Şimdi Ara

Aslında WoW bile biraz pay to win

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Paket başları olunca daha çok bi dikkatimi çekti. Şimdi paket başlarında herkesin derdi yüksek ilvl'a ulaşmak değil mi. Böylece raidlerde çok daha rahat ve güzel performans sergileyeceksiniz. Bildiğiniz üzere çok fazla BoE düşüyor şuan, düşen BoE sanırım 355ilvl idi. Bu BoE'ler auctionda tonlarca var. Adam parasını verip gold satın alıyor. Bu gold ile BoE'lerden ihtiyacı olanları çekiyor ve keyfine bakıyor. Öte yandan diğer oyuncular heroiclerden/mythiclerden düşürdüğü lootlarla kalıyor.

BoE satın almanın paket başı artıları neler?

- Çok rahat heroic/mythic dönebiliyorlar
    - 3v3 Pve/Pvp modunda çok daha rahat kazanabiliyorlar
    - War Mode açıp çoğu kişiyi rahatça kesebiliyorlar.

Aynı şey paketin ortalarında ve sonlarında da geçerli. Birçok guild gold karşılığı boost yapıyor. Oyuna sonradan katılıp gearlanmak isteyenler gold satın alıp boostlatıyor kendisini ve 1 haftada gearlanıyor. Fakat hiç para yatırmayan bir oyuncu gearlanmak için 3-4 hafta bekliyor.

Genelde bu methodlara günde sadece 3-4 saatini ayırabilen ve önceden tanıdığı bir gruba sahip olmayanlar başvuruyor. Çünkü bu adamlar sürekli oyunda değil ve heroic ara/ mythic ara ilvl yeterli olsa bile reddiliyorlar cünkü herkes yüksek ilvl insanlar ile hızlı bir şekilde bitirmek istiyor. Grubu sen kursan bu sefer kendi ilvlında adamları almak zorunda kalıyorsun, yüksek ilvllar genelde ayrılıyor. Bu sefer tanımadıgın insanlarla dungeonlar cehenneme dönebiliyor.

Sizce bu olayın büyük bir dezavantajı var mı oyunculara? Sonuçta 3-4 saat ayırabilen ve para yatırmayan birçok insanda mevcut ve onlara haksızlık oluyor gibi. Gerçi blizzard pek takmıyor gibi görünüyor.

• bu 355 ilvl itemlar sürekli satılıyor bende anlamış değilim nereden çıkıyor, craft ile mi yapıyorlar. patır patırda satıyorlar valla. bizim guildde bir kaç kişi 250k verip almışlar itemı.

anlamış değilim. bfa içerik olarak çok iyi geldi ama bu zamazingolar biraz can sıkıcı gibi duruyor.

legion'da mesela legendary crafting vardı ama bisler rng ile düşen legendarylerdi.

burada ise bisler bu satılan epic itemlar. anlamadım, bir süre geçsin bakalım endgame'de belli olur herşey.
  • epic boe ler her zaman vardı. benim guildde de adamlar dusurdu, hatta 1 tanesi two hand sword u 1mil den fazlaya sattı.

acıkcası ben bir problem gormuyorum. Eger war mode kapatılmasaydı world pvp icin cidden p2w diye bilirdik. tabii şu da var ne kadar gear olursa olsun arkadan gelen bir rogue tek atıp geciyor
  • BoE düşüren adam için harika bir sistem evet, deli para ediyor. Asıl sorun dışarıdan para ile gold satın alıp bu itemı satın alanlarda. Blizz'in yeterince takip etmediğini düşünüyorum. Haksız rekabete giriyor biraz. Şuan 355 güzel bi rakam çünkü. 3-5 parça satın alsan güzel boost.
  • Prepaid fiyatları falan derken millet kafayı yedi
  • paketin başı ekstremdir her zaman, her paket başında
  • Pay To Win olması için o boeleri alan adamların aylık ödeme dışında blizzarda ödeme yapması lazımdı.Lakin o boe'leri alan adamlar genelde her paket 3-4 karakteri olup oyunun son kısmına kadar farmla yolunu bulan yada boost satan kısım.Herkesin yapabileceği yollarla gold kasan adamlar paralarını harcayınca ptw olmuyor.
  • fluox kullanıcısına yanıt
    Bunu yapanlar sadece o kesimden oluşmuyor. Paket başları gold satışları çok artıyor, türkler bile gold alıyor iken bu ekonomi ile, yabancıları düşünemiyorum bile. Gayet gold satın alıp auctiondan boe satın alan bir sürü insan var. Aynı şekilde boe satın almak şart değil, dışarıdan gold satın almak da biraz olsa pay to windir. Çünkü yasal yollar ile elde etmiyor o goldu. Eskiden gold alanlar tespit edilip banlanıyordu fakat son zamanlarda blizzard'ın hiç umrunda değil. Özellikle legion başından beri. Legion'da bende çok gold sattım, hesap hala duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kage.

