Şimdi Ara

askerlikte banyo düzenini anlatacak askerlik yapmış arkadaş var mı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
4
Favori
58.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya bir de bülent ersoy'a halkı askerlikten soğutuyorlar derler. ben sırf bu yüzden soğudum askerlikten şimdi. ben hergün duş almak isterim temiz çamaşır giymek isterim, çamaşırlarımı elimde hiç yıkamam atarım makineye.... allaaaaaa ne bu ya. gitmiyom ben askere.
  • Bizde de hamam vardı . 50 kişi hamamda yıkanıyoduk kimisi donla kimisi donsuz. Haftada 1 gündü. ama bazen kazan bozulurdu. Bi keresinde 1 aya yakın yıkanmadığım olmuştu. Çarşılar da kitliydi. İlk girdiğimde kurnada yıkanırken elemanın biri koluna jiletle az önce yazdığı FATMA yazısını göstermişti. Sonra bayıldı. Ayılınca komutan bayılttı . Güzel günlerdi . Sana diyeceğim torun, geceler uzun.
  • Saba 05:00-06:00 arası her zaman açıktı. Akşamlarıda 11 bölüğe göre günler dağıtılırdı. Tabii ki bu kağıt üzerinde formalite idi. Bu yüzden akşam 8-12 ye kadar (çok aksi bir astsubay subay nöbetçi değilse) açık kalırdı.Zaten yaz zamanıydı ve duş ihtiyacı çok fazla oluyordu.

Haa bir de tabi banyo sorumlusunu tanıyorsanız yaşadınız. İstediğiniz an girebilirsiniz.

Bizde banyonun anahtarı bendeydi ordan biliyorum

315.K.D.

Diğer arkadaşlara göre belki daha şanslıyım ama herseye ragmen açıkcası çok istenecek yaşanacak durum değil ama bir arkadasın dediği gibi orası ana ocağı değil asker ocağı...

DÖndükten sonra bilinki hayata farklı bir gözle bakıyorsunuz....

• quote:

Orjinalden alıntı: raconizm

quote:

Orjinalden alıntı: heLOpeRS

ßen Çorum iL Jandarma Komutanlığında Askerliğimi YAPTIM
    usta Askerdim

Alayın ßanyosu Çok güzeldi Doğalgaz istediğin Zaman Banyo yapabiliodun
    Faliyettin olmadığı sürece..

pis Çamaşırlarını File İçinde Çamaşırhane'ye veriyorsun
    onlar Yıkıyor sonra alıyorsun

dostum kirlileri veriyosunda , senin çamaşırların herkesin çamaşırlarıylamı yıkanıyo yoksa özel olarak mı , hayır karışıklık olmasın

onu ayarlıyolardır olm senin düşündüğün şeye bak ya

askere gidecen kaç gündür bunu mu düşünüyon

• quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Askerde ipteki donlarımı çalmışlardı.

DIKKAT ASKERIYEDE CALMA DIYE BISEY YOKTUR!!! ESYA SADECE YER DEGISTIRIR...Bu bir kuraldir ve bunu atlamayalim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinardicli

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Askerde ipteki donlarımı çalmışlardı.

DIKKAT ASKERIYEDE CALMA DIYE BISEY YOKTUR!!! ESYA SADECE YER DEGISTIRIR...Bu bir kuraldir ve bunu atlamayalim...

yemişim öyle kuralı şerefsizliğin daniskasıdır.. çok şükür benim ne acemide ne de usta da 1 tane iğnem bile çalınmadı

• cenabet herifler

quote:

Orjinalden alıntı: gt-40
    quote:

teşekkürler arkadaşlar yalnız şu kurna olayı biraz moralim bozdu , ne yani apiş arasını sabunlayamayacak mıyız

zaten donunla veya şortla yıkanacaksın apış aranı ister sabunlar istersen ........... sana kalmış .çünkü herkes aynı şekilde yıkanıyor.kabine girersin işini halledersin,kabinlerin üstünden sevdiğin sinema sanatçılarının(bayan)fotoları dolaşır en sona gelen resimin haşatı çıkmıştır,hamurlaşmıştır.veya reçine tarzı yapışkan bir şeyle bezenmiştir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Mushmula

hani filmlerde oluyor ya millet birbiriniz her tarafını görüyor mu , eğer öyle birşey varsa Allah canımı alsın 6 ay banyo falan yapmam

• Bir arada banyo olayı ne ya..

Yok öyle birşey arkadaşlar..TSK buna izin vermez..
  • quote:

Orjinalden alıntı: REM1903

Bir arada banyo olayı ne ya..

