Şimdi Ara

askerlikte banyo düzenini anlatacak askerlik yapmış arkadaş var mı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
4
Favori
58.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şırnakta yaptım, en rahat kısmı banyo idi askerliğimin hergün 24 saat sıcak su vardı ve bizim bölüğün 20 kabini vardı 70kişiydik.. her zaman banyo imkanı vardı yani,her gün banyo ederdim.. şans işi bu aynı kışlada piyadelerde vardı onların haftada 2 gün banyo günleri vardı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WebEX -- 17 Mart 2008; 12:40:30 >
  • askerde koşturuyorlar, kilometrelerce yürütüyorlar haftada 2 kere banyo mu yapılır hiç olmazsa hergün bi 5 dk duş alsınlar. yazık yahu, sonra koğuşlar kokuyordur tabi. askerliği yaparken ev tutup dışarıda kalmada yoktur allah bilir. hani olsa şöyle bişey hem devlet hem biz rahat ederiz.
  • çok mu şey istiyorum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: :ArHaus:

askerde koşturuyorlar, kilometrelerce yürütüyorlar haftada 2 kere banyo mu yapılır hiç olmazsa hergün bi 5 dk duş alsınlar. yazık yahu, sonra koğuşlar kokuyordur tabi. askerliği yaparken ev tutup dışarıda kalmada yoktur allah bilir. hani olsa şöyle bişey hem devlet hem biz rahat ederiz.

Sen bilip bilmediğin ortamlar hakkında nasıl fikir sahibi olabiliyorsun onu merak ediyorum.Adı üstünde askerlik evdeki gibi olmuyor bazı şeyler o zaman karavanada yemesinler herkes dışarıdan yemek ısmarlasın madem bu kadar dert etin kendine askerliği vicdani redci olur biraz da hapis yatarsın ve askerlik yapmazsın
  • Bilmeden fikir sahibi olmak kadar normal bir şey var mı ? Herkes hep bir ağzıdan aynı şeyi söylüyor. Bilmeden fikir sahibi oluyorsunuz hede hödö diye..

Tanrıyı da bilmiyoruz ama hakkında fikirlerimiz var değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 17 Mart 2008; 15:28:24 >
  • kıbrısta banyo sorun oluyor zaten su yok onu bulsan hamamda en az 10 kişiyle yıkanmak zorundasın. millet alısmıs tabı ben o kadar kısıyle banyo yapamadım. kısa donem cavustum, o sayede tek basıma yıkanabiliyordum yoksa işim zordu
  • Tam yaşının insanısın bravo bu şekilde devam et
  • Arkadaşlar bi kesin bilgiside olan varmı subaylık kalktı diyorlar üni 2 ve 4 yıllık mesunlarıda 6 ay askerlik yapıcak diye söylüyolardı mayıstan ihtibaren kesinleştimi bilgisi olan varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: :ArHaus:

askerde koşturuyorlar, kilometrelerce yürütüyorlar haftada 2 kere banyo mu yapılır hiç olmazsa hergün bi 5 dk duş alsınlar. yazık yahu, sonra koğuşlar kokuyordur tabi. askerliği yaparken ev tutup dışarıda kalmada yoktur allah bilir. hani olsa şöyle bişey hem devlet hem biz rahat ederiz.

gunde 3 defa banyo yapılabılen yerlerde var yanı düstügün yere gore degişiyor. ayrıca astegmenler ev tutup dısarıda kalabiliyorlar
  • arkadaslar bişe sorucam ilk askere gittiğimizde en yakın ne zaman ewimize izine gelebiliyoruz ? yane kac gün sora ?
  • ben kuşadasındaydım güneş enerjili su ısıtma sistemi ile 24 saat sıcak su vardı hiç dorun olmuyordu. çamaşır makinesini kullanmakda sorun yoktuda çamaşırları asmak için yer olmuyordu haftasonları
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamer_kajmeran

Arkadaşlar bi kesin bilgiside olan varmı subaylık kalktı diyorlar üni 2 ve 4 yıllık mesunlarıda 6 ay askerlik yapıcak diye söylüyolardı mayıstan ihtibaren kesinleştimi bilgisi olan varmı

Yok öyle bişey, yök başkanı yine saçmaladı.
  • Banyo düzeni, birliğe göre değişir. Ankara'nın göbeğindeki orduevi ile Bingöl'ün bilmemne ilçesine bağlı karakoldaki düzen farklıdır.

Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda, bizim zamanımızda (1998) her akşam 1- 2 saat sıcak su oluyordu. Bizden sonra yapılan binada bu sorun da ortadan kalkmış...

Eğitim sonrası batıda kalırsanız, hiç düşünmeyin. Banyo sorunu zaten olmayacaktır.