Bunu yapanlar sadece o kesimden oluşmuyor. Paket başları gold satışları çok artıyor, türkler bile gold alıyor iken bu ekonomi ile, yabancıları düşünemiyorum bile. Gayet gold satın alıp auctiondan boe satın alan bir sürü insan var. Aynı şekilde boe satın almak şart değil, dışarıdan gold satın almak da biraz olsa pay to windir. Çünkü yasal yollar ile elde etmiyor o goldu. Eskiden gold alanlar tespit edilip banlanıyordu fakat son zamanlarda blizzard'ın hiç umrunda değil. Özellikle legion başından beri. Legion'da bende çok gold sattım, hesap hala duruyor.
    Niye umrunda olsun ki piyasadaki goldu zaten token ile eritiyor.
  • fluox kullanıcısına yanıt
    erimiyor, el değiştiriyor
    aracı olarak blizz kazanıyor
    oyun yada timedan daha çok gold satışından kazanıyordur blizz
  • alakası yok sen bütün bu itemları gold vermeden alabilirsin. ama emek sarfedeceksin emek sarfetmek istemeyen goldunu verir. bunun neresi pay to win?

şimdi millet veriyor 400k-500k itemlara 2-3 ay sonra hepsi vendor çöp hatta yenisi scrap :D bunuda böyle düşün o paraya değermi 2 token parası :D
  • reel para oyun içeriğine erişmede kolaylık sağlıyorsa, oyun ptwdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9CC7626BB

alakası yok sen bütün bu itemları gold vermeden alabilirsin. ama emek sarfedeceksin emek sarfetmek istemeyen goldunu verir. bunun neresi pay to win?

şimdi millet veriyor 400k-500k itemlara 2-3 ay sonra hepsi vendor çöp hatta yenisi scrap :D bunuda böyle düşün o paraya değermi 2 token parası :D
    hocam senin baktığın mantıkla legendarylerde çöp oldu... gelecekte çöp olacak olması bir şey değiştirmez.

gelecekte çöp olacak dediğin item ile herkesten önce yüksek m+'ları yapıp raid partylerine daha rahat girip progressini hızlandıracak.

pay 2 win mi değil mi tartışılır ben sadece 2-3 ay sonra çöp parası lafına takıldım. evet 2-3 ay sonra çöp ama seni herkesin önüne atıyor o süre zarfı içinde. hep bir adım ilerde oluyorsun.

mesela şuan 355'leri satın alıp takanlar herkesten önce m+ dungeonları farmladılar. boost satmaya bile başladılar. böyle düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 18 Ağustos 2018; 16:10:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aschil

reel para oyun içeriğine erişmede kolaylık sağlıyorsa, oyun ptwdir.
    hayır pay to win paranla aldığın itemi başka bir yol ile alamamandır. parası olan konuşur mantığıdır. dolayısı ile burada bu itemi paranla da alabilirsin parasız kendin de biri kısa zaman biri uzun fark bu ama kesinlikle pay to win değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

hocam senin baktığın mantıkla legendarylerde çöp oldu... gelecekte çöp olacak olması bir şey değiştirmez.

gelecekte çöp olacak dediğin item ile herkesten önce yüksek m+'ları yapıp raid partylerine daha rahat girip progressini hızlandıracak.

pay 2 win mi değil mi tartışılır ben sadece 2-3 ay sonra çöp parası lafına takıldım. evet 2-3 ay sonra çöp ama seni herkesin önüne atıyor o süre zarfı içinde. hep bir adım ilerde oluyorsun.

