırım.

Vakit ayırıp yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim. (:

detaylı anlatayım:

dediğiniz gibi mezun olunca otomatikmen 2 sene tecil verilecek eylül 2014 e kadar. 2013 eylül de yüksek lisansa kayıt olunca ilk verilen tecil kalkar, yeni tecil yapılır o da 3 senedir yani 2013 eylül de yüksek lisansa kayıt yapınca otomatikmen 2016 eylüle kadar tecilli olursunuz. fakat 3 seneden önce bitirirseniz dediğiniz gibi mesela haziran 2015, teciliniz yine kalkar, ilk celbe tabi olursunuz. (1 senelik tecil otomatik verilmez) siz gidip başvurduğunuz zaman 1 sene daha tecil alabilirsiniz.

diyelim 2 senede değil 3 senede bitirdiniz. 2016 eylülde. yine 1 sene tecil için başvuru hakkınız bulunuyor. o zaman 2017 ye kalır. o arada doktoraya başvurabilirsiniz.
    ama mezun olursanız başka yüksek lisans olmaz.

diyelim okuldan bir sebeple atıldınız (devam, başarı, vs) veya kendi isteğiniz ile kaydınızı sildiniz. teciliniz kalkar. ama başka bir yere kayıt olursanız yeniden 3 sene tecil hakkınız doğar eskisi etkilenmez.

diyelim yüksek lisanstan mezun oldunuz. başka bir yüksek lisans için tecil alamazsınız. mezun olursanız ya askere gideceksiniz ya 1 sene ek tecil kullanacaksınız ya da doktoraya başvuracaksınız.

tüm bunlar için yaş sınırı 34 tür.

• @qwerty0909

Bu detaylı, müthiş anlatım için çok teşekkür ederim. Cidden kafamda soru işareti kalmadı. Umarım benim gibi başkalarına da yol gösterir bu açıklama.

Teşekkürler, iyi günler...
  • Sayın @qwerty0909,

Küçük bir detay var netleştiremedigim, yardımcı olabilir misin?

86 Şubat Dogumluyum, 2010 eylülde yüksek lisansa girdim, 2013 Haziran gibi yüksek lisans hakkım bitiyor, 2013 Ağustos ayına kadar ertelenmiş askerliğim, sevk tarihim de 2013 Aralık görünüyor, 2013 Ağustos muayenede yada kontrollerde askerliğimi 1 yıl daha tecil ettirebilir miyim Yüksek Lisans'tan kaydımı silmiş olarak?

Şimdiden yardımların için çok Teşekkürler
  • mezun olacak mısınız kayıt mı sileceksiniz? mezun olmadan kaydınız silinirse tecil hakkınız YOK, doktora da olamaz mezun değilsiniz çünki, (bazı doktora bölümleri direk lisanstan alıyor onlar hariç.)
    ya başka bir yere yüksek lisansa başlayacaksınız ya da aralıkta askere gideceksiniz. 1 yıl tecil mezun olanlara veriliyor.

eğer mezun olacaksanız 1 sene tecil hakkınız var.
  • Merhaba, hızlı cevabınız için çok Tşkler,
    2013 Haziran ayında kaydımı YL'dan sildirip, 2013 Eylül'de gerçekten istedigim bir bolumde YL başlamak istiyorum, yalnız 2013 Ağustos'ta son muayenem olacagı için YL'a kabul edilsem de Askere Aralık 2013'de gitmek zorunda olr muyum?
    Tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: comready

Merhaba, hızlı cevabınız için çok Tşkler,
    2013 Haziran ayında kaydımı YL'dan sildirip, 2013 Eylül'de gerçekten istedigim bir bolumde YL başlamak istiyorum, yalnız 2013 Ağustos'ta son muayenem olacagı için YL'a kabul edilsem de Askere Aralık 2013'de gitmek zorunda olr muyum?
    Tşkler

kaydınızı haziranda sildirmeyin. temmuzda sildirin hatta mümkün ise temmuzun iyice sonları olsun. bu şekilde olursa ağustos celbini pas geçersiniz, yüksek lisansa kabul ve kayıttan sonra sorunsuz bir şekilde 3 sene tecil alırsınız, aralık 2013 ile işiniz kalmaz.

ama haziranda silerseniz ağustos celbinde askere gitmeniz gerekir, bunu da raporla vs aşabilirsiniz sağlık sorunu vs. gerekir

31 hazirana kadar kaydı silinip şubesine bildirilenler ağustos celbine kalır daha sonra silinenler ve tecili kalkanlar aralık celbine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 17 Ekim 2012; 9:59:42 >