Yok öyle birşey arkadaşlar..TSK buna izin vermez..

acemi birliğinde duşakabin yetmiyordu 3 kişi aynı duşakabinde yıkanıyordu bazı duşakabinlerde sıcak su kesilirdi veya musluk bozulurdu dal *aşşak sabunlu sabunlu boş kabin arayanlar bile oluyordu
  • @TimeBoy, verdiğin bilgiler için teşekkürler. Üniversite bitsin askere giderken söylediklerini aklımda bulundururum.
  • Belki tam yeri dğeil ama sorayım dedim ;;

Şimdi askerlik 6 aya düştüğünde yani lise mezunları da , üni mezunları da 6 ay yaptığında üniversite mezunları normal er muamelesi mi görecek ?
  • askerlik 6 aya falan düşmeyecek.
  • Acemi birligindeyken hamam tarzi bi yerde yıkanmıştık, sadece 2 kez banyo yapabildik ama cok yogundu egitim, tabii isteyen her aksam gidip yapabiliyordu, tabii yorgunluktan ölmediyse :)

Kadro birliğinde aksam 5 ten sonra serbesttin, tabii nöbetin işin gücün yoksa. Kadroda erzurumdaydım ben, banyo kabinler halindeydi, tertibine göre sıra bekliyodun, kabinde soyunup kabinde giyinirdik, 24 saat sıcak su olurdu bizim orda. Birlikten birliğe değişiyor ya bu banyo olayı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: :ArHaus:

askerlik 6 aya falan düşmeyecek.

AAaa öyle bir açıklama gelmişti ya üni mezunları da kısa dönem yapacaklar diye..Yedek Subay olarak yapma imkanı olmayacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: techcentre

1995 Kırkağaç, kabin mabin yoktu hamam gibi bir yer herkes daldaşşak ortada yıkanırdı. Bence utanç vericiydi zaten gider kova su alır ve tuvalette yıkanırdım..

1986-4 Karargah Servis Bölük Komutanlığı, Mu.Mrk. Elektronik Teknisyen Yardımcısı.

Karargah bölüğüne her gün 18:00 - 20:00 arası banyo vardı.

Bölük karargahın üst tarafında kendisine ait banyosu vardı ama lafta yani.. Bölükler kullanıyordu orayı.. Biz alay mutfağının yanındaki banyoda yıkanırdık.. Kışın gidip gelmesi çok zordu sırf o soğuktan dolayı haftalarca yıkanmayan adam bilirdim.. Tuvaletler de dışardaydı bölük karargahın.. Gece yarısı sıcacık yataandan işemeye gidemezdin yani.. Karlar altında hey gidi hey..

quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding
    2006 Kırkağaç 15.Bölük

Tevfik ve Cengiz (ve FINDIK) sana neleri cagristiriyor :)))) ha bir de dişleri olmayan astsb. Metbot tahsin vs..

---

Banyo olayi yerine gore degisiyor .. Kirkagacta durum boyleydi, acemiligimde (5. Jandarma Taburu Gölpazzari) 5 dakika veriyorlardı..sonra asker eline soğuk su alıp kabinlere fırlatıyodu :D

ilk zamanlar zor oluyodu 5 dakikada yıkanmak.. ama sonlara dogru 2 kere sampuan yapıp 1 kere sabunlanıyodum..kalan zamanlarda HUBUBAT FİYATLARINI düşünüp birşeyler yapabiliyordun

• askerlik bana göre değilmiş yahu. yok 30 gün yıkanma, pis çamaşırla gez, komutandan hakaret işit o da yetmedi dövsün. yok kardeşim kimse beni dövemez. dövse bile askerlik bittikten sonra şikayet ederdim gerekirse AB insan hakları mah. başvururdum.
    ciddiyim 15 ayı bırak 1 ay bile bana gelmez bu yaşam biçimi. zaman kaybı olmasıda cabası ben o 1 senede yeni bi dil öğrenirim beh, neler yapardım neler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 17 Mart 2008; 11:54:25 >
  • Arhaus Yaş kaç acaba?

17-18 ise bu şekilde düşünmen çok normal

yok 20-22 arası ise böyle düşünmen ultra rahat bir yaşam biçimin olduğunu gösgterir

Sana göre olmasada Seve seve yapacan işte kaçarı yok..
    Ab insan hakları mahkemesine başvurda Gör neler olacağını
  • 20 yaşşş..

AB'ye başvursam direkt gazetelere çıkarım. Ciddiyim ben bu gidişle askerlik falan yapamam. En azından 15 ay yapmam!

1 ay olsa eh işte derim bi bakalım nasılmış bu askerlik deyip gidiverirdim. Aam yok öyle 15 ay pfff. Yok daha neler. Ben masterimi yapıcam, PhD yapicam gelemem böyle şeylere..

Bi bakmışım askerden kaçayım derken akademik kariyer yapmış olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 17 Mart 2008; 12:18:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Çöldeki Kutup Ayısı

quote:

askerliğini yapmış arkadaşlardan bilgi almak istiyorum , askeriyede banyo düzeni nasıldı , kabinlerdemi yıkanıyordunuz bornoz falan veriyolar mı birde bu çamaşır olayı nasıldı nerede soyunup giyinirdiniz falan , teşekkürler

jakuzi var hocam düğmeye basınca yandan iki tane kadın çıkıyor masaj falan yapıyırlar.... genişçe bir dolap var ordan yağlı veya yağsız cilde uygun 450 çeşit kremden birini seçiyorsun .... banyodan çıkarken salgam suyu veya sodalı ayran tercihinide yapıyorsun .... sonra yatağa kadar biri refakat ediyor güzelce uyuyorsun

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.