mesela şuan 355'leri satın alıp takanlar herkesten önce m+ dungeonları farmladılar. boost satmaya bile başladılar. böyle düşün

Alıntıları Göster
    hocam o zaman sende o itemi düşürmek için farm yapıcaksın sonuçta birileri daha düşük ilvl ile o itemleri farmladı önce kendine kullandı ilvl ını arttırıp m 0 lara koştu şimdi de adam düşürdüğünü satıyor bunu sende yapabilirsin. ama senin ekibin çevren yoksa ona yapacak hiçbirşey yok blizz in de yapacağı bir şey yok. iyi bir takım kurucaksın başlayacaksın farma

zaten eğer çok yeni başlayan biri önce oyunu öğrenmesi gerekir. karakteri skilleri class master olması v.s

• quote:

hocam o zaman sende o itemi düşürmek için farm yapıcaksın sonuçta birileri daha düşük ilvl ile o itemleri farmladı önce kendine kullandı ilvl ını arttırıp m 0 lara koştu şimdi de adam düşürdüğünü satıyor bunu sende yapabilirsin. ama senin ekibin çevren yoksa ona yapacak hiçbirşey yok blizz in de yapacağı bir şey yok. iyi bir takım kurucaksın başlayacaksın farma

zaten eğer çok yeni başlayan biri önce oyunu öğrenmesi gerekir. karakteri skilleri class master olması v.s

Alıntıları Göster
    hocam ben zaten direk pay 2 win diyen biri değilim ama 3 ay sonra çöp olacak vs bu yanlış bir değerlendirme çöp falan olmayacak baya baya öne geçiriyor insanı.

ha bu pay 2 win mi değilmi orasını bilmem çünkü bu muhabbet çok karışık. adam 355 liği ilk günden takıp mythic dungeonları farmlamaya başlıyormu başlıyor bu sırada biz normal dungeon vs yapıyoruz.

buna "o itemların hiç önemi" yok demek yanlış olur. çünkü önemi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 18 Ağustos 2018; 17:36:29 >

• quote:

Alıntıları Göster
    birde şu örneği vermek istedim mesela legion başında legendary ler random düşücek dendi. ne oldu alan alamayan başta çoktu mesela bana dandik 1 tane düştü başta
    progress yapıyordum mythic raid başka bir arkadaşa 2 tane bis düştü adamla benim aramda ciddi dps farkı çıktı. ne oldu ben spotumdan oldum ama kimseye birşey diyemezsin.

şimdi burada şu var o adam deli gibi m+ lara koşturdu bense hiç sallamadım çok az yaptım dolayısı ile adama düşme şansı çoktu benim az. benim buna karşılık laf etmeye hakkım da yok
    adam emek harcamış v.s

şimdi bazı gruplar var sağlam 5 kişilik ekipler sağlam guildler de adamlar hemen farma başlıyor önce kendilerine sonra düşeni de satıyorlar. bunu çok iyi bir guild de olmadan da yapabilirsin
    sadece 5 kafa dengi insan lazım. aynı sistemi sende yaparsın. bunda kesinlikle pay to win mantığı yok sadece belki adalet mantığı tartışılabilir.

• quote:

hocam ben zaten direk pay 2 win diyen biri değilim ama 3 ay sonra çöp olacak vs bu yanlış bir değerlendirme çöp falan olmayacak baya baya öne geçiriyor insanı.

ha bu pay 2 win mi değilmi orasını bilmem çünkü bu muhabbet çok karışık. adam 355 liği ilk günden takıp mythic dungeonları farmlamaya başlıyormu başlıyor bu sırada biz normal dungeon vs yapıyoruz.

buna "o itemların hiç önemi" yok demek yanlış olur. çünkü önemi var

Alıntıları Göster
    kardeşim çöp olacak demenin neresi yanlış raid gelince 400 ilvl itemler olunca sen 355 mi kullanıcaksın ben buna 400k verdim banane bu daha mı iyi diyeceksin.
    çöp olacak scrap olup malzeme olacak işte diğer söylediğin ise tamamen yanlış

ilk günden mythic farmlamadan mythic dungeon farmlamak için mythic seviye item'i kim nereden bulmuş? öncelikle bu hayal ürünü kim dedi bilmiyorum

