Arkadaşlar excel de hazırladığım förmüllerle birbirine bağlı 6 sayfadan oluşan rakamlardan oluşan tablolar var. son sayfadaki bir hücreye rakamsal bi değer giriyorum bu diğer bütün sayfalardaki tablolara formüllerle yine sayısal değer olarak yansıyor.
şimdi benim istediğim bu tabloyu gönderirken sadece sayılar kalsın ama formüller iptal olsun. sadece förmül sonucu oluşan sayılar kalsın. yani göndereceğim kişi bu formülleri bilmesin. sadece sayısal değerleri görsün. bunu nasıl gerçekleştirebiliriz.
bunu makro ile yapabilirsin
istediğin yerleri seç, kopyala de aynı yere özel yapıştır diyerek sadece değerleri yapıştır ile yapabilirsiiniz.
Balikchy arkadaşımızın dediği gibi yapıştırırken "Özel Yapıştır" seçeneğini kullan.orda 7-8 farklı seçenek var . Sadece değerler kısmını seç...
quote:
Orijinalden alıntı: balikchy istediğin yerleri seç, kopyala de aynı yere özel yapıştır diyerek sadece değerleri yapıştır ile yapabilirsiiniz.
Teşekkürler balikchy arkadaşım. dediğin gibi oldu. formüller iptal oldu sadece formül sonucu sayılar kaldı.
5 pompa istasyonu çalışma raporu var her raporda 6 ayrı sayfa var yani 6x5=30 kere bu işlemi yapmak lazım. yapacam mecbur. toptan yapma için daha kolay bi yolu varmıdır?
..::SU::.. arkadaşım makro ile nasıl yapılır? makrolarla hiç çalışmadım. biraz anlatabilirmisiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: serhatlı
quote:
Orijinalden alıntı: balikchy istediğin yerleri seç, kopyala de aynı yere özel yapıştır diyerek sadece değerleri yapıştır ile yapabilirsiiniz.
Teşekkürler balikchy arkadaşım. dediğin gibi oldu. formüller iptal oldu sadece formül sonucu sayılar kaldı.
5 pompa istasyonu çalışma raporu var her raporda 6 ayrı sayfa var yani 6x5=30 kere bu işlemi yapmak lazım. yapacam mecbur. toptan yapma için daha kolay bi yolu varmıdır?
..::SU::.. arkadaşım makro ile nasıl yapılır? makrolarla hiç çalışmadım. biraz anlatabilirmisiniz.
daha kolay bi yolu var mı demişsin. işte o daha kolay yol makro. yapmak istediklerini bi kere makroya tanıtıyosun, sonra makro o işlemleri kendisi yapıyor. Araçların altındaki makro menüsü var. biraz araştırman ve kurcalaman gerekir kullanabilmek için. raporunu bana gönderme imkanın varsa yardımcı olmaya çalışırım
..::SU::.. kardeşim yaptığım işlemleri makro olarak kaydettim. diğer raporları açtığımda isim verdiğim makroyu çalıştır dedim saniyesinde halleti. süpermiş teşekkürler.