Şimdi Ara

Askerlikle ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yaşım 29, Temmuz 84 Doğumluyum, Üniversite 4.sınıf eğitimim dondurulmuş vaziyette olup başka bir şehirde evlenmiş, barklanmış durumdayım. Bugün askerlik şubesine gittiğimde askerlik durumum nedir ne değildir diye sordum, aralık 2013 te bitiyor askere alınmama durumun dendi. Bildiğim kadarıyla şu an kasım celbi için işlemler yapılmakta. Yetkili kişi eğer aralık geçip şubat'a kalırsan sıkıntı olur, kaçak vs sayılırsın demeye getirdi. Aralık'ta bitiyorsa eğer benim en erken kasım celbi için mi işlemleri başlatmam lazım, yoksa aralık'ta yalnızca askerlik yapma vaktim doluyor, bu sebeple burdayım diye gözükmem yeterli mi. Bir de sol gözüm yüzde 5'ten az görür vaziyette ve 2 kere spontan pnömotoraks(akciğer sönmesi) geçirdim. Geçen sene denk geldiğim bir askeri doktor yüzde beşten az gören gözle seni kesinlikle askere almazlar dedi. Ben tekrar askeri şubeye başvurduğumda elimdeki hem gözle hem de akciğer ile ilgili raporlarımı yanımda sunayım mı, yoksa her halukarda askeri muayene zorunlu olduğundan bu kusurlarım zaten ortaya çıkar mı? Biraz uzun oldu ama ilk defa askerlikle ilişkilendiğim için bilgisizliğim fazla. Teşekkürler.

• Umarım yardımcı olabilirim.

Şuan kasım celbi kapalı önümüzde şubat celbi var. Şubat celbine katılabilmek için işlemler kasım ayında başlıyor diye biliyorum. Yani senin tecilin aralıkta bitse bile sen şubat celbine katılmak için başvurursan herhangi bi sıkıntı olmaz. Çünkü sen zaten işlemlerini başlatmış olacaksın.

Göz konusuna gelince. Şubedekiler muayne için bizi aile hekimine gönderdiler orada boy/kilo/tansiyon ölçüldü sırtımız dinlenip ayak tabanlarımıza bakıldı, gözlerimiz muayne edildi ve bir hastalığınız yada sıkıntınız vs varmı diye soruldu. -örneğin; fıtık,bel zedelenmesi vs..-
    Bu muaynede göz testinden geçemeyeceksin mecburen. Orda sorununu dile getirdiğinde doktorun seni sevk etmesi gerekiyor. Çünkü aile hekiminin yapabileceği tek şey bu. Sevkini mutlaka alman lazım. Çünkü bazı aile hekimleri muaynelerin hepsini yapmayabiliyor. Sevk edilince neler oluyor tam bi bilgim yok o yüzden hiç yazmayayım bilen biri yazsın.

• okulunu bittir oyle git askere o ysta uzun dnem cekilmez pisman olursun yada askere uzun donem git askerde sinavlara gurersin uzun donemden kisa donem olaraj yapip geri gelirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet K.

Umarım yardımcı olabilirim.

Şuan kasım celbi kapalı önümüzde şubat celbi var. Şubat celbine katılabilmek için işlemler kasım ayında başlıyor diye biliyorum. Yani senin tecilin aralıkta bitse bile sen şubat celbine katılmak için başvurursan herhangi bi sıkıntı olmaz. Çünkü sen zaten işlemlerini başlatmış olacaksın.

Göz konusuna gelince. Şubedekiler muayne için bizi aile hekimine gönderdiler orada boy/kilo/tansiyon ölçüldü sırtımız dinlenip ayak tabanlarımıza bakıldı, gözlerimiz muayne edildi ve bir hastalığınız yada sıkıntınız vs varmı diye soruldu. -örneğin; fıtık,bel zedelenmesi vs..-
    Bu muaynede göz testinden geçemeyeceksin mecburen. Orda sorununu dile getirdiğinde doktorun seni sevk etmesi gerekiyor. Çünkü aile hekiminin yapabileceği tek şey bu. Sevkini mutlaka alman lazım. Çünkü bazı aile hekimleri muaynelerin hepsini yapmayabiliyor. Sevk edilince neler oluyor tam bi bilgim yok o yüzden hiç yazmayayım bilen biri yazsın.

Çok teşekkür ederim, yanıt geliştirdiğiniz için. O halde ben bu ay bitmeden askerlik işlemlerini başlatayım, muayene esnasında vaziyet ortaya çıkar sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Last Mogolo

okulunu bittir oyle git askere o ysta uzun dnem cekilmez pisman olursun yada askere uzun donem git askerde sinavlara gurersin uzun donemden kisa donem olaraj yapip geri gelirsin

Okul durumu uzun hikaye karışık. Burda evlilik, 15 aylık çocuk iş güç durumları olunca her şeyi bir kenara atıp mesai ve heves ayırmak çok güç. Tahminim askerlikten muaf tutulacağım düşüncesi, nasip bakalım. Teşekkürler.
  • Eyvallah kardeşim, dostane yorumların için, ifade biçiminin sahiciliği hoşuma gitti. Doğru söylüyorsun bir bakıma, ne olacağı belli olmaz, muafiyet belgesi alacağımı filan düşünürken askerlikte de bulabilirim kendimi. Bunun üzerine düşüneceğim, temkinli olmakta fayda var. Daha doğrusu şu ara sırası değil, ayrı kalmanın mevcut düzenden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.