şu var method gibi guildler mesela (1 tane raider arkadaşları 5 saatte 120 olmuş) adamlar 24 saat içinde max level kasıp dungeonlara başlıyorlar hatta 1 veya 2 heroic yapıp direk mythic dalıyorlar

ki böyle tip itemlere ancak ilk onlar ulaşabilir. bu karakterdeki guildler dolayısı ile 3. 4. günde adam düşürdüğünü satıyordur. ben Twsiting nether da daha 2-3 gündür ilanları gördüm ilk günlerde de ben görmedim.

• quote:

kardeşim çöp olacak demenin neresi yanlış raid gelince 400 ilvl itemler olunca sen 355 mi kullanıcaksın ben buna 400k verdim banane bu daha mı iyi diyeceksin.
    çöp olacak scrap olup malzeme olacak işte diğer söylediğin ise tamamen yanlış

ilk günden mythic farmlamadan mythic dungeon farmlamak için mythic seviye item'i kim nereden bulmuş? öncelikle bu hayal ürünü kim dedi bilmiyorum

şu var method gibi guildler mesela (1 tane raider arkadaşları 5 saatte 120 olmuş) adamlar 24 saat içinde max level kasıp dungeonlara başlıyorlar hatta 1 veya 2 heroic yapıp direk mythic dalıyorlar

ki böyle tip itemlere ancak ilk onlar ulaşabilir. bu karakterdeki guildler dolayısı ile 3. 4. günde adam düşürdüğünü satıyordur. ben Twsiting nether da daha 2-3 gündür ilanları gördüm ilk günlerde de ben görmedim.

Alıntıları Göster
    ilk gün dediğim ilk günler yani ben yabancı bir guilddeyim ilk günlerde ben normal dungeona girerken adamlar yapıştırdı itemları 355leri mythic dungeonlara girmeye başladılar.

neyse dediğim gibi itemın aylar sonra çöpe atılacak olması, kullanıldığı süre içerisinde insanları bir adım öne taşıdığı gerçeğini değiştirmez sonuç olarak.

elbette 400 çıkınca 400ü takacaksın ama o 400 çıkaracağın zamana kadar 355 lik seni taşıyacak.

sonuç olarak o adam 400k goldu basıp önümüze geçiyormu geçiyor. bu çok bariz bir durum. sence öne geçilmesi önemli değildir o ayrı mesele öznel olarak düşünürsek bir yere varamayız.

ortada bir gerçek var adamlar parayı basıp direkt mythic seviyesine geldiler

• quote:

ilk gün dediğim ilk günler yani ben yabancı bir guilddeyim ilk günlerde ben normal dungeona girerken adamlar yapıştırdı itemları 355leri mythic dungeonlara girmeye başladılar.

neyse dediğim gibi itemın aylar sonra çöpe atılacak olması, kullanıldığı süre içerisinde insanları bir adım öne taşıdığı gerçeğini değiştirmez sonuç olarak.

elbette 400 çıkınca 400ü takacaksın ama o 400 çıkaracağın zamana kadar 355 lik seni taşıyacak.

sonuç olarak o adam 400k goldu basıp önümüze geçiyormu geçiyor. bu çok bariz bir durum. sence öne geçilmesi önemli değildir o ayrı mesele öznel olarak düşünürsek bir yere varamayız.

ortada bir gerçek var adamlar parayı basıp direkt mythic seviyesine geldiler

Alıntıları Göster
    valla ne diyim o önümüze geçti v.s birileri geçecek tabi ki sende çok iyi oyuncu olacaksın o zaman o itemları şimdi alıp dps yapamayan tonla adam var.

neyse sonuç itibari ile ben o kadar parayı basıp alacağıma kendim kasıyorum paramda cebimde. oyunda kesinlikle pay to win yok. sadece oyuncunun amacı isteği ve hedefi var. blizz de burada herkese eşit davranamaz akşam 2 saat oyuna girenle gün boyu farm yapan adamı ayırmak lazım. herkes her iteme ulaşabiliyor ama erken ama geç.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.