Doğudaki birliklerde ise artık şansınıza kalmış. Büyük birlikse banyo sorunu pek yoktur; verilen belli saatlerde ve sabahları banyonuzu yaparsınız. Suyun sıcak olup olmaması birliğe göre değişir. Üst tertip - alt tertip farkı sıcak su kullanma konusunda kendini gösterir. Sabahları ve operasyon öncesi banyolar açılır.

Küçük birliklerde (özellikle de karakollarda); askeri yapılar, jandarma karakolları büyük ölçüde belli standartlarda olur, hep aynı projede yapılmış binalardır. Tek katlı karakollar, çok katlılara göre biraz daha iptidaidir ama duş problemi genelde olmaz. Mevsim şartlarına bağlı olarak ufak - tefek problemler pratik çözümlerle giderilir. Karakoldaysanız zaman zaman hareketli operasyon birliklerine misafirlik edersiniz. O zaman paylaşımdan dolayı biraz sorun çıkabilir. Banyo sırası komutanın *aşşak ağırlığına göre değişir.

Hamam işine gelince; askerde sadece bir yerde böyle bir düzen gördüm. O karakol da bizim çekilmemizden yaklaşık 3 ay sonra kaldırıldı.

Bu arada, öyle dal- *aşak banyo eden de olmaz bizim birliklerde... Özellikle komandoda...

• bornozmu sen heralde antalyaya otele gidiyon

orası askeriye orda yokluk vardır... Acemiliiği Kütahyada yaptım her imkan vardı ancak Kayseride er hamamı vardı sadece orda kabinlerde olursun... her gün akşam açık oluyordu.. Ancak bu askeriyesine göre değişir... Küçük bi yer gidersen hergün olma imkanında kalmayabilir
  • imkanlar değişir biz çok rahattık ama bizim tabura bağlı bir karakol vardı ulaşımı baya zor su hattı yok tankerle su götürürlerdi gitmiştim 1 defa adamlar sakalla dolaşıyorlar traş olamıyorlar bırakın banyo etmeyi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: blue night

bornozmu sen heralde antalyaya otele gidiyon

orası askeriye orda yokluk vardır... Acemiliiği Kütahyada yaptım her imkan vardı ancak Kayseride er hamamı vardı sadece orda kabinlerde olursun... her gün akşam açık oluyordu.. Ancak bu askeriyesine göre değişir... Küçük bi yer gidersen hergün olma imkanında kalmayabilir

Belki sahilde sivil olarak görev yapan jandarmalara veriyorlardır.

• quote:

Orjinalden alıntı: blue night

bornozmu sen heralde antalyaya otele gidiyon

Bende Kayseri Erkilet' de yaptım. Kaça kaçsın sen?

• quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

hee bornoz da veriyolar banyodan sonra kızlar masaj yapıyo

heryerde değişir ama sistem aynıdır... acemide 50şer 50şer girersin banyoya 10 dakikada iş bitmiş olacak... usta da belirli günler vardır... ama jandarma olup küçük yerlere düşerrsen zanamında varsa buruşama kadar yıkanabilirsin. tabii şafağın yetiyorsa

• Acemilikte hamamda yapma olasılığın mevcut.

Fakat, Kadro birliğinde güzel banyolardan birisine sahip olabilirsin.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER :

Mümkün olduğunca ilk kabine girmeye çalış, yoksa 5-6 adet yan yana sıralanmış kabinlerin alt tarafları
    açık olduğundan, ilk yıkananın suyu taa en sondaki banyoya kadar akar ve orada toplanıp atık su bölümüne ulaşır.

Eğer ilk kabine değilde 3. kabine girersen, senden önceki 2 arkadaşına ait yılmazcıklar, ya da mustafacıklar ayak parmaklarının arasından süzülüp giderken kendini iyi hissetmeyebilirsin.

Bu arada ilk kabin yerine son kabine girersen, ortaya çıkacak durumları hayal gücüne bırakıyorum.

• Salatalardan yarım kurtta çıksa, banyoda soğuk suda aksa, eşyalarımız yer değiştirsede, gece 02:30-04:30 nöbetinde arkadaşın seninle sigarasını paylaşıyorsa gerisi yalan.

Herşeye rağmen çok güzeldi. Her Türk erkeğinin mutlaka askerliğini yapması gerekiyor.

Raconizm, korkuyor veya telaşlanıyor gibisin. Merak etme acemi birliğine girdiğinde farkedeceksin ki herkes senin gibi. Dal taşak gezilmiş kimsenin umrunda değil. Zaten acemi birliğine katıldığında farkedeceksinki stresten ve heyecandan "Çavuş" kımıldamayacak.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.