• Arkadaşlar ben 2012 haziranda mezun oldum ve mezuniyetin ardından askerlik şubesine gidip askerliği 2 yıl tecil ettirdim. Eylülde de bir yüksek lisans programına başladım, cuma günü öğrenci işlerine çağırdılar. Askerliğimi 10.01.2016 tarihine kadar tecil ettirmişler, onunla ilgili bir evrak verdiler. Evrakta üniversite ile ilişiğimin kesilmesi halinde sevk tehirimin iptali için gereken işlemin yapılacağını belirtmişler. Benim yüksek lisansı bırakma niyetim var, eğer yüksek lisans eğitimimi bırakırsam okulun yaptığı tecil kalkacak ama kendi yapmış olduğum 2 yıllık tecilin geçerliliği devam eder mi? Yoksa kendi yaptığım tecilde mi hükümsüz kalır? Bilgisi olan biri yardımcı olabilirse çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
  • yok mudur bilen bir babayiğit
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni63

yok mudur bilen bir babayiğit

bunu şubeye sor karışık bir konu ama gişedeki memurlar bilmez yetkili birine sor istanbulda isen halıcıoğlunda üst kata daire başkanlığına sor.

eskiden okulun tecili kalkınca ilk tecil de iptal olurdu ama lisans tecili 1 seneden 2 ye çıkınca yönetmelikte değişiklik yaptılar, yüksek lisansı bırakınca eski tecil geri geliyor diye duymuştum ama EMİN değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 22 Ekim 2012; 11:18:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

diyelim 2 senede değil 3 senede bitirdiniz. 2016 eylülde. yine 1 sene tecil için başvuru hakkınız bulunuyor. o zaman 2017 ye kalır. o arada doktoraya başvurabilirsiniz.

diyelim yüksek lisanstan mezun oldunuz. başka bir yüksek lisans için tecil alamazsınız. mezun olursanız ya askere gideceksiniz ya 1 sene ek tecil kullanacaksınız ya da doktoraya başvuracaksınız.

quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

Benim de biraz karışık bi durumum var ve önemli bi karar aldıracak yardımcı olursanız çok sevinirim.

2010 Eylülde yüksek lisansa başladım. 2 yıllık süreyi geçtim, uzatma dönemindeyim. Askerliğim 7. Dönemin sonuna kadar tehir edilmiş durumda. Anladığım kadarıyla uzatma sürecinde dahi olsa mezun olduktan sonra 1 yıl ek erteleme alma hakkım var doğru mudur? Yoksa ne zaman mezun olursam olayım askerliğimin ertelenebileceği en son tarih, şu anda zaten tehirli olduğum 7. dönem sonu olan tarih midir (Ocak 2014) ?

Daha da önemli olan nokta şu: Şu an devam etmekte olan yüksek lisansımdan mezun olmadan başka bir yüksek lisans programına başlamam gerekecek. Yani ilk yüksek lisansımdan mezun olduğumda başka bir programda yüksek lisansa devam ediyor olacağım. Bu durum ilk yüksek lisans mezuniyetimden sonra 1 yıl ek erteleme almama engel olur mu? Normalde yüksek lisans mezuniyetinden sonra 2. bir yüksek lisansa başlamanın tecil hakkı doğurmadığını biliyorum. Ama anlattığım durumda bir yüksek lisansı henüz bitirmemişken diğerine başlamış olacağım. Ve istediğim şey ikinci yüksek lisanstan doğan normal erteleme değil, ilkinden mezuniyetten kaynaklanan 1 yıl ek erteleme. Umarım açıklayabilmişimdir :)

• şurasını netleştirelim:

mezun olmak demek okulun derslerini vermek projeyi tezi vermek ve bir derece almaktır.
    yüksek lisanstan mezun olursanız:

- başka bir yüksek lisansa kayıt olarak tecil alamazsınız.
    - 1 sene mezuniyetten dolayı tecil alırsınız.

eğer kayıt siler veya atılırsanız:

- başka bir yüksek lisanda kayıt olup 3 sene tecil alabilirsiniz, orayı bitirip MEZUN olunca yine 1 sene tecil hakkınız olur.
    - başka bir yere kayıt olmazsanız başka bir tecil hakkınız olmaz. 1 sene de olmaz, o sadece MEZUN olanlara verilir.

Yani siz ilkinden mezun olmadan ayrılınca 1 sene tecil verilmez. tecili ikinci yüksek lisans için alırsınız. ikinciyi mezun olarak bitirirseniz 1 sene daha hakkınız var.

ilk sorunuzun cevabı, uzatma süresi olması fark etmez, ne zaman bitirirseniz bitirin bitiş tarihinden sona EK 1 sene tecil verilir, 7 dönemin sonu olan tecilin espirisi kalmaz.

ikinci durum çok karışık, aynı anda 2 yerde yüksek lisans yapmak yasak, ilki bitmeden ikincisine nasıl kayıt yaptıracaksınız?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.