Şimdi Ara

askerlikte banyo düzenini anlatacak askerlik yapmış arkadaş var mı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
157
Cevap
4
Favori
58.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Üniversitede yurtta kalanınız yokmuydu arkadaşlar banyo olayını amma dert ettiniz ya..yok etek traşı nasıl olacak yok terlikle mi gidecez.azıcık mantıklı düşünün hayvan yetiştirmiyolar orada..insan yetiştiriyolar...he ortam ve şartlar pek güzel olmayabilir ama inanın gidince zaten bazı şeyleri kendiniz çözeceksiniz.
    ben yurda gittiğimde nasıl duş alıcam havlumu nerye koyucam die düşünürken bi baktım ki duş başlığı sorunu çıktı..sonra onu da çözdüm.giriyorum kabine işim btince alıyorum başlığı koyuyorum dolaba ertesi duşta tekrar..
    he bu askeriyede olmaz evet ama herşeyi de sormayın yani :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: foudre

askerde gece kamyon devirmek de kötü olabilir :) üstüne banyo kısıtlıysa bir de:):):)

senin o günün yorgunluğun içinde, askerliğin stresi içinde gece aklına öyle şeyler gelirse devirirsin kamyonu..
  • İstanbul-Sancaktepe

Acemilikte:

Bizim bölük 300 kişiydi, banyo 200m uzaktaydı, Aralıkta gittim o yolu git gel bir orada askerlik yapanlar bir de Allah bilir, 300 kişiye yetecek su zaten yok, saat 20:00-21:00 arası banyo verilirdi. İşi öğrenip erken gidip 30dk duş almanın yolunu bulmanız 1 hafta sürüyor, bizde kabin vardı ama PVC yada Duşakabin değil örme duvar ama lego kimse birbirini görmez ama eğilirseniz kıçınız açıkta kalıyordu. 3.günümde ilk duşa girebildim ama isteseydim gittiğim sabahta girebilirdim.

Usta olunca müfrezeye geçtim, dağ başında 30 kişilik karakol ne zaman istersen gir al duşunu...

Çerkezköyde yapan bir arkadaşım arkadaşım 8.gün, İstanbul Anadolu yakasındaki bir başka arkadaşım 14.gün, Mardin e giden bir arkadaşım da 2.gün...

Gittiğiniz yere bağlı ama gittiğiniz yerde nüfusu az olan karakola gitmeye çalışın;)

• bizde hamam var,fazla kalabalık olmuyor kafana göre takılıyorsun. yannız acemi birliğinde duş vardı ve en fazla 10dk kalabiliyorduk. sonra suyu kesiyorlardı. her türlü malzemede sana ait. belki ilk gün havlu falan verirler o kadar.
  • Acemilik de zor geçer banyo günleri.5dk içinde aldın aldın alamadın son 10 kişiye kalıoduk temizliğe sağlam bi miden olması lazım donunu bırakan mı dersin artık gerisini sen düşün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NarniaOfCronicleS

Acemilik de zor geçer banyo günleri.5dk içinde aldın aldın alamadın son 10 kişiye kalıoduk temizliğe sağlam bi miden olması lazım donunu bırakan mı dersin artık gerisini sen düşün.

5 ay askere gidenler içinde mi bu geçerli ?

acemilik kaç ay sürüyor 5 ay askere gidecek olanlar için ?

hızlı hızlı şampuanlanamaz mıyız ya bu kadar mı rezil bir ortam gençleri bekliyor anlamadım ? :SSSSSSSS

okuduklarım karşısında hayrete düştüm......
    (neredeyse tüm sayfaları okudum)

MEHMETÇİK'e bu muamele reva mı yav...:SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 5 Mart 2011; 3:33:26 >
  • Büyük birliklerde işkence... Polatlıdayken banyo için gününü bekliyodun ve banyo yapmak için koğuşla alakası oılmayan bi yere gidiyodun. Başka bi binaya. Ordan koğuşa gelene kadar bronşit yada zatürre oluyodun... O yüzden pis gezmek daha mantıkııydı. Fakat şimdi askerlik şubesindeyim ve 24 saat sıcak su 24 saat banyo imkanı. Yap banyonu gir yat yatağına... Çamaşır desen aynı şekilde...

Çok şükür...
  • büyük birlik küçük birlik derken kardeşim ?
    yani o zaman daha abartayım, karakolda askerlik yapmak en iyisi =? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

quote:

Orijinalden alıntı: NarniaOfCronicleS

Acemilik de zor geçer banyo günleri.5dk içinde aldın aldın alamadın son 10 kişiye kalıoduk temizliğe sağlam bi miden olması lazım donunu bırakan mı dersin artık gerisini sen düşün.

5 ay askere gidenler içinde mi bu geçerli ?

acemilik kaç ay sürüyor 5 ay askere gidecek olanlar için ?

hızlı hızlı şampuanlanamaz mıyız ya bu kadar mı rezil bir ortam gençleri bekliyor anlamadım ? :SSSSSSSS

okuduklarım karşısında hayrete düştüm......
    (neredeyse tüm sayfaları okudum)

MEHMETÇİK'e bu muamele reva mı yav...:SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

5ay da aynı yerde 18ayda aynı yerde askerliğini yapıyo , kısa dönemlerin acemiliği 3-4 hafta arasında değişiyo , uzun dönemlerinkini bilmiyorum ama ben manisada yaparken aynı anda yemin etmiştik ,

Banyo konusuna gelince acemi birliğinde fazla yapıcak bir şey yok mecburen koşullara katlanıcaksın, fakat ben kıbrısta usta birliğinde yaparken ,banyodan sorumlu arkadaşla iyi geçinirdim oda bana kıyak geçerdi arada, he usta birliğindede devrecilik vardır önce üst devreler banyo yapar, eğer kısa dönemsen seni abileri diye aralarına alabilirler.

