Şimdi Ara

askerlikte banyo düzenini anlatacak askerlik yapmış arkadaş var mı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
5
Favori
59.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler kısa dönemde bunları yasıo mu ya ... baya bi fark oldugunu söylemişlerdi bana iyi ki okuyorsun dediler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozzyouz

beyler kısa dönemde bunları yasıo mu ya ... baya bi fark oldugunu söylemişlerdi bana iyi ki okuyorsun dediler

Gittiğin yere göre değişiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Commandotore

quote:

Orjinalden alıntı: ozzyouz

beyler kısa dönemde bunları yasıo mu ya ... baya bi fark oldugunu söylemişlerdi bana iyi ki okuyorsun dediler

Gittiğin yere göre değişiyor

aynen uygulanır...

• arkadaşım kısa dönem gidiyorsan çamaşır, çorap filan yıkamayla sakın uğraşma derim. topu topu peş ay orda olacaksın 25 kurusa don ve çorap vardır kantinlerde. kullan kullan at anlıycağın. yedek subay cıkarsan zaten öyle bir derdin olmaz, sınıf okulunun ilk bir ayı içerde olursun, yine kullanıp atarsın. sonra birliğine gidince zaten rahat. ama uzun dönem gideceksen o zaman bilemem. maddi durumun 15 ay don çorap almaya yeter mi? bu halde mecburen kendin yıkayacaksın. bence yine donlari at, sadece coraplari yıka, don yıkamakla ugrasılmaz. koyu renk don almaya özen göster. beyaz hem yasak, hem de kullanıssız askeri ortama göre. banyolar düştüğün birliğe ve görevine göre değişir. ben ege ordu karargahında yaptım gayet güzeldi. her sanah kahvaltıdan önceye kadar sıcak su vardı. aksamları da 19.00 dan sonra girilebilirdi. süre sınırlaması yoktu ama eğer sıra varsa zaten bekleyen kişi seni rahat bırakmaz hadi çık filan der. kamuflajla girer, kamuflajla çıkarsın. cüzdan saat vs. duş almayan bir arkadasına emanet edersin, kafan rahat olur. çünkü hırsızlık olayı maalesef askerin oldugu heryerde olur. ilk bir hafta onbeş gün büyük tuvalete çıkmama olayı da tamamen doğrudur. psikolojik bir mevzu. insanın zıcası gelmio sanırım :) ama belli bir süre sonra çatır çatır ...
    ondan sonra asker olmussun demektir.

hadi hayırlı teskereler.

• quote:

Orjinalden alıntı: vukleus

ben kuşadasındaydım güneş enerjili su ısıtma sistemi ile 24 saat sıcak su vardı hiç dorun olmuyordu. çamaşır makinesini kullanmakda sorun yoktuda çamaşırları asmak için yer olmuyordu haftasonları

en kıyak yere düşmüşsün . vallahi bizim buradaki askerler gördüğüm kadarıyla tatil yapıyorlar. askerlik değil
  • Madem eski konu varmış yeni konu açmaya gerek yok.Burdan sorayım.

Şimdi arkadaşlar askerde bu banyo mevzusu hakkında kimisi hamamda yıkanılır,kimisi duşta yıkanılır demiş.Benim sorum hiç yıkanmama gibi bir şansımız varmı?Bunu şunun için soruyorum nasıl olsa haftada bir çarşı izni olayı varya ondada bir otelde takılırım hijyen sıkıntısı çekmeme gerek yok diye düşünüyorum.Zaten ya 5 ay gideceğiz yada 12 ay teğmen.Teğmen olsa sorun değilde diğer türlü olursa ne yaparım onu düşünüyorum.Kısacası mecburmudur askerde yıkanma olayı?
    Kafam iyi biraz kusura bakmayın.Öyle aklıma takıldıda soruyum dedim.
    İyi geceler herkese...

• quote:

Orjinalden alıntı: baltar6

Madem eski konu varmış yeni konu açmaya gerek yok.Burdan sorayım.

Şimdi arkadaşlar askerde bu banyo mevzusu hakkında kimisi hamamda yıkanılır,kimisi duşta yıkanılır demiş.Benim sorum hiç yıkanmama gibi bir şansımız varmı?Bunu şunun için soruyorum nasıl olsa haftada bir çarşı izni olayı varya ondada bir otelde takılırım hijyen sıkıntısı çekmeme gerek yok diye düşünüyorum.Zaten ya 5 ay gideceğiz yada 12 ay teğmen.Teğmen olsa sorun değilde diğer türlü olursa ne yaparım onu düşünüyorum.Kısacası mecburmudur askerde yıkanma olayı?
    Kafam iyi biraz kusura bakmayın.Öyle aklıma takıldıda soruyum dedim.
    İyi geceler herkese...

iyi hoş diyorsun da ya çarşı izni olmayan bi yere düşersen ?

soruna gelince 1 hafta boyunca banyo yapmamak seni ve çevreni rahatsız etmeyecekse pratikte olabilir ama genede ben böyle bir düşünceyi gereksiz buldum.

Haa, Genelde Cuma günleri temizlik kontrolü olur eğer titiz bir komutana denk gelirsen hayatında utanmadığın kadar utandırır bir bölük askerin önünde seni söylemedi deme.

