Şimdi Ara

Göz Renkleriyle İlgili Bir Soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bizim okuldan bir kızın gözü mavi. Kızın annesi ve babası kahverengi gözlü. Sadece babaannesi mavi gözlüymüş. Ondan geldiğini söylüyor mavi gözün. Ama benim aklıma değişik şeyler geliyor. Sizce bu mümkün mü? Yoksa tüpçü mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Annesi ve babasında mavi göz geni vardır.çekinik gendi galiba

• orta okul biyoloji bilgime dayanarak söylüyorum. evet kız doğru söylüyor
  • Annesi ve babası heterozigot baskın gen sahibidir bunda anlayamayacak ne var?

Edit: Yazım yanlışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sc Violet -- 29 Mayıs 2014; 14:59:24 >
  • Mavi göz çekinik olur Kızın annesi ve babası Aa Aa şeklindedir kıza da aa şeklinde geçmiştir.
  • Hm ilginç ta babaanneden gelmesi.

Birde başka bir sorum var. Babam koyu mavi gözlü annem ise kahverengi. Benim gözlerim koyu ela. Yani yeşil ve kahverngi.

Niye yeşil yerine mavilik olmuyor?

• Hangi ülkeydi hatırlamıyorum ama kraliyet ailesinden gelen bir ailede 2000'li yılların başlarına doğru zenci bir bebek getiriyor prenses dünyaya. Tabii sülalede o güne dek 1 tane bile zenci yok. Şüpheleniyorlar ama prenses kati suretle aldatmadım diyor. DNA testine tabii tutuyorlar ve çocuğun annesi de babası prens ve prenses çıkıyor. Sonrasında araştırmaya koyuluyorlar ki bundan tam 800 sene önce bir zenci kadın girmiş sülaleye. 800 yıl önceki genler bugün çıkıyorsa o kızın da anne babasının gözleri kahverengi de olsa mavi gözlere sahip olması olağandır. Anne ve baba tarafında ister bugün için geçerli olsun ister bundan 1000 yıl öncesi için geçerli olsun mavi renkli göz geni varsa o kızın gözleri mavi olabilir.

Kendi yeğenimde de mavi göz var. Ablam da eniştem de kahverengi gözlere sahip. Bizim sülalede sadece dayımın torunu mavi gözlü. Eniştemin sülalesinde ise şu an yaşayan mavi gözlü yok ama dedesi mavi gözlüymüş.

Kısacası anne ve babada herhangi bir soy diliminde renkli göz geni varsa milyonda 1 ihtimal de olsa çocukları mavi gözlü olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • goz rengi kalitiminin ortaokulda ogrendigimiz kadar basit olmadigini biliyorum. ama yine ortaokulda ogrendiklerimize gore de mumkundur.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratbanK

Hangi ülkeydi hatırlamıyorum ama kraliyet ailesinden gelen bir ailede 2000'li yılların başlarına doğru zenci bir bebek getiriyor prenses dünyaya. Tabii sülalede o güne dek 1 tane bile zenci yok. Şüpheleniyorlar ama prenses kati suretle aldatmadım diyor. DNA testine tabii tutuyorlar ve çocuğun annesi de babası prens ve prenses çıkıyor. Sonrasında araştırmaya koyuluyorlar ki bundan tam 800 sene önce bir zenci kadın girmiş sülaleye. 800 yıl önceki genler bugün çıkıyorsa o kızın da anne babasının gözleri kahverengi de olsa mavi gözlere sahip olması olağandır. Anne ve baba tarafında ister bugün için geçerli olsun ister bundan 1000 yıl öncesi için geçerli olsun mavi renkli göz geni varsa o kızın gözleri mavi olabilir.

Kendi yeğenimde de mavi göz var. Ablam da eniştem de kahverengi gözlere sahip. Bizim sülalede sadece dayımın torunu mavi gözlü. Eniştemin sülalesinde ise şu an yaşayan mavi gözlü yok ama dedesi mavi gözlüymüş.

Kısacası anne ve babada herhangi bir soy diliminde renkli göz geni varsa milyonda 1 ihtimal de olsa çocukları mavi gözlü olabilir.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: Destdestron

Merhaba arkadaşlar bizim okuldan bir kızın gözü mavi. Kızın annesi ve babası kahverengi gözlü. Sadece babaannesi mavi gözlüymüş. Ondan geldiğini söylüyor mavi gözün. Ama benim aklıma değişik şeyler geliyor. Sizce bu mümkün mü? Yoksa tüpçü mü?

Bu şekilde düşünmeniz çok ayıp ! göz rengi irsidir babaanne, anneanne, dede hatta dayı, hala ve amca'dan bile gelebilir, kalbinizi ferah tutun
  • Benim de mavi-yesil arasi bir gozum var. Annem ile Babam kahverengi. Dayim mavi gozlu.

• ne kadar gerizekalısın len sen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mew The Legend

ne kadar gerizekalısın len sen ?

La Hüsam herkesin biyolojisi 5 mi gelcek? Haydo seni.

• Annem siyah, babam kahverengi gozlu.

Benim gozler yeşil hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.