Bu söylediklerim kendi deneyimlerim , muhtemelen sizinkiler tamamen farklı olucak , yani belli bir standart yok.

Kendinizi sıkmayın rahat olun , ordaki herkez aynı durumda ,

• Acemi birliğim izmir gaziemir usta birliğim şanlıurfa merkezdi.

Her iki yerde de hamam da vardı banyoda. Ama genel olarak hamamı tercih ederdik, sıcak su sürekli olduğu için.

Giyinme soyunca her kez bir arada idi.
    İlk başlarda tuhaf gelsede 150 sapla yanyana olmak daha sonraları hem görüntü hem piskolojik olarak ortama alışıyosun bir bakmışssın sallana sallana dolaşıyon hamamda.

Bulunduğun yere göre yıkanma süresi değişiyor acemi iken 10 dk sonra çıkın süre doldu diye dışardakiler biyerlerini yırtardı, usta birliğindede üst devrelerin keyfi gelipden banyodan çıkınca alt devreler girerdi. Şahsen benim bölüğümde benim devrem en üst devre olduğunda devreciliği bırakıp sıracılık başlatmıştık günlük sabah işleri haricinde alt üst muhabbeti yapmazdık.

Çamaşır konusunda ise başkalarını bilmiyorum ama ben her hafta tanesi 1,5 veya 2 tl'den 3-5 don alırdım kullandığım donu 1 kere yıkardım baktım sağlam 1 kere daha giyerdim yırtılırsa değiştirirdim yaz olduğunda direk atardım yıkama ile uğraşmazdım vücuttaki tuz zaten yeşil donları aynı gün sarı renk yapıyordu.

• Asteğmen olarak yapanlar ayrı yerde duş alıyor değil mi?
  • banyo meselesi yerine göre değişir, mesela ben kayseri 1. komando tugayı gen.adnan doğu kışlasında acemi birliğindeyim. Acemi olmamıza rağmen istesek her akşam banyo yapabiliyoruz.

Yani demek istediğim askerlikle ilgili duyduğunuz her şeye inanmayın, her şey gideceğiniz yere bağlı.
  • Ankara Gata

24 saat duş imkanı vardı, gündüz duşlar bomboş, akşam hafif sıra olurdu. 10-15dk içinde kesin boş bir duş bulunuyordu.

Kısmet işi
  • şimdi durumlar nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

şimdi durumlar nasıl

Konu hortlamış, 2011 yılı geldi gözümün önüne :D

Gittiğin birliğe göre değişir dostum ama genelde sıkıntı çekmezsin. Fakat banyo durumu fazla iyi olmayan bir usta birliğinde ilk 2-3 ay sıkıntın olabilir. Mesela ben acemilikte Kayserideydim. Orada banyo sıkıntısı yaşamadık hiç ama usta birliğinde Isparta'da ilk ay çok zorladı. Banyoya gidiyorduk falan banyo suyu buz gibiydi sürekli. Daha sonra orduevine attık kendimizi orada rahatladık.

En kötü yerde bile 2-3 ay içinde oranın hiyerarşisini anlarsın. Devremdi, mevremdi falan diye banyo saatlerini bir düzene oturtursun merak etme.

• devletin askerini el üstünde tutması gerek kanımca
  • ASKERLİĞİMİ PİYADE ER OLARAK BANYO ÇAMAŞIRHANEDE YAPTIM 15 DAKİKA BANYO SÜRESİ VAR BÖLÜK OLARAK AKŞAM 17.00'DEN SONRA GÜNLÜK 3 BÖLÜK BANYO YAPARDI ÇAMAŞIRLAR 08.00 DE BAŞLAR VE 17.00 DE BİTERDİ.BANYODAN GEÇ ÇIKAN BÖLÜK CEZALANDIRILIRDI. DUŞ BAŞLIĞI KIRILIRSA BÖLÜK CEZA OLARAK YENİ DUŞ BAŞLIĞI ALIRDI ALMAYANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILIRDI ÇAMAŞIRHANE HER BÖLÜK HAFTA DA BİR NEVRESİM YIKATIRDI.BANYODA SU SICAK SU OLMAMASI SADECE KAZAN ARIZALANDIĞINDA OLMAZDI YAPILANA KADAR ÇAMAŞIRHANEDE BÖLÜK NEVRESİMLERİ YIKANIR VE KURUMASI İÇİN BUHAR ODASINDAKİ DEMİRLERLE KURUMASI SAĞLANIRDI KURUYACAK NEVRESİMLERİN YERİNE 2 İNCİ NEVRESİM TAKIMI VERİLİRDİ KURUTULAN NEVRESİMLER ÜTÜDEN ÇİFT KİŞİ OLARAK GEÇİRİLİRDİ KATLANIP NEVRESİM ODASINA KOYULURDU
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.