• bornoz
  • quote:

Orjinalden alıntı: raconizm

askerliğini yapmış arkadaşlardan bilgi almak istiyorum , askeriyede banyo düzeni nasıldı , kabinlerdemi yıkanıyordunuz bornoz falan veriyolar mı birde bu çamaşır olayı nasıldı nerede soyunup giyinirdiniz falan , teşekkürler

olayı bitirmiş bu laf ya, üstüne bişey söylenmez
  • şöle bişi duydum..

özellikle acemi birliğinde

taburlar halinde alıolarmış..işte kişisel temizlik..sona kalan 3 kişi geri kalan pisliği temizlermiş

• Konunun hepsini okudum. Gerekli bilgile verilmiş. Bu yıl üni. hazırlık bitti. 4 sene sonra askerlik beni bekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saldıray5520 -- 6 Haziran 2009; 22:25:40 >
  • quote:

askerliğini yapmış arkadaşlardan bilgi almak istiyorum , askeriyede banyo düzeni nasıldı , kabinlerdemi yıkanıyordunuz bornoz falan veriyolar mı birde bu çamaşır olayı nasıldı nerede soyunup giyinirdiniz falan , teşekkürler

Bornoz köpeğin olsun yiğenim, Küveti sütle doldurup güzellik banyosu bile yaptırıyorlar...
  • Kafama takılan bişey var.Askerlikte sanırım hergün tıraş olma zorunluluğu var.mach3 gibi kaliteli şeylere izin verirler mi yoksa en eski usulde jilet mi kullanılıyor?Kaliteli jilet zamandan kazandıracağı için iyi olur diye düşündüm.Diğerleri ile 10 dkda işin içinden çıkılmaz.hele bide kazık gibiyse sakalların
  • quote:

Yerine göre değişir banyo düzeni,kabinde de yıkandık hamamda da,ama zaten sıkıntı olmuyor orda,insan belli bir süre sonra insan modundan çıkıp gergedan moduna grdiği için,hiç sıkıntı yok yani,
  • quote:

Orjinalden alıntı: aKaSa

quote:

Orjinalden alıntı: tarsez

istediğimiz saatte tuvalete gidebiliyomuyuz?

yok üst tertibin ne zaman zıç derse o zaman zıçıyon

gece gece iyi güldüm

• quote:

Orjinalden alıntı: @dministrator

Genelkurmay'ın askerlere iyi bakması gerek diye düşünüyorum , oraya kendi keyfi için gitmiyor ve aylarını ayırmıyor insanlar , vatanı için yapıyor , çağ dışı saçma sapan şeyler olması bazı kişilere normal gelse de bence uygun değil kesinlikle...

Arkadaşım sana katılıyorum sanki millet oraya keyfi için gidiyor,Ya ama şimdi askerde dayak falan bu nedir yani orası askeriye mi yoksa dayakhane mi sesini çıkarsan ailene de haber verdirmezler zıçarlar ağzına orda bu ne ya sanki millet askere çok isteyerek gidiyor.Tamam aileni koruyorsun orda vatanı koruyorsun ama vatan dayak yiyerek başkalarının güzel geçinmesi ise zıçarım böyle askerliğe ,hem vatan vatan diye canını feda et hemde dayak ye düzgün yaşama askerde köle gibi ol ne demek ya bilmem kaç gün zıçamıyon filmleri de geçti bunlar ,çok salak ve saçma bir askeri ve devlet yönetimimiz var çıkıpta bu yazıya yok sen vatan hayinisin bilmem ne deyipte kendinizi kandırmayın hadiyin ordan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuLeT^# -- 7 Haziran 2009; 0:57:26 >

• istediğini kullanırsın, tuvaletlerde priz bulabilirsen ( ki hiç sanmıyorum) traş makinası bile kullanabilirsin, hatta kantinlerde de mach3 felan satıyorlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: erdenar

Kafama takılan bişey var.Askerlikte sanırım hergün tıraş olma zorunluluğu var.mach3 gibi kaliteli şeylere izin verirler mi yoksa en eski usulde jilet mi kullanılıyor?Kaliteli jilet zamandan kazandıracağı için iyi olur diye düşündüm.Diğerleri ile 10 dkda işin içinden çıkılmaz.hele bide kazık gibiyse sakalların
  • Arkadaşlar, duşlar temiz oluyormu?Gidip gelen arkadaşlar bir cevap yazarlarsa iyi olur.Geçen sene tatilde havuz suyundan kulak iltihabı olduk,fena birşey insan dengesini kaybediyor.Tabi aynı şey değilde tırstım biraz benzer bir durum olursa diye.Duş olayından dolayı hastalık kapan oldumu hiç aranızda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltar6 -- 24 Haziran 2009; 19:19:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: baltar6

Arkadaşlar, duşlar temiz oluyormu?Gidip gelen arkadaşlar bir cevap yazarlarsa iyi olur.Geçen sene tatilde havuz suyundan kulak iltihabı olduk,fena birşey insan dengesini kaybediyor.Tabi aynı şey değilde tırstım biraz benzer bir durum olursa diye.Duş olayından dolayı hastalık kapan oldumu hiç aranızda?

Duş alıcaksın zaten havuza girmeyeceksinki... Dolayısıyla kulak iltihabı diye bi derdin olmaz, ancak ayak mantarına dikkat. Ayağını kuru tutmaya gayret et, başkasının terliğini postalını da giyme... Pudra sürmek de işe yarar... Mantara dikkat...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.