Şimdi Ara

askerlikle ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben 2013 yılında liseden mezun oldum 01.01.1995 dogumluyom . bu sene 3.kez üni sınavına giricem istedim yer gelmedigi için tercih yapmadım. size sorum bu sene askerlik gelicek acaba erteletme hakkım varmı hiç bir okulla ilişkim olmadıgı halde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirÖgrenciAdam -- 18 Temmuz 2014; 14:54:25 >

• Evet ertelettirebiliyosun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgabokru

Evet ertelettirebiliyosun

hocam cevap için teşekkürler öncelikle . biraz daha açarmısın sadece lise diplomasıyla mı oluyo ? yada liseden mezun olduktan sonra erteletmek için belli bir süre falan varmı ? cevaplarsan sevinirim
  • tam 1 ocak mı
  • Valla tam bilmiyorum ben de mezundum bu sene sınava hazırlandım 94 lü tanıdıklarım vardı tekrar hazırlanan onlar ertelettirmişlerdi ama tam olarak nasıl oluyo bilmiyorum

• Hocam devletin size tanidigi bi haktir askerligi erteleme. Bulundugunuz yerdeki askerlik subesine diplomanizin asli ve nufus cuzdaninizla gidin orda hallederler zaten,

• sipahi evet hocam 1 ocak .
    tr4nc3 hocam peki yoklama gelmesini beklemelimiyim . acaba açık öterim yazmam gereklimi ben şu an hiç bir okulda görünmüyorum .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik ile ilgili sorun
    2 ay önce açıldı
    Tecil ile ilgili
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: BirÖgrenciAdam

sipahi evet hocam 1 ocak .
    tr4nc3 hocam peki yoklama gelmesini beklemelimiyim . acaba açık öterim yazmam gereklimi ben şu an hiç bir okulda görünmüyorum .

Yoklama gelmemisse zaten sorun yoktur ama eger ki yoklama gelmisse kesinlikle gitmen gerek aksi bir durumda ciddi para cezalari var diye biliyorum uzun sureli yoklama kacakliklarinda. Bi okula kayitli olman gerekmiyor tecil hakkini kullanmak icin ama eger ki acikogretime gidersen tecil isleriyle ugrasmana gerek kalmiyor okul hallediyor o islemleri

• BirÖgrenciAdam B kullanıcısına yanıt
    Bak sana anlatayım bende 94 ekimliyim bu sene benim askerlik dönemimdi gerçi yaptırmasamda olurdu tercihlerimden biri kesin tutacak ama yaptırdım zaten neyse konuya geçelim.

Şimdi senin askerlik çağın 1 ocak 2015 ten itibaren başlayacak sen lise diplomanı al 2 de fotokopisini çektir ve bide kimliğini al git kimlik fotokopisine vesikalığa falan gerek yok hemen gitki kardeşim yoksa bide ceza ödersin yoklama döneminden önce git yani yoklamada bildiğim akdarıyla şubatta bitiyor mesela ben yoklama kaçağı sayılıyordum bide 150 lira ceza ödeyeceğim ceza gelecek 1-2 haftaya. neyse lise diploması 2 fotokopisi kimliğin al askerlik şubesine git ocakta git hemen hatta şimdi de gidebilirsin ben ertelettirmek istiyorum dersen ertelerler asıl yapılması gereken şu liseden mezun olduğunda üniversiteye gitmeyeceksen gidip yaptırman gerekirmiş orada öyle dediler bana yani sen şimdi gitsende yaparlar.

Gerekli şeyleri alıp gittin orada şubedekiler asker değil zaten sivil askerlik şubesinde girişte bi danışma olur anlat derdini seni yetkilye gönderir yetkili sana 2 forum doldurtur sonra bi 5-10 dakika evrakları hazırlar sen ayakta beklersin en son 8-10 yere imza attırır en sonunda ise askerlik şubesinde bir komutan olur binbaşı albay vs hemen odası 5-10 adımlık bi yerdedir git imzalat der girersin içeri komutanım falan demene gerek yok :) ben askerliğimi tecil ettirmek için gelmiştimde de o zaten alır 2 dakika bütün kağıtlara mühür imza basar kimliğine bakar sonra geri döner yetkiliye verirsin kağıdını bu kadar asıl diplomanıda almayı unutma tekrar ben bide unutmuştum onun için geri döndüm :)

İnternetteki şehir efsanelerine falan da inanma muayene ediyorlar donunu kadar soyunuyorsun falan vs yalan hepsi o askere giderken oluyor. Askerlik tecilinde muayene yok. yani toplamda sıra yoksa 10 15 dakikalık iş.

edit: seninki 2016 aralığına kadar ertelenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ADCorFEED71 -- 18 Temmuz 2014; 17:50:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ADCorFEED71

Bak sana anlatayım bende 94 ekimliyim bu sene benim askerlik dönemimdi gerçi yaptırmasamda olurdu tercihlerimden biri kesin tutacak ama yaptırdım zaten neyse konuya geçelim.

Şimdi senin askerlik çağın 1 ocak 2015 ten itibaren başlayacak sen lise diplomanı al 2 de fotokopisini çektir ve bide kimliğini al git kimlik fotokopisine vesikalığa falan gerek yok hemen gitki kardeşim yoksa bide ceza ödersin yoklama döneminden önce git yani yoklamada bildiğim akdarıyla şubatta bitiyor mesela ben yoklama kaçağı sayılıyordum bide 150 lira ceza ödeyeceğim ceza gelecek 1-2 haftaya. neyse lise diploması 2 fotokopisi kimliğin al askerlik şubesine git ocakta git hemen hatta şimdi de gidebilirsin ben ertelettirmek istiyorum dersen ertelerler asıl yapılması gereken şu liseden mezun olduğunda üniversiteye gitmeyeceksen gidip yaptırman gerekirmiş orada öyle dediler bana yani sen şimdi gitsende yaparlar.

Gerekli şeyleri alıp gittin orada şubedekiler asker değil zaten sivil askerlik şubesinde girişte bi danışma olur anlat derdini seni yetkilye gönderir yetkili sana 2 forum doldurtur sonra bi 5-10 dakika evrakları hazırlar sen ayakta beklersin en son 8-10 yere imza attırır en sonunda ise askerlik şubesinde bir komutan olur binbaşı albay vs hemen odası 5-10 adımlık bi yerdedir git imzalat der girersin içeri komutanım falan demene gerek yok :) ben askerliğimi tecil ettirmek için gelmiştimde de o zaten alır 2 dakika bütün kağıtlara mühür imza basar kimliğine bakar sonra geri döner yetkiliye verirsin kağıdını bu kadar asıl diplomanıda almayı unutma tekrar ben bide unutmuştum onun için geri döndüm :)

İnternetteki şehir efsanelerine falan da inanma muayene ediyorlar donunu kadar soyunuyorsun falan vs yalan hepsi o askere giderken oluyor. Askerlik tecilinde muayene yok. yani toplamda sıra yoksa 10 15 dakikalık iş.

edit: seninki 2016 aralığına kadar ertelenir.

teşşekkürler hocam içim rahatladı yeminle yoklama tarihi şubat son görünüyo ben en kısa zamanda yaptırayım o